Bu yıl da Salon’dayız

Güncelleme Tarihi:

Bu yıl da Salon’dayız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2012 23:51

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın şahane mekanı Salon’un programı açıklandı.

Haberin Devamı

Etkinlikler, 4 Ekim’de İngiliz indie-dans grubu Saint Etienne ile başlıyor. Ardındansa kimler yok ki; Stacey Kent, Madeleine Peyroux, Gaz Coombes, Destroyer, The Civil Wars, The Raveonettes...


Açılır açılmaz İstanbul’un en önemli etkinlik mekânlarından biri olan Salon, yeni sezonuna hızlı başlıyor. 4-5 Ekim’de ülkemizi ilk kez ziyaret edecek olan Sarah Cracknell, Bob Stanley ve Pete Wiggs’den oluşan Saint Etienne konser verecek. Müziklerinde dub, swing, folk, pop ve rock sound’larına yer veren grup, çıkardığı sekiz albümle İngiltere’nin en itibarlı ve istikrarlı müzik grupları arasında gösteriliyor.

Ekim ayında dikkat çeken bir diğer konser, 12-13 Ekim’de. Godspeed You! Black Emperor’dan Bruce Cawdron ve Thee Silver Mt. Zion’dan Rebecca Foon tarafından kurulan Kanadalı post rock grubu Esmerine sahnede olacak. Geçtiğimiz mayıs ayında da Salon’a konuk olmuştu Esmerine. Bizi sevmiş olacaklar ki ekip, konserden iki hafta önce Türkiye’ye gelip, Türk müzisyenlerle bir dizi ortak çalışma yürütecekler. Sonucuysa bir albüm olarak geri dönecek gibi...

KASIMDA CAZ

Haberin Devamı

Salon, sezonda cazseverleri de unutmadı. Müziğinde, Bossa Nova’yı temel almak yerine, arka planda kullanarak daha caz ağırlıklı öğelere yer veren, 1996’da yayımlanan Sol Na Cara albümü Brezilya’da yeni bir müzik anlayışına ön ayak olan Vinicius Cantuaria, quartet’iyle 1 Kasım’da İstanbul’da olacak.
Displaced adlı albümüyle 2007 BBC Caz Ödülü’nü alan Neil Cowley Trio ise 3 Kasım’da, Fransız şanson geleneğini zarif caz ritimleriyle birleştiren Stacey Kent 7-8-9 Kasım’da Salon’da.

Dokunaklı şarkı sözlerinin yanı sıra olağanüstü vokaliyle Madeleine Peyroux 16 ve 17 Kasım’da Garanti Caz Yeşili kapsamında konser verecek. 1996’da yayınladığı ilk albümü Dreamland dünya genelinde 200 bin satış rakamına ulaşan Peyroux, o dönem vokalleriyle Billie Holiday ile karşılaştırılmıştı. Beşinci albümü Standing On the Rooftop, 2011’de yayınlanan sanatçı kendi şarkıları yanında Leonard Cohen’den ‘Dance Me To The End Of Love’ ve Bob Dylan’dan ‘I Throw It All Away’ gibi şarkılara getirdiği yorumlarla da adından söz ettirmişti.

Haberin Devamı

PAZARTESİLERİ TİYATRO GÜNÜ

Salon’un DOT ile ortak yapımı olan ‘İki Kişilik Bir Oyun’ isimli eseri, pazartesi geceleri sahnelenecek. Konsepti ve sahnelenişi Bülent Erkmen’e ait olan çalışma, Aslı Mertan ve Bülent Erkmen tarafından yazıldı.

Son günler!

Yazla birlikte Kadıköy Belediyesi de, artık geleneksel hale gelen ‘Doya Doya Sanat’ etkinliklerini başlatmıştı. Epeydir devam eden konser ve gösterilerin son haftasına girdik.
Şimdiden takviminize not alın; 25-26 Ağustos’ta saat 19.00’da İstanbul’un pek çok noktasında konser, tiyatro ya da pandomim gösterisi olacak.
Bağdat Caddesi ve Bahariye’de canlı
heykel performansı, Özgürlük Parkı’nda Elim Sende Kukla Tiyatrosu her iki günde de saat 19.00’da gösteriye başlayacak. Noter Sokak’ta ise 25’inde Little Band, 26’sında Grup Napolion var.

Haberin Devamı

Red Hot’ın ön grubu belli oldu

8 Eylül Cumartesi akşamı, Pozitive Live organizasyonuyla Türkiye’de ilk kez konser verecek olan müthiş grup Red Hot Chili Peppers, Santralistanbul’da müzikseverlerle buluşacak.
Dünya çapında yaklaşık 60 farklı şehri kapsayan turnenin Türkiye ayağında, yapılan araştırmalara göre Türkiye’ye gelmesi en çok istenen sanatçı olan Red Hot Chili Peppers’ın, farklı tarzları, eğlenceli sahne performansları ve enerjileriyle unutulmaz bir konsere imza atacağı kesin. Peki, onlardan önce seyirciyi kim coşturacak...
Onun da cevabı artık hazır; Türkiye’de punk/rock deyince ilk akla gelen grup Athena!


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!