Çalınan hayatların hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Çalınan hayatların hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2010 17:40

Kanal D’nin iddialı yapımlarından “Fatmagül’ün Suçu Ne”, ilk bölümüyle bu akşam ekranda... Dört adamın tecavüzüne uğrayan ve tecavüzcülerinden biriyle evlenmek zorunda bırakılan Fatmagül’den yola çıkarak başkalarının yön verdiği hayatlar yaşamak zorunda bırakılan iki gencin hikayesini konu alan dizi, konusu kadar zengin oyuncu kadrosuyla da iddialı... ışte tüm detaylarıyla bu buruk hikayenin kahramanları...

Haberin Devamı

FATMAGÜL (BEREN SAAT)
DÜĞÜN HAYALLERİ KURUYORDU 


Kasabalı bir genç kız Fatmagül... Fazla saf... Ağabeyi Rahmi ve onunla mecburen evlenen yengesi Mukaddes’le birlikte yaşıyor. Nişanlısı Mustafa’yla evleneceği günü iple çekiyor. Kendine ait bir eve, bir yatağa sahip olacağı günlerin hayaliyle yengesine katlanıyor. Mustafa çocukluk aşkı. Fatmagül kendini bildi bileli Mustafa’yı seviyor. Gelin olduğunda evine götüreceği çeyiz sandığı ise hayatında sahip olduğu tek şey.

Ama Fatmagül’ün umutları bir sabah üzerine düşen dört gölgeyle kararıyor. Yaşadığı korkunç olaydan sonra Mustafa’nın da kendisine sırtını dönmesiyle çaresiz kalan Fatmagül’ün sadece hayalleri değil, hayatının kontrolü de elinden alınıyor.

KERİM (ENGİN AKYÜREK)
HAYATININ İKİNCİ TRAVMASI


Küçük yaşta kimsesiz kalmış Kerim... Babası annesini terk edip gidince, annesinin intiharıyla yapayalnız kalmış hayatta. Komşuları Ebe Nine sahiplenmiş onu, kendi çocuğu gibi bağrına basmış, yanından bir an olsun ayırmamış.

Kerim lise mezunu, hayatını bir an önce kazanabilmek için üniversiteye gitmeyi düşünmemiş bile. Galip Usta’nın demir atölyesinde çalışıyor. Denizden, balıkçılıktan da anlıyor. ıçine kapanık bir çocuk aslında. Duygularını kayıklara yazdığı yazılarda ifade ediyor, içindekileri döküyor. Arkadaşlarıyla birlikte tecavüz olayına karışmasıyla Kerim’in de hayatı alt üst oluyor. Çocukken yaşadığı travmanın üzerine bir yenisi ekleniyor.

EBE NİNE (SUMRU YAVRUCUK)
KERİM’E GÜVENİNİ KAYBETMİYOR


Asıl adı Meryem... Beldenin şifacısı, herkesin sevdiği, saydığı genç bir kadın. Kerim’in de biricik Meryem ablası, hamisi.. Aslen Giritli. Lakabı annesinden geçmiş ona... Şifacılığı da annesinden öğrenmiş. Sözünün eri, lafını sakınmayan, yere sağlam basan bir kadın.
Kimsesiz kalan Kerim’e kol kanat germiş, hem annelik hem de ablalık yapmış. Onu çocuğu gibi seviyor. Kerim’in adının karıştığı olaydan sonra da ona olan güvenini kaybetmiyor. Bu arada annesinden miras kalan araziyi Reşat Yaşaran’a kaptırmamak mücadele ediyor.

REŞAT YAŞARAN (MUSA UZUNLAR)
HIRSININ SINIRI YOK

Doğup büyüdüğü kasabada hâlâ büyük arazileri olan zengin bir işadamı... Kardeşi Rıfat’la ortak olduğu büyük bir inşaat şirketi var. Uzun zamandır İstanbul’da yaşıyor, ama doğduğu yerle ilişkisini hiç kesmemiş. Hâlâ beldenin en nüfuzlu kişisi.

Hırsının sınırı olmayan bir adam Reşat. Güç uğruna insanların üzerine basmaktan çekinmiyor. Oğluyla güçbirliği yapmak istiyor. Kardeşinin oğlu Erdoğan’ı da bu yüzden dışlıyor. Gözü, Ebe Nine’nin sahip olduğu arazide. Bu arazi üzerindeki hesaplarını gerçekleştirmek için her yolu deniyor. Bu nedenle oğlu Selim’im bir milletvekilinin kızıyla nişanlanacak olmasından çok mutlu. Ama nişan gecesinden sonra yaşananlar onun da hesaplarını bir süre için alt üst ediyor.

MUSTAFA (FIRAT ÇELİK): İNTİKAM ATEŞİ HİÇ SÖNMEYECEK

Fatmagül’ün nişanlısı... Balıkçılıkla geçiniyor. Annesi Halide ve babası Emin’le birlikte yaşıyor. Askerden yeni gelmiş. Fatmagül’le bir an önce evlenebilmek için evlerini hazırlıyor. Birlikte kuracakları hayatın her çivisini kendi elleriyle çakıyor. Balığa çıkıp da Fatmagül’den günlerce ayrı kalmak ona çok zor geliyor. Hasret bitip kavuştuklarında, özlemini bastırıyor, Fatmagül’e dokunmaya bile kıyamıyor. O da evlenecekleri günü sabırla bekliyor.

Fatmagül’ün başına gelenleri öğrendiğinde Mustafa’yı zaptetmek çok zor oluyor. Fatmagül yaşadığı acıyı, yine Mustafa’nın sevgisiyle hafifleteceğini umut ederken Mustafa onu bu şekilde kabul etme fedakarlığını gösteremiyor. Fatmagül için hazırladığı evi yakarken, aslında içindeki intikam ateşinin hiç sönmeyeceği de biliyor.

MÜNİR (MURAT DALTABAN)
ÜÇ GENCİ HARCAMAKTAN ÇEKİNMEDİ


Beldenin tanınan simalarından olan bir avukat... Eniştesi Reşat’ın beldedeki gözü, kulağı... İş bitirici, çıkarcı, eli kolu uzun biri. O da Reşat Yaşaran’ın gücünü kullanmayı iyi biliyor. Eniştesi sayesinde kasabada söz sahibi oluyor, kasabanın zenginleri arasına katılıyor. Vural’ın annesi Leman’la da gizli aşk yaşıyor.

Bulduğu çözümler ve entrikalarla olaya karışan gençlerin hayatlarını farklı farklı yönlendiriyor. Selim Erdoğan ve Vural’ı korumak adına Kerim, Fatmagül ve Mustafa’yı harcamaktan çekinmiyor. Oyun ters teptiğinde de yeni çözüm arayışlarına giriyor.

VURAL (BUĞRA GÜLSOY)
DUYGUSAL VE ZAYIF BİR GENÇ 

Beldenin tapu ve kadastro müdürü şemsi’nin oğlu; Kerim, Selim ve Erdoğan’ın çocukluk arkadaşı... O da Selim ve Erdoğan gibi İstanbul’da yaşıyor, zengin ailesinin bütün imkanlarından faydalanıyor.

Ama Selim ve Erdoğan’dan biraz daha duygusal ve hassas. O yüzden Kerim’e daha yakın. Ama zayıf bir genç Vural. Karıştığı tecavüz olayı, onu diğerlerinden daha farklı bir biçimde etkiliyor. Olay ortaya çıktıktan sonra korkularına yenik düşüyor, sakladığı sır onu bunalıma sürüklüyor ve yaşadıkları herkesin hayatında farklı bir şekilde yankı buluyor.

ERDOĞAN (KAAN TAŞANER)
AMCASI VE BABASINA TEPKİLİ

Rıfat ve Hilmiye Yaşaran’ın tek oğlu... Reşat’ın yeğeni, Selim’in kuzeni. O da ailesiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor, o da Selim gibi eğitim görmüş. Selim’in aksine o aile şirketinde çalışıyor, onun kadar vurdumduymaz değil, daha hırslı. Bu yüzden, çabasını görmezden gelen amcasına ve buna sessiz kalan babasına tepkili.

Erdoğan’ın başlattığı oyun Fatmagül’ün felaketiyle sonuçlanınca, o da yaşananlardan payını alıyor. Amcası ve Selim’le çekişmesi sürerken, yaşadıklarının yükünü de bütün ağırlığıyla hissediyor.

SELİM (ENGİN ÖZTÜRK)
BABASININ GÜCÜNÜ KULLANIYOR

Reşat ve Perihan Yaşaran’ın tek oğlu. Onun da çocukluğu o kasabada geçmiş. Sonrasında İstanbul’da kolejde okumuş, özel bir üniversiteden mezun olmuş. Babasının bütün gücünü arkasına almış. Müstakbel nişanlısı Meltem de bir milletvekilinin kızı...
Tecavüz olayından sonra diğerleri gibi onun da hayatı değişiyor. Babasının sayesinde durumdan kurtulup Meltem’le evlense de olayın izleri hayatından hiç silinmiyor.

MELTEM (SEDA GÜVEN)
GERÇEĞİ ÖĞRENMEDEN EVLENECEK


Milletvekili Turaner’in kızı ve Selim’n nişanlısı. ıyi eğitim almış, güzel bir genç kız. Selim’e çok aşık ve onu neredeyse çevresindeki her kızdan kıskanıyor.

Meltem nişan gecesinden sonra Selim’deki değişikliğe anlam veremiyor, ailesiyle birlikte her şeyden habersiz kasabadan uzaklaştıktan sonra bir şeylerin ters gittiğini anlıyor. Ama Reşat ve Münir’in çabalarıyla gerçeği öğrenmeden Selim’le evleniyor. Mutluluğunun üzerine düşen gölgenin ne olduğunu da uzun zaman bilmiyor.

MUKADDES (ESRA DERMANCIOĞLU)
FATMAGÜL’Ü ÇOK KISKANIYOR


Kasabanın “delisi” Rahmi’yle mecburiyetten evlenmiş, tek çocuklu bir kadın... Umut ettiği hayatı yaşayamamanın hırsıyla hırçınlaşan Mukaddes, Fatmagül’ün hem güzelliğini hem Mustafa’yla mutluluğunu kıskançlıkla izliyor. Hayatı bir mahkumiyet gibi yaşamaktan son derece rahatsız.

Fatmagül’ün başına gelenler onun için de dönüm noktası. Mukaddes, Rahmi’nin basiretsizliğinden faydalanarak ipleri eline geçiriyor. Yaşaran ailesine karşı elindeki kozu en iyi şekilde kullanırken Fatmagül’e hiç acımıyor.

RIFAT (MEHMET USLU): KARDEŞİNİN KARŞISINDA HEP SESSİZ

Reşat Yaşaran’ın kardeşi ve ortağı. Erdoğan’ın da babası. Duygularını, tepkilerini kontrol etmesini iyi biliyor. Daha ılımlı bir adam. Reşat’la birlikte kurdukları işe çok emek verdiği halde Reşat’ın hep önde görünmesine sessiz kalıyor. Geri planda durmasına tepki gösteren Erdoğan’ı sürekli frenliyor.

Aslında her şeyin farkında, sırasını bekler gibi bir duruşu, Reşat’la arasında dile gelmeyen büyük bir çekişme var. Rahmi’nin hiçbir zaman kendini olayların akışına bırakmaktan başka çaresi olmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!