Çağla’yla Pilates

Güncelleme Tarihi:

Çağla’yla Pilates
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 00:00

Milli sörfçü Çağla Kubat, bir yıldır Pilates yapıyor ve bu sporun sörf performansına nasıl katkı sağladığını anlatıyor...

Pilates’e başladıktan sonra sörften kaynaklanan bel ağrılarının şaşırtıcı ölçüde azaldığını söyleyen Çağla Kubat, bu spor sayesinde sırt kaslarının da en az kol kasları kadar güçlendiğini dile getirdi. Sporun hayatındaki önemini Formsante dergisinin ocak sayısına anlatan Kubat şunları söyledi: "Pilates, son dönemin en popüler egzersizlerinden biri. Bana sorarsanız, bu popülerlik boşuna değil çünkü Pilates herkes için çok faydalı. Vücut dengesini sağlıyor, duruşu düzeltiyor, tüm kasları yoğun ve sağlıklı bir şekilde çalıştırıyor. Ama benim için çok daha özel bir anlamı var. Pilates, sörf için en gerekli egzersizlerden biri. Çünkü biz sörf yaparken, öne eğiliyor ve güç harcıyoruz. Yani vücut duruşumuzun pek sağlıklı olduğu söylenemez. Bu yüzden sörfçüler hep bel ve sırt ağrılarından şikayet ederler. Omurilik sorunları hep bizlerde çıkar. Bunun sebebi de sörfün doğası gereği, kol kaslarına ağırlık vermemiz, sırt ve belin daha az çalışıyor olması, dolayısıyla güçsüz kalması. Bu da tehlikeli bir durum. Ben uzun süre spor merkezlerinde türlü egzersizleri denedim ve en sonunda Pilates’te karar kıldım. Sonuçtan da çok memnunum. Bel ağrılarımın Pilates’ten sonra yüzde 95 azaldığını söyleyebilirim.

Pilates nedir?

Pilates, yogadan sonra formda kalmanın yeni yolu. Madonna, Julia Roberts, Uma Thurman ve birçok ünlünün tercihi. Joseph Pilates’in ’kontroloji’ adını verdiği metot, zihin ve beden bütünlüğü öngören denge, nefes ve hareket sistemlerinin bir sentezidir. Eklem ve kemikleri hayat boyu korumak için kas güçlendiren, esneten ve özellikle içsel karın kaslarının kuvvetlendirilmesi esasına dayanan bir sistemdir. Pilates egzersizlerinin amacı, karın ve sırt bölgelerini eşit oranda güçlendirip, vücudumuzun üst kısmında sağlam bir iskelet oluşturmaktır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!