Bu yazın en yeni 10 kokteyli

Güncelleme Tarihi:

Bu yazın en yeni 10 kokteyli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2010 00:00

Sıcak yaz aylarında tatil beldelerinde serinleme şansı bulmayanların keyfini yerine getirmenin en kestirme yolu rengarenk kokteyller. Mevsim normalleri ortalamanın üzerindeyken şimdi yeni bir kokteyl denemenin tam sırası! İstanbul’un 10 popüler mekanı en yeni yaz kokteyllerinin püf noktalarını anlattı. Egzotik Meksika aromalı olan da var, geleneksel nane-limon ikilisini bir dokunuşla yaz içkisine çeviren de. Tatlarının yanı sıra görünüşleri de epey iddialı. Bu yaz çevrecilik moda olsa gerek, mavi-yeşil tonları öne çıkıyor. Geriye sadece damak tadınıza uygun kokteyli seçip, keyif almak kalıyor

EN İYİ 10

1. Der Die Das / VODFIG
2. Fol Çubuklu / FOL SATSUMA
3. Food and Co. / LA SALSA MOJITO
4. Leblon / JINGA
5. Mimolett / LIPSTICK
6. Port Sedef / PINATA
7. Ranchero / RANCH MELON
8. Şebeke / YOSUN
9. Up Lounge / VANILLA SKY
10. Zazie / GREENPEACE

DER DIE DAS / VODFIG
Taze incir içmek gibi bir şey


Akaretler’de sadeliği ve rahatlığıyla öne çıkan Der Die Das’ta benzerini kolay kolay bulamayacağınız bir kokteyl, incirli votka servis ediliyor. Barmen İsa Gündüz, incirin kıymetinin pek bilinmediğini düşünerek kendi tarifini yaratmış. Gündüz, “Taze incir içmek gibi bir şey” diye tanımlıyor içkisini... İçindekiler: Absolut Rasperry, Cassis şurubu, 3 adet taze incir, yarım salkım taze kırmızı üzüm, karadut suyu. Yapılışı: Bütün malzemeler buzla blender’da çekiliyor, frozen bardağında servis ediliyor. Karadut ve ahududuyla süsleniyor. 27 lira. (212) 227 97 00.

FOL ÇUBUKLU / SATSUMA
Limonla karışık satsuma


Cihangir ve Çubuklu’da şubesi bulunan Fol’ün özel yaz kokteyli Göksel Ağa’nın tarifiyle Satsuma. Adından da anlaşılacağı gibi ana malzeme satsuma. Diğer içkilerden farklı olarak karıştırıcıda değil, doğrudan bardakta hazırlanıyor. İçindekiler: 7 cl Binboa Satsuma, satsuma şurubu, 10 cl limonata, esmer şeker, 2 adet satsuma. Yapılışı: Büyük boy viski bardağında 1 adet küp küp doğranmış satsuma ve 1 kaşık esmer şeker karıştırılıyor. Üzerine Binboa Satsuma’yla limonata konuluyor. Limonata tadı belirleyici etken. Bardakta kırılmış buzla servis ediliyor. 17 lira. (212) 413 68 80.

FOOD AND CO. / LA SALSA MOJITO
Domates, biber, çilek


Bağdat Caddesi’ndeki Food and Co.’nun yaratıcısı Patrizia Ünder, domates ve çileği birleştirerek farklı bir mojito yaratmış. İçindekiler: 7 cl rom, 2 cl soda, 40 gr kiraz domates, 35 gr çilek, 2 cl limon ve lime suyu, 1 adet salatalık, 15 gr nane, 25 gr fesleğen, 10 gr taze kekik yaprağı, 4 gr tuz, 2 gr karabiber, 2 gr kırmızı biber, 10 gr esmer şeker, 4 damla Tabasco, salatalık. Yapılışı: Mojito bardağında domates ve çilekleri ezip limon ve lime suyu aktarılıyor. Tuz ve biberin üzerine Tabasco damlatıp karıştırılıyor. Kekik, fesleğen ve nane yaprakları da ekleniyor. Kırılmış buz, rom ve esmer şeker koyduktan sonra tekrar karıştırılıyor. Salatalığı yuvarlaklar halinde kesip yarısı içeceğin içine atılıyor. İnce kesilmiş salatalık/lime dilimleri, çilek ve fesleğenle süsleniyor. 20 lira. (216) 478 64 63.

LEBLON / JINGA
Votkalı kokteyllere rakip


Asmalımescit’teki Lebnon’da İsmet Yılmazel ve Cihan Erol; özellikle uzun uzun içilsin diye yaratmış bu kokteyli. Klasik votkalı kokteyllere alternatif. Gerçek zencefil ve kişniş sapı kullanılarak hazırlanan bu kokteyli içenler mutlaka bir tane daha istiyorlarmış. İçindekiler: 4 cl rom, 3 cl Martini, 2 cl Blue Curaçao, 1/2 lime, kişniş, zencefil, 4 cl Sprite. Yapılışı: Karıştırıcıda kişniş, zencefil ve lime tokmakla hafifçe ezilir. Karışıma rom, Martini ve Curaçao ilave edildikten sonra yeniden karıştırılıyor. Bardağa Sprite eklenerek servis ediliyor. 20 lira. (212) 252 86 36.

MIMOLETT / LIPSTICK KOKTEYL
İsmini müşteri koymuş


Mimolett’in Bar şefi Emre Pelenp bu kokteyli özel birine hazırlamış ve tadan ilk yudumdan sonra adını koymuş. Meyve ağırlıklı kokteyl, özellikle güzel bir akşam yemeği sonrasında uygun. İçindekiler: 4 cl Charleston Follies, 1.5 cl Satsuma Votka, 3 cl Kırmızı meyve suyu, 2 adet çilek, 1/4 lime. Yapılışı: Önce çilek, ardından lime önceden karıştırıcıya konulan meyve suyunun içinde iyice ezilir. Daha sonra Satsuma Votka ve Charleston Follies eklenir. Karıştırıcı buzla doldurulduktan sonra kuvvetlice çalkalanıyor. Süzüldükten sonra önceden soğutulmuş martini bardağında servis ediliyor. İsteğe göre çilek veya lime dilimleriyle süsleniyor. 30 lira. (212) 245 98 58.

PORT SEDEF / PINATA
Issız Adam tarifi


Sedef Adası’ndaki Port Sedef’in spesiyali Pinata rahat içimi ve hafifliğiyle tercih ediliyor. Kokteyl, Issız Adam filmiyle ünlenen mekanın ortaklarından Cemal Hünal’ın özel tarifi. Sırrı ananas ve romun birlikteliğinden ortaya çıkan hoş, aromatik tat. İçindekiler: 8 cl rom, 9 cl ananas suyu, 2 cl Blue Curaçao, 2 cl hindistancevizi şurubu, ananas, portakal, üzüm. Yapılışı: Malzemeler karıştırıcıda çalkalanıyor, buz, ananas parçaları, portakal dilimleri ve üzüm taneleriyle servis ediliyor. 21 lira. (534) 617 60 48.

RANCHERO / RANCH MELON
Meksika reçeteli kokteyl


“Meksika yerlisi” anlamına gelen Ranchero’nun Bağdat Caddesi’nden sonra Nişantaşı şubesi de açıldı. Ranchero’nun işletmecileri, Meksika’daki akrabalarının karaflarda hazırladığı geleneksel bir içkiden esinlenmiş. Bu tarife Cardinal Melon ekleyip yepyeni bir tat yaratmış. İçindekiler: 5 cl Blue Curaçao, 5 cl Cardinal Melon, kavun, muz, şeftali, limon suyu, şeker şurubu. Yapılışı: Blue Curaçao kavun, muz, şeftali, limon suyu ve şeker şurubuyla karıştırılarak Ranch elde ediliyor. Ranch’a, Cardinal Melon ve bol kırık buz karıştırılıyor. Martini bardağında servis ediliyor. 20.50 lira. (212) 219 85 50.

ŞEBEKE / YOSUN
Bir hafta demlendiriliyor

Galatasaray Lisesi’nin arkasında Kartal Sokak’ta açılan Şebeke’nin kokteyl danışmanlığını Lilbitz’in ortaklarından Maksut Askar yapmış. İçindekiler: 5 cl votka, 15 cl tonik/soda, limon kabukları, birkaç yaprak taze fesleğen, bir dilim limon. Yapılışı: Votkayla birkaç yaprak fesleğen blenderda karıştırılıp süzgeçten geçiriliyor. Bir hafta kadar bekletilip iyice rengini aldıktan sonra bir ölçek votka karışımına 3 ölçek tonik veya soda karıştırılıyor. Bol buz, ince ve uzunlamasına kesilmiş limon kabuğu ve taze fesleğen yapraklarıyla servis ediliyor. 13 lira. (212) 249 61 70.

UP LOUNGE / VANILLA SKY
Ekşi, tatlı ve dengeli


İşletmecisi Doğu Fırtına’nın icadı. Smirnoff Nort’u sek içerken, farklı tatlandırıcılarla deneyip ideal dengeyi bulmuş. Fazla şekeri almak için limon suyu yerine limon suyu ve şeker şurubundan oluşan ‘sweet sour’ kullanmış. Bu içkiyi İstanbul manzarasına dalarken yudumlamak mümkün. İçindekiler: 4 cl Smirnoff North, 1 cl Malibu, 1 cl sweet sour, limon kabuğu. Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırıcıda karıştırılıyor. Üstüne limon kabuğu rendeleniyor. 24 lira. (212) 249 92 82.

ZAZIE / GREENPEACE
Meyve suyu ferahlığı


Zaten iyi bir ikili olarak bilinen nane ve limonun gücü elmayla birleştirilmiş. Taze meyve suyuyla yapıldığından çok serinletici, özellikler kadınlar beğeniyor. 18.00-20.00 arasındaki ‘Happy Hour’ uygulamasıyla ikinci kokteyl yüzde 50 indirimli. İçindekiler: 8 cl votka, 6 cl taze elma suyu, 2 cl limon suyu, 3 cl şeker şurubu, 8 yaprak nane ve kırık buz. Yapılışı: Malzemeler karıştırıcıda çalkalanır. İlave buz, nane yaprakları ve elma dilimleriyle servis edilir. 23 lira. (212) 274 07 74.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!