Bu yumurcaklar yerlerinde duramıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu yumurcaklar yerlerinde duramıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 23:10

Dans ediyor, şarkı söylüyor ve inanılmaz hareketlerle sahnede uçuşuyorlar! ‘Flying Superkids - Uçan Yumurcaklar’dan söz ediyoruz. Dünyayı gezen süper çocuklar, 20-26 Ocak’ta sadece 6 gösteri için TİM Maslak Show Center’a geliyorlar.

Danimarka Ulusal Jimnastik Takımı’nın jimnastikçilerinden biri olarak dünyayı gezen Uwe Godbersen, ‘Flying Superkids / Uçan Yumurcaklar’ı 1967’de kurdu. Başlangıçta 20 kızdan oluşan bir jimnastik takımı olarak çalışmalara başlayan kulüp, kısa zamanda 400 üyeye ulaştı.
Önceleri geleneksel bir jimnastik takımı olarak işe başlayan grup zaman içinde çok özel bir gösteri topluluğuna dönüştü ve Uçan Yumurcaklar yıllar içinde 33 ülkeden milyonlarca seyirci önünde şarkı söyledi, dans etti ve jimnastik becerilerini sergiledi.
Seyirciyi jimnastik dünyasında bir yolculuğa çıkaran gösterinin temeli jimnastik. Kuruluş amacı ise uzun süreli ve sürekli eğitimle kazanılan yetenekler. Gösteri için özel olarak bestelenen müzikler ve muhteşem ışık tasarımı, eşsiz koreografiyle birleşince ortaya müthiş bir şov çıkıyor. Üstelik koreografinin tümü Superkids çalışanlarının eseri.
Flying Superkids üyesi olabilmek için çok çaba harcamak gerek. Çok az çocuk bu ekibin parçası olmak için gereken becerileri kazanabiliyor. Bu çocuklar seçmelerle belirlenmiyor, ‘Jimnastik Çiftliği’ olarak da bilinen jimnastik kulübünün 400 üyesinin içinden özel olarak tek tek seçiliyorlar. Ekip 7 ile 17 yaş arasında değişen 50 çocuktan oluşuyor. Turneye katılacak olan çocuklar ise dönüşümlü olarak seçiliyor.
Çocukların haftada yedi buçuk saatten fazla idman yapmalarına izin verilmiyor. Bunun yerine onlardan evlerinde güç ve esneklik gerektiren egzersizleri tamamlamaları isteniyor.
Tüm çocuklar, Danimarka’nın ikinci büyük kenti olan Aarhus civarında oturuyor. Danimarka’daki eğitim sistemi, çocukların uzun süreli seyahatler yapmasına engel olmadığı için Uçan Yumurcaklar turnedeyken bile bir öğretmen eşliğinde eğitimlerine devam edebiliyorlar.
Siz de Uçan Yumurcaklar’ın birçok ülkede büyük ilgi gören şovunu izlemek istiyorsanız, 20 - 26 Ocak günleri arasında yerlerinizi ayırtın. Biletler Biletix’te ya da 0212 286 66 86 numaralı telefonda.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!