Çakma Zülfü’ler

Güncelleme Tarihi:

Çakma Zülfü’ler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 05:00

Zülfü Livaneli’nin 70’li yıllarda yasaklanan şarkıları, korsan kasetlerle evlere girdi. O kasetlerin üzerinde ise başkalarına ait fotoğraflar vardı.

Haberin Devamı

Oğlunun resmini koymuş    
“Yaşamdan Dakikalar”a konuk olan Zülfü Livaneli, bir dönem ortaya çıkan ‘çakma Zülfü’leri anlattı: “70’li yılların başıydı. Askeri rejimi protesto eden parçalarım, Türkiye’de Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandı. Fakat şarkılar öyle bir yayıldı ki, bir direnişin simgesi gibi oldu. Korsan kasetler yoluyla milyonlarca Türk evine girdi. Ben resmimi koymuyorum longplay’lere, resim de bulamıyorlar. ‘Zülfü Livaneli, olsa olsa böyle bir adamdır’ deyip bu resimleri koymuşlar kasetlere. Mesela biri oğlunun resmini koymuş üzerine.”

Bu adam ben miyim?   
Zülfü Livaneli, korsan kasetler sayesinde ceza almaktan kurtulduğunu da sözlerine ekledi: “Bir keresinde Ülker’le (eşi Ülker Livaneli) geldik Türkiye’ye, dolaşıyoruz. Kasetler o zaman el arabalarında satılırdı. 40-50 tane topladık bunlardan. Ama sonra da beni bunlar kurtardı. Bir sıkıyönetim mahkemesinde savcı kaset maset diye sordu. ‘Efendim, kaset silinir, üstünde istediğiniz şey kalır. Bu ben değilim. Şu resimlere bakın, bu ben miyim?’ dedim.”

Haberin Devamı

Zülfü Livaneli, korsan kasetinin kapağındaki pala bıyıklı adamı ti’ye aldı: “Estetik ameliyat olmadan önce böyleydim işte!”

Çakma Zülfü’ler

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!