Cannes'ın yıldızı Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Cannesın yıldızı Türkiyeye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 14:09

64. Cannes Film Festivali'nde “Melancholia” filmindeki rolüyle “en iyi kadın oyuncu” ödülünü kazanan Kirsten Dunst, ISTANCOOL FESTİVALİ için Türkiye’ye geliyor.

Haberin Devamı

Ödüllü oyuncu, festival çerçevesinde gerçekleştirilecek panele Nurgül Yeşilçay ile birlikte katılacak.

11-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen sinemanın prestijli festivallerinden 64. Cannes Film Festivali’nde “Melancholia” filmindeki rolüyle “en iyi kadın oyuncu” ödülünü alan Kirsten Dunst, Cannes’den ardından ISTANCOOL Festivali’ne katılmak için Türkiye’ye geliyor.

Oyunculuk kariyerinde ilk Cannes ödülünü kazanan Kristen Dunst, 'en iyi aktris' kategorisinde aldığı bu ödüllün ardından Türkiye’ye gelerek ISTANCOOL FESTİVALİ çerçevesinde, Türk Sineması’nın genç oyuncularından Nurgül Yeşilçay’la birlikte panele katılacak.

/images/100/0x0/55ea697ff018fbb8f87e3589
DÜNYA SANATININ BULUŞTUĞU FESTİVAL; ISTANCOOL

Haberin Devamı

Dünya çapında festivaller düzenleyen Londra merkezli LIBERATUM ve Türkiye’deki resmi ortağı İSTANBUL’74 bir kez daha, farklı yaratıcı kulvarlardan uluslararası isimleri, Türk meslektaşları ile, 27 – 29 Mayıs 2011 tarihlerinde İstanbul’da buluşturuyor.

Festivalin kurucusu ve artistik direktörü Pablo Ganguli, festivalin Türkiye kreatif başkanı Demet Müftüoğlu Eşeli ve İstanbul 74’ün kurucusu, festivalin Türk katılımcılar artistik direktörü yönetmen Alphan Eşeli Türkiye ve dünyanın önde gelen yaratıcı isimlerini İstanbul’da biraraya getirerek, ISTANCOOL aracılığı ile evrensel zihinleri açmaya ve etkisi altına almaya hazırlanıyor.

Bu yılki ana sponsoru Vakko olan, sanat, tasarım, moda, edebiyat, film, müzik ve fikir alanında etkili bir organizasyon olmayı hedefleyen ve tamamıyla halka açık, ücretsiz bir festival olup, bu yıl ikincisi düzenlenen  ISTANCOOL 2011’in bu yılki konukları arasında, İngiliz oyuncu Tilda Swinton, Fransız yazar Sophie Calle, İngiliz film yönetmeni Sam Taylor Wood, İrlandalı aktör Pierce Brosnan, Venedik Film Festivali Direktörü Marco Mueller, Amerikalı şarkıcı-söz yazarı-oyuncu Courtney Love, moda tasarımcısı Haider Ackermann, Kolombiya doğumlu moda tasarımcısı Riccardo Tisci, Amerikalı fotoğraf sanatçısı Ryan McGinley, New Yorklu ressam-heykeltraş Dan Colen yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!