Cazistan

Güncelleme Tarihi:

Cazistan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2013 02:08

Dünyada yaklaşık 30’dan fazla ülkede kutlanan ve 30 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Caz Günü’nün merkezi bu yıl İstanbul olacak.

Haberin Devamı

Kutlamalar 30 Nisan Salı sabahı Galatasaray Lisesi’nde Herbie Hancock ve Wayne Shorter önderliğinde, lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek özel bir performansla başlayacak. Aynı akşam, Aya İrini Müzesi’nde düzenlenecek konserdeyse, dünyanın dört bir yanından gelen yıldız müzisyenler aynı sahnede buluşacak.

DEV KADRO

Kutlamalar için İstanbul’da sahneye çıkacak müzisyenler arasında piyanistler John Beasley, George Duke, Robert Glasper, Herbie Hancock, Abdullah Ibrahim, Keiko Matsui ve Eddie Palmieri; vokalistler Al Jarreau, Milton Nascimento ve Dianne Reeves; trompet sanatçıları Hugh Masekela, İmer Demirer ve Christian Scott; bas sanatçıları James Genus, Marcus Miller ve Ben Williams; davulcular Terri Lyne Carrington ve Vinnie Colaiuta; gitaristler Bilal Karaman, John McLaughlin, Lee Ritenour ve Joe Louis Walker; saksofon sanatçıları Dale Barlow, Igor Butman, Jimmy Heath, Wayne Shorter ve Liu Yuan; klarnet sanatçıları Anat Cohen ve Hüsnü Şenlendirici; kemancı Jean-Luc Ponty ve perküsyon sanatçısı Pedro Martinez bulunuyor. Aya İrini Müzesi’nde gerçekleşecek konser UNESCO, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Thelonious Monk Caz Enstitüsü internet sitelerinden tüm dünyaya canlı yayımlanacak ve dünyanın dört bir yanındaki devlet televizyonlarında yayımlanmak üzere kaydedilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!