Canlı renkler uçuşan şifonlar

Güncelleme Tarihi:

Canlı renkler uçuşan şifonlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2008 00:00

Büyük bedende şık giysiler bulmak, eskisi kadar zor değil. 44 beden ve üzeri kıyafetler tasarlayıp satan markaların sayısı çoğalıyor. Artık belirli modellere ve renklere sıkışıp kalmanıza gerek yok. Sumak Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tatlısumak "Büyük beden kadınlar da desenli elbiseler, tayt, enine çizgili üstler, rengarenk gömlekler giyebiliyor" diyor. İndirimlerin sona yaklaştığı, tüm markaların baharlık koleksiyonlarını çıkardığı şu günlerde, büyük beden giyenlerin alternatiflerini araştırdık.

Tek marka dört koleksiyon

Vedi Teksti’in büyük beden markası X-life’ın ilkbahar-yaz koleksiyonu 4 gruptan oluşuyor. Sofistike grubunda pilise ve büzgü, fırfır, dantel ve şeritler çok fazla kullanılmış. 3dimension grubunda, ipek kumaş üzerine fırça darbeli desenler, kruvaze kesimler bulunuyor. Safari’de kapaklı ve flatolu cepler, leopar desenli düğmeler, deri desenli kemerler göze çarpıyor. Marine’de ise çizgili ringel kumaşlar ve pul payet işli armalar, çizgili ara biyeler, giydirme düğmeler, jean görünümlü örme kumaşlar ön planda. Koleksiyonda yeşil, fuşya, kahve, siyah ve beyaz bluz içerisine renkli fırfırlı gömlek giymiş havasında modeller ve hakim yakalar çokça yer alıyor. Penye bluzlar 49, ipek abiyeler 109, elbiseler 79 YTL’den başlıyor.

Her saat şıklık

Dökümlü kumaşlardan üretilen modellere önem veren Atalar, büyük beden modellerinde, çalışan ve günün her saatinde şık olmak isteyenler için likralı, pamuklu, saten ve keten kumaşlar kullanmaya dikkat etmiş. Abiye koleksiyonu ise taşlı, işlemeli elbiseler, ipek ve saten bluzlardan oluşuyor. Pembe, turkuvaz, nane yeşili, bej, siyah, beyaz göze çarpan renkler arasında. Bluzlar 49 - 149, pantolonlar 115-159, ceketler 195-275, elbiseler 125-195 YTL. 44-50 beden arası kıyafetler bulabilirsiniz.

Günün modasını yansıtıyor

Evans’ta 44 beden üzeri ve günün modasını en iyi yansıtan büyük beden giysileri bulmak mümkün. 2008 ilkbahar yaz koleksiyonu, 1970’lerden esintiler taşıyor. Çiçek desenleri, renkli çizgiler, işlemeler, kırmızı boru paça jean’ler, işlemeli trikolar, beyaz keten ve saten gömlekler ile koyu mavi yüksek belli jean’ler var. Etnik baskılar şifon elbiselerde ve çan eteklerde dikkat çekiyor. Şifon bluzlar ve kapriler ilgi görüyor. Koleksiyonun en önemli parçalarından sarı gömlek üstlü elbise, beli vurgulamak ve hatları mükemmelce ortaya çıkarmak için geniş bir kemerle kullanılıyor. Pantolonlu takımlar ve yelekler şıklığı ön plana çıkarıyor. Penye bluzlar 19, dokuma bluzlar 39, jean’lar 69 YTL’den başlıyor.

Yenilik arayanlara

İngiliz çok katlı mağazalar zinciri Debenhams’ın büyük beden markası Gorgeous, gündelik kıyafetlerden şık gece elbiselerine kadar geniş bir ilkbahar-yaz koleksiyonu sunuyor. 44 beden ve üzeri kadınlara hizmet veriyorlar. Koleksiyonda canlı, parlak renkler ve çarpıcı grafik desenler öne çıkıyor. Çiçekli, şifon, diz altında elbiseler, kısa kollu ceketlerle kullanılıyor. Ayrıca geniş paçalı siyah jean ve kumaş pantolonlar, açık ve koyu kahve tonlarda kloş etekler, baskı desenli, robadan tunikler ve kırmızı trençkotlar var. Şampanya rengi boyundan bağlamalı tulumlar, pembe, turuncu, sarı gece elbiseleri, beyaz pantolon-ceket takımlar koleksiyonun en gözde kıyafetlerini oluşturuyor. Gorgeous’ın iç giyim koleksiyonu da var. Spor pantalonlar 75-90, kot pantalonlar 75-90, trikolar 45-75, klasik pantalonlar 65-75 YTL.

Rahat ve şık kapriler

Sumak XL Fashion’ın koleksiyonunda her saat giyilebilen likra kumaştan ceket-pantolon takımlar, desenli gömlekler, triko takımlar bulunuyor. Pul-boncuk işlemeli bluzlar, çiçekli saten tunikler de bulabilirsiniz. Rahat ve şık kapri pantolonlara bir göz atın. Cıvıl cıvıl renkleri var. Kırmızı, yeşil, mor, uçuk sarı, uçuk pembe, açık gri, ekru ve fuşya renkler üstlerde ağırlıklı olarak karşımıza çıkıyor. Rengarenk tişörtler, jean görünümlü eşofmanlar da haftasonları giymek için. Koleksiyonun abiye bölümünde boncuk ve payetlerle süslenmiş bluzlar bulunuyor. Gece elbiselerinde ise büzgüler, ışıltılı kumaşlar, altın ve gümüş detaylar var. 44 bedenden 58 bedene kadar giysi var. Ceketler 125-180, pantolonlar 69-119, bluzlar 69-119 YTL.

500 parçalık koleksiyon

40 ile 58 beden arasındaki kadınların markası Faik Sönmez, yeni sezonda 500 parçadan oluşan bir koleksiyon hazırladı. Kırmızı-beyaz ve lacivert-beyaz çizgili ceket takımlar, düz kesimli ceket ve eteklerle kullanılan çarpıcı renklerde body’ler, diz boyu, belden bağlamalı geniş yakalı trençkotlar ve eşofman takımları koleksiyonun en çarpıcı modelleri. Penyelerde gümüş renkli iplikler ve baskılar göze çarpıyor. Renklerde mor, hardal, lacivert, siyah, beyaz ve kahve ön planda. Geometrik, çizgili, suluboya efektli, batik ve çiçekli desenler dikkat çekiyor. Nakış detaylarıyla jean’lere farklılık katılmış. Dar ve bol paça, düşük ve yüksek bel modelli jean grupları işlemeli ve baskılı penyeler, uzun volümlü tuniklerle kullanılıyor. Abiye uzun elbiseler siyah ağırlıklı. Jean pantalon 118, basic atlet 29, kapişonlu trençkot 185, saten pantolon 118 YTL.

Kişiye özel kıyafet

Pek çok ilde mağaza ve corner’ları bulunan Foli’de, günün modasına uygun 44 ile 56 beden arası kıyafetler bulabilirsiniz. Bu beden aralığında olmayan kadınlar için ise kişiye özel kıyafetler dikiliyor. Markanın 5 ayrı koleksiyonunda günlük ve abiye giysiler bulunuyor. Yeni sezonda fuşya, çimen yeşili, turkuvaz, sarı, siyah, beyaz, mercan ve lacivert göze çarpıyor. Yıkamalı ve işlemeli jean’ler bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra tunikler, likralı pantolonlar ve takımlar, eşofman ve abiye kıyafetler de var. Parlak jarse bluzlar ve kemerle kullanılan tunikler çok gözde. Ceketler 250-300, pantolonlar 150-180, trençkotlar 280, bluzlar 70-120 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!