Bugün Dünya Meme Sağlığı Günü

Güncelleme Tarihi:

Bugün Dünya Meme Sağlığı Günü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2009 17:11

15 Ekim Dünya Meme Sağlığı Günü’nde, meme kanserinde erken tanının öneminin altını çizmek amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

T.C.Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Dünya Meme Sağlığı Günü etkinliklerine katılarak duyarlılık gösteren her katılımcı adına Roche, “Kansere Karşı Elele Platformu“na bağışta bulundu. Ünlü şovmen Cem Ceminay’ın sunduğu etkinliğe birçok ünlü isim de katıldı.

Ülkemizde her yıl elli bin kadın meme kanserine yakalanıyor ve maalesef yarısı hayatını kaybediyor. Kanserde erken tanının öneminin her geçen gün arttığı günümüzde Roche, Dünya Meme Sağlığı Günü’nde erken tanının öneminin altını çizmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bir alışveriş merkezinde etkinlikle düzenledi.

T. C. Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer’in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, geçtiğimiz senelerde kanserde erken tanıya dikkat çekmek amacıyla pedal çeviren Türkiye Bisiklet Federasyonu A Milli Bisiklet Takımı sporcuları da Mavi Bisiklet’leriyle hazır bulundular. Bisikletlere binerek etkinliğe destek veren her katılımcı adına, Roche, Türkiye’deki kanser hastaları derneklerinin bir araya gelerek oluşturduğu “Kansere Karşı Elele Platformu”na bağışta bulundu.

Haberin Devamı

 “Mavi Bisiklet Erken Tanı için Yol Açık” kampanyasının geçtiğimiz yıllardan derlenen fotoğraf sergisi ve belgesel filminin gösteriminin yanı sıra ziyaretçilere kendi kendini meme muayenesi eğitimi verildi ve KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!