Büyüyünce ne olacaksın

Güncelleme Tarihi:

Büyüyünce ne olacaksın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2010 16:05

Haberin Devamı

Kimi büyüyünce doktor olmak ister, kimi pilot... Öyle ya da böyle her çocuğun geleceğe dair bir hayali vardır. Peki ya bugünün ünlü sanatçıları? Onlar küçükken ne hayaller kuruyorlardı dersiniz...


FıLıZ AKIN: “Mimar ya da dekoratör olmak istiyordum. Tek hedefim, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde mimarlık okumaktı. Ama dikiş dikerek bizi geçindiren annem düşüp belini incitince, ben de hem uçak hem de gemi biletleri satan Katoni (American Export Lines) şirketinde çalışmak zorunda kaldım. O arada devam zorunluluğu olmayan Dil Tarih Fakültesi Arkeoloji Bölümü’ne girdim. Bir süre sonra da Artist dergisinin açtığı yarışmaya katıldım ve annemle kendimizi ıstanbul’da bulduk.
 
FATMA GıRıK: Bir zamanlar dansöz olmayı kafama takmıştım. Ama öyle şakır şukur dansöz değil. O zaman ‘Yedi Kardeşe Yedi Gelin’ gibi müzikal filmler vardı. Ben de böyle müzikallerde rol alıp, eteklerim uça uça dans etmek isterdim. Hayat insanın planladığı gibi gitmiyor, bir baktım ki oyuncu olmuşum.
 
DOğA RUTKAY: Doris Day’in canlandırdığı unutulmaz Western kahramanı ve vahşi batının gerçek karakteri Kalemiti Ceyn gibi olmak istiyordum. O karakteri ilk başlarda ata olan merakım yüzünden keşfettim. Sokaklarda atla gezip savaşmasam bile Kalemiti Ceyn karakteri kişilik olarak benimle çok örtüşüyordu. Çünkü ben de çok cadıyım, hep bilmiş bir tarafım vardır.
 
MEHMET ALı ERBıL: Küçükken hariciyeci olmaktı dileğim. Ama komedyen ve sunucu oldum.

Haberin Devamı

ASLI TANDOğAN: Çocukluğumda hayal gücüm çok yüksekti. Hareketleri şeyleri severdim. Ajan olmak, gizli bir örgütte görev almak isterdim.

NEFıSE KARATAY: Ben hep balerin olmak istedim. Kuzenim balerindi, onu sahnede hayranlıkla izlerdim. Okul müsamerelerinde bir balerin rolü varsa, o hep benimdi. Ama çok zor bir meslek. Zaman içerisinde ayaklarda inanılmaz ağrılar başlıyor. Sonrasında ilgim piyanoya yöneldi. Ama balerin olmak hep içimde ukte kaldı.

PELİN KARAHAN: Çocukken büyükelçi olmak istiyordum. Daha sonra veteriner olmak istedim. Hayatı biraz daha anlamaya başladığım zaman da kendime hiç hedef koymadım. Elime oyunculuk gibi bir fırsat geçti ve bunu değerlendirdim.

Haberin Devamı

MıNE TUGAY: Çocukken yazar olmak istiyordum. Hatta masallardan çalıp çırptığım bir hikâyeyi, dosya kâğıtlarını yapıştırarak kendimce bir kitap haline getirmiştim. Arkasına da ‘Mine Yayınları’ diye logosunu çizmiştim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!