Bu yıl dikkati bacaklara çekmeyi planlıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bu yıl dikkati bacaklara çekmeyi planlıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2011 00:00

Sektör ve tasarımcı iş birliklerinin bir yenisiyle karşınızdayız. Cengiz Abazoğlu, adL 2012 İlkbahar-Yaz koleksiyonu için 32 parçalık özel bir koleksiyon hazırladı. Gece kıyafetlerinin ağırlıklı olduğu ‘adL & CENGİZ ABAZOĞLU’ koleksiyonun ilk defilesi 9 Eylül 20.30’da İstanbul Fashion Week kapsamında yapılacak. Bacak dekoltesinin ağırlıkta olduğu koleksiyonun ilk örnekleri Kasım’da adl mağazalarına girmiş olacak

EN ÖNEMLİSİ MAKUL FİYAT

Proje Adil Işık’tan geldi. Gençlerin bayıldığı bu marka için tasarım yapıp, bugüne kadar ulaşmak isteyip de ulaşamadığım kitlelerle buluşma fikri beni çok heyecanlandırdı. Ben bir tasarlayacaktım, yüzlerce üretilecekti. Daha ne isterim? Yarattıklarımın daha makul fiyatlarla satılacak olması projenin en önemsediğim kısmı. Çünkü yıllardır bir tek Türk ekonomisine yön veren ailelere hizmet veriyorum. En kaliteli kumaşlar, kristaller ve yarı değerli taşlarla üretim yapıyorum. Hazır giyim koleksiyonum da lüks.
“Adil Işık’ı nasıl bilirdiniz?” diye sorsanız, “Genç ve cool duruşuyla dünyaya yayılmakta olan, çok başarılı bir fast-fashion (hızlı moda) markası” derim. Yani benim gözümde bir Mango’dan ya da H&M’den farksız. Bu markalar ünlü yabancı tasarımcılarla sezonluk işbirlikleri yapıyor, biliyorsunuz. Bizimki de öyle bir şey. Haute couture’deki 22 yıllık, hazır giyimdeki altı yıllık tecrübemi bu sezon Adil Işık’a taşıdım.

TÜRK ERKEĞİ GİZLİ SEKSİLİĞİ HER ZAMAN SEVMİŞTİR
/images/100/0x0/55eb2aabf018fbb8f8afa36e


Otuz iki parçalık bir koleksiyon oldu. 90’ların ilk yıllarına gittim. İlham kaynağım altın. Kadınların tutkusu olan bu değerli madenin bana hissettirdikleri sayesinde, kuyumcu edasıyla tasarım yaptım. Kuyumcunun takılara verdiği kıvrımları, giysilerde asimetriyle yansıtmaya çalıştım. Koleksiyonun ismi ‘Gold Ceremony - Altın Tören’. Yapısal formlar ve geometrik kesimler koleksiyonun genel hatlarını oluşturdu. Parti ve özel davetleri düşünerek hazırladım her şeyi. Kadın ruhunu yansıtan gece giysileri elbiseler ağırlıkta. Renklerde fuşya, fıstık yeşili, saks mavisi ve bejler öne çıkıyor. Özellikle gençler için mezuniyet döneminde seçebilecekleri modern mikro mini elbiseler, özel geceler ve davetler içinse uzun ve şık elbiseler var.
Dekolteye gelince... Yırtmaçları hem gizemli buluyorum hem de seksi. Bu yüzden bacak dekoltesini daha çok kullandım. Kısaca bu yıl kadınlarda tüm dikkati bacaklara çekmeyi planlıyoruz. Türk erkeği gizli seksiliği her zaman sevmiştir. Benimki elegan bir seksilik. Dikkat çekici, kadını kadın gibi hissettiren tasarımlar yıllardır vazgeçilmezim. Bu yüzden kadınlar kendilerini benim elbiselerimin içinde kadın gibi hissediyor. Kadın anatomisini iyi bildiğim için, doğru kuplar tasarlıyorum. Hal böyle olunca yaptıklarım vücudu şekillendiriyor. Kadınlar da ben de mutlu oluyoruz.

YERLİ MODEL SIKINTISI VAR

İstanbul Fashion Week’de yani tasarımcıların arenasında adl koleksiyonuyla yer alacağım için heyecanlıyım. Uzun ve titiz bir çalışmanın içindeyiz, artık son dokunuşlar yapılıyor. Bizim ruhumuzu doyuran bir çalışma oldu. 9 Eylül akşamı herkesi heyecanlandıracak, tetikleyici bir defile bekliyor. Ben koleksiyon sunumlarına şov katmayı ve sürpriz yapmayı seven bir tasarımcıyım. Elbette bu defilede basının ve izleyenlerin nabzını yükseltecek görsel bir şölen olacak. Koreografi Öner Evez tarafından gerçekleşecek defilede otuz iki model görev alacak. Yaklaşık 80 model içinden seçim yaptık. Kast aşamasında eğlendik diyemeyeceğim çünkü çok zorlandık. Yerli modellerde azalma var. Umarım defileler arttıkça artar.

Her model üzerinde titizlikle çalıştık
ADİL IŞIK TASARIM DİREKTÖRÜ ZEHRA IŞIK


Cengiz Abazoğlu benim için Türkiye’deki en önemli haute couture ustalarından. Bir kadın eğer Cengiz Abazoğlu tasarımı bir tuvaletle bir davete katılıyorsa göz kamaştıracağı garantidir. Ama tabii fiyatları malumunuz. Biz bu zevki ve imkanı kitlelere yaymak için yola çıktık. Kadını alımlı, cazibeli, dişi ve elegan gösteren bir tarzı var Cengiz Bey’in. Bunlar markamızda tanımladığımız kadında da olan özellikler, dolayısıyla ortak bir noktaya hitap ediyoruz fakat segmentler farklı. Bu projeyle segmentleri genişletebilmeyi hedefledik. Haute couture geleneğinden yola çıktığımız için her model üzerinde daha detaylı ve titiz bir çalışma yapıldı. Provalara çok daha fazla özen gösterildi. Yani koleksiyonun tüm modelleri titizlikle hazırlandı. Biz de yapılan bu modelleri ticari üretim deneyimimizle seri üretime dönüştürerek daha çok kişiye ulaşmasını sağlayacağız. Bu bağlamda haute couture dezavantaj gibi görünüyor, biz bunu avantaja çevirmiş olduk. Koleksiyon Kasım ayında adL markasının şubelerinde satışa sunulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!