Cannes’da ‘Kış Uykusu’

Güncelleme Tarihi:

Cannes’da ‘Kış Uykusu’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 16:45

DÜNYA sinemasının kalbi mayıs ayında iki hafta boyunca Cannes’da atacak.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI Cannes Film Festivali’nin 67’incisi bu sene yine 14-25 Mayıs tarihleri arasında Fransa’nın sahil kenti Cannes’da yapılacak.

Dünyanın pek çok ünlü yönetmeninin birbirinden iddialı filminin yarışacağı festivale Türkiye’den ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kış Uykusu’, Fatih Akın’ın ise ‘The Cut’ filmiyle yarışmaya katılması bekleniyor. Yarışma fimlerine ait resmi liste perşembe günü düzenlenecek basın toplantısıyla kesinleşecek. 25 Mayıs’taki Avrupa Parlamentosu seçimleri nedeniyle ödül töreni 24 Mayıs Cumartesi akşamı düzenlenecek.

MASTROİANNİ İLHAM KAYNAĞI

Her yıl büyük ilgi gören festival afişine bu yıl İtalyan aktör Marcello Mastroianni ilham kaynağı oldu. Festival afişinde, Mastroianni’nin, Federico Fellini’nin yönettiği ve 1963 yılında Cannes Film Festivali’nde gösterilen ‘Sekiz buçuk’ adlı filminden alınan fotoğrafı yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl Fransız sinemasının genç ismi Audrey Tautou’nun sunduğu açılış seramonisini bu yıl Lambert Wilson sunacak. Yine geçen yıl ünlü yönetmen Steven Spielberg’in üstlendiği Jüri Başkanlığını bu yıl Yeni Zelandalı kadın yönetmen Jane Campion yapacak.
Festival, Monaco Prensesi Grace’i anlatan ve Nicole Kidman’ın başrol oynadığı ‘Grace‘ filmi ile açılacak. Yönetmen Olivier Dahan ile yapımcısı Harvey Weinstein arasındaki tartışmalar nedeniyle bir türlü sinemalarda gösterime giremeyen film festivalin açılış filmi olacak. Ancak senaryoya itiraz eden Monaco hanedanı Grimaldi ailesi, filmin gösterimine katılmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!