Çağdaş ustalar müzayedede

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş ustalar müzayedede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2012 23:06

Antik A.Ş. 18 Kasım Pazar günü Swissotel’de gerçekleştireceği ‘Çağdaş Sanat Eserleri Müzayedesi’ ile çağdaş Türk sanatının önde gelen isimlerinden Mübin Orhon, Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Fahrel Nisa Zeid, Ferruh Başağa, Adnan Çoker, Orhan Peker ve Avni Arbaş’ın eserlerini satışa sunuyor. 1940–1990 yılları arasına tarihlenen eserlerden oluşan müzayedede 200’ü aşkın seçilmiş eser satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Burhan Doğançay’ın Hücum serisinden 1973 tarihli ‘Özgür olmak için doğmuş’u 450 bin lira açılış fiyatıyla müzayedeye çıkarken Ferruh Başağa’nın Akdeniz serisinden ‘Mavi Akdeniz’ adlı tablosu 350 bin liradan satışa sunulacak. Paris ekolünün en önemi temsilcileri arasında gösterilen Mübin Orhon’un eseri ise 700 bin lira açılışla müzayedenin en pahalı parçası olacak.

Erol Akyavaş’ın Kuşatma serisinin sonuncusu ‘Fallen City’ adlı tablosu 500 bin, Orhan Peker’in ‘Sardunya Çiçekleri’ 150 bin, Fahr El Nisa Zeid’in 1944 yılında Maçka’da açtığı kişisel sergisinden günümüze gelen ‘Polonezköy’ 150 bin lira fiyatla satışa sunulurken İlhan Koman 1956 dönemi heykelleri ile Avni Arbaş da ‘Şapkalı Çıplak’ ve ‘Atlılar’ konulu eserleri müzayedede yer alıyor. Satışa sunulan eserler müzayede gününe kadar Antik A.Ş. sergi salonlarında görülebilir. Olgaç Artam tarafından yönetilecek müzayede 18 Kasım Pazar saat 14.00’de Swissotel’de gerçekleşecek. www.artam.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!