Burma’nın lotus çiçeğinden 15 bin liralık takım

Güncelleme Tarihi:

Burma’nın lotus çiçeğinden 15 bin liralık takım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2012 00:00

İtalyan tekstil devi Loro Piana’nın son harikası, Burma’nın göllerinde yetişen lotus çiçeğinin sapından üretilen kumaşları. Fakat bu özel kumaşları ancak şubat ve ağustos aylarının başında sipariş verebiliyorsunuz. Ağustos ayında Loro Piana’nın İstinye Park’taki dükkânına lotus çiçeği kumaşıyla kişiye özel dikimler yapmak için İtalya’dan terziler gelecek.

Haberin Devamı

19. yüzyılda yün tüccarı olarak tekstil işine başlayan Loro Piana’nın altı kuşaktır kullandığı özel hammaddeleriyle lüks dünyasında özel bir yeri var. En iyi kaşmiri, merinos yünü ve vikunyayı doğrudan üreticiden alan markanın yeni harikasıysa lotus çiçeği...
Burma’nın göllerinde yetişen lotus çiçeğinin sapından elde edilen parçalardan dokunan özel kumaş Batı kültüründe ilk kez kullanılıyor. Mayıs ve aralık ayları arasındaki dönemde toplanan çiçeklerden el işçiliğiyle özel bölümleri ayrılıyor ve Loro Piana fabrikalarında sır gibi saklanan gizli süreçlerden geçerek değerli lotus çiçeği kumaşına dönüştürülüyor. Lotus çiçeği kumaşı dünya genelindeki 132 Loro Piana mağazasında özel dikim için bulunuyor.
Ancak Loro Piana’nın patentli ‘Lotus Çiçeği Kumaşı’na sahip olmak o kadar kolay değil! Normalde takım elbise üretimi ve satışı olmayan marka yalnızca sezon başlarında kişiye özel hizmet sunuyor. Loro Piana’nın İstinye Park’taki dükkânı için ağustos başında İtalya’dan terziler gelecek ve bir hafta süresince İstanbul’da siparişler alınacak. Terziler, müşterilerin istekleri doğrultusunda Loro Piana kumaşıyla İtalya’da dikilen takımları sahiplerine iki ay sonra teslim edecekler. İngiliz Kraliyet Ailesi, Elton John, JayZ ve Tom Cruise gibi isimlerin özel dikim yaptırdıkları lotus çiçeği kumaşıyla yapılan takımların fiyatı 15 bin liradan başlıyor.

Haberin Devamı

33 milyon euro’luk tekne Bodrum’da

Hollandalı Feadship Royal Van Lent tersanesinde üretilen F45 adındaki Vantage Megayat, “Daha zengin bir alıcı bulunabilir” diye Türkiye’ye getirildi. Bodrum’da demirli tekne 33 milyon 500 bin euro etiketiyle müşteri bekliyor. F45’in boyu 44.70, genişliği 9.20, su çekimi 2.70 metre. Maximum hızı 14.5 knot. Çelik gövdeli. Yolcu kapasitesi 10-12, mürettebat kapasitesi de 10 kişi. Teknenin satış acenteliğini 777 Yatch Group firması yapıyor. Firmanın yönetim kurulu başkanı Sonay Günay, F45 sayesinde okyanusta bile seyahat ayrıcalığını tadacak müşterilere ekstra konfor ve lüks vaat ettiklerini söylüyor. Günay, fiyatı 33 milyon 500 bin euro olan tekneyi şöyle anlatıyor: “Hollanda’da 167 yıldır faaliyet gösteren Feadship tersanesi tarafından üretilen F45 mega yat, orta boy segmentinin güzel bir ürünü. İç mimarisi koyu renk ahşap kaplamayı nötr tonlarla birleştirerek sıcak ve seçkin bir atmosfer yaratılmış. Havalandırma sistemi tavan içine adapte edilmiş. Pencereler, denizde olduğu daha çok hissedilsin diye büyük. Üst üste kayarak açılan camlar sayesinde salon ‘indoor’ ya da ‘outdoor’ olarak kullanılıyor. En üstte bulunan sun deck’se güneşin, jakuzinin ve barbekünün keyfi çıkarılabilmesi için geniş tutulmuş. Üst güvertede bulunan çok amaçlı oda, isteğe göre ekstra kamara, oyun odası veya çocuk odası şeklinde düzenlenebiliyor. Güverteden tavana kadar uzanan pencereler ile Master Cabin’de yaratılan ferahlık hissi geniş banyoyla tamamlanmış. Hem banyo hem de Master Cabin’in tavanında bulunan 3.2 metrelik açılır camla gökyüzü keyfi doyasıya yaşanıyor. 21-24 Eylül arasında, sektörün en prestijli etkinliği Monaco Yacht Show’a katılan F45, müşterilerin özel zevklerine uygun bir biçimde hazırlanmış ve okyanus aşırı seyahatleri keyifli tatillere çevirecek bir mega yat.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!