Büyükçekmece’ye tiyatrolu alışveriş merkezi

Güncelleme Tarihi:

Büyükçekmece’ye tiyatrolu alışveriş merkezi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2006 00:00

Bu hafta başında Büyükçekmece’de yepyeni bir alışveriş merkezi açıldı: D’Silva. İçinde 65 ünlü markanın mağazası bulunuyor. Tiyatro, sinema, bovling ve oyun alanlarıyla bölgenin sosyal yaşamını da hareketlendirmeyi hedefliyor. Şu anda 11 alışveriş merkezinin bulunduğu Beylikdüzü-Büyükçekmece-Gürpınar bölgesinde, tamamlanan projelerle birlikte yakında toplam 21 alışveriş merkezi hizmet verecek.

D’Silva Alışveriş Merkezi’nin yapımına Mayıs 2005’te başlandı. Bir buçuk yılda tamamlanan alışveriş merkezi, bu hafta başında açıldı. 40 bin metrekarelik alan üzerine kurulu. Gürpınar-Beykent mevkiindeki D’Silva, E-5 Karayolu’nun hemen kenarında, TEM otoyoluna beş dakika, Büyükçekmece Deniz Otobüsleri’ne dört dakika mesafede bulunuyor.

Beş katlı alışveriş merkezinde 65 markanın mağazası yer alıyor. Mağazalar her bir kata belli kategorilere göre yerleştirilmiş. Giriş katta tüm ziyaretçilerin ilgisini çekebilecek kuaför, kuyumcu, teknoloji marketi, dekorasyon, aksesuvar ve kozmetik mağazalarından bir karma oluşturulmuş.

Birinci kat klasik kadın ve erkek giyim, ikinci kat spor giyim, üçüncü kat çocuk giyim markalarına ayrılmış. Dördüncü kattaki yemek alanında ağırlıklı olarak fast food restoranları ve bir de çocuk oyun alanı bulunuyor. Beşinci katta bovling salonu, kafe, restoran ve sinema salonları yer alıyor. Türkiye’de ilk şubesini Kanyon’da açan İtalyan kafe zinciri Segafrado’nun ikincisi D’Silva’da açıldı. Altı salonlu sinemanın yanında bir de tiyatro salonu var. Burada, genç grupların oynadığı oyunlara ağırlık verilecek. Belirtelim; D’Silva İstanbul’un Profilo’dan sonra içinde tiyatro salonu bulunan ikinci alışveriş merkezi.

GÖL VE DENİZ MANZARALI KAFE

Giriş katının altında dört bin metrekarelik Kiler Hipermarket bulunuyor. Kiler’in yenilenen mağaza tasarımı ve konsepti ilk kez bu mağazada uygulandı. Bina inşaat halindeyken bile günde ortalama 5 bin 750 kişi buradan alışveriş yapıyordu. Buradaki şube, tüm Kiler’ler içinde en çok ciro yapan üç şubeden biri.

D’Silva’nın en üst katı muhteşem bir manzaraya sahip. Kafe ve VIP restoranın bulunduğu bu katın üç cephesi camla çevrili. Cam kenarında bir masa kapıp, Büyükçekmece Gölü ve deniz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Kafenin hemen yanında bovling salonu bulunuyor. Açık ve kapalı iki otopark var. Toplam araç kapasitesi 800.

D’Silva’da, Pierre Cardin, US Polo, Converce, Damat Tween, Gülaylar Altın, Prenses Bijuteri, Teknolojix, Rodi, Colin’s, Loft, Tiffany, Tita, Ceylan, Kanz, Penti, Fahri Kuz Optik, Tekin Acar Kozmetik, MOS Kuaför, Fabrika, İnci, Burger King, Segafrado, Playland gibi markalar yer alıyor.

DJ PERFORMANSLARI VE D’SİLVA RADYOSU

Merkezin hemen yakınındaki kolej ve üniversitelerde toplam 12 bin öğrenci okuyor. D’Silva özellikle, çoğu yatılı okuyan ve haftasonu vakit geçirebilecekleri yerler arayan gençleri hedefliyor. Bu nedenle bin 800 metrekarelik bovling salonu ve bilardo alanında bir DJ kabini bulunuyor. Sürekli canlı DJ performansları yapılacak. D’Silva etkinlikleriyle, alışverişe olduğu kadar bölgenin sosyal yaşamına da hareket katacak. Bölgeye yayın yapmak üzere kurulan D’Silva Radyosu ve yakında merkeze getirilecek gerçek Formula 1 otomobili ile yarış simülasyonu bunun ilk sinyalleri.

Bölgedeki alışveriş merkezi sayısı 21’e ulaşacak

D’Silva Alışveriş Merkezi, Fatih ve Beykent üniversiteleri, 28 bin konutun bulunduğu Yeşilkent, 650 villadan oluşan Pelican Hill Evleri ve TÜYAP’ın da içinde bulunduğu, nüfusu giderek yoğunlaşan hareketli bir bölgede yer alıyor. Şu anda 11 alışveriş merkezinin bulunduğu Beylikdüzü-Büyükçekmece-Gürpınar bölgesinde, tamamlanan projelerle birlikte yakında toplam 21 alışveriş merkezi hizmet verecek.

D’Silva’nın Genel Müdürü Ali İhsan Atar, Beylikdüzü’nde alışveriş merkezlerinin artışını şöyle değerlendiriyor: "Burada 50-100-200 metre arayla alışveriş merkezi açılıyor. Çoğu, 1999 depreminden önce başka bir amaçla yapımına başlanmış, depremle birlikte inşaatı durmuş binalar. Daha sonra burada yaşam tekrar hareketlenince, bu binalar alışveriş merkezine çevrilmiş. Evet, Beylikdüzü İstanbul’a çok uzak ve markalar buraya gelmek istemeyebilir. Ama D’Silva’ya gelen markalarla bu düşüncenin yavaş yavaş kaybolduğunu görmeye başladık. Onlar da, buradaki hızla artan alışveriş potansiyelini fark ettiler."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!