Bu yazın en popüler 10 kokteyli

Güncelleme Tarihi:

Bu yazın en popüler 10 kokteyli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2005 00:43

Düşük alkol oranları ile gündüz saatlerinde de rahatlıkla içilebilen kokteyller, sıcak yaz aylarının en havalı içkileri. Kokteyl yarışmaları bile ağırlıklı olarak bu mevsimde düzenleniyor. Genellikle kokteyllerin isimleri yaratıcıları olan barmenlerle birlikte anılıyor.

İçkinin lezzeti barmenden barmene değişiyor. İyi bir kokteylde lezzet kadar doğru bardak ve aksesuvar kullanımı da önem kazanıyor. Bu hafta jüri üyelerimize geçmekte olan yazın en iyi kokteyllerini sorduk. İşte bu yazın en favori kokteylleri ve içebileceğiniz adresler.

EN İYİ 10

1. Mojito - Çeşme Sheraton

2. Trip To Nature - Mövenpick

3. Cosmopolitan - Reina

4. Frozen vişne votka - Sortie

5. Frozen Margarita - Hillside Su

6. Green Demon - Penthouse

7. Beyazıt - Fontana

8. Akvaryum - The Marmara Bodrum

9. Satsuma Caiproska - Changa

10. Kısmet Marina Special - Kısmet Otel

MOJİTO - ÇEŞME SHERATON

Plajda akşamüstü içkisi

Ege Bölgesi’nde birincilikleri bulunan sekiz yıllık barmen Ahmet Onay’ın hazırladığı Mojito, gündüz plajda güneşlenip denize girenlerin akşamüstü içeceği olarak dikkat çekiyor. Son dört yıldır Çeşme Sheraton Otel’de barmenlik yapan Ahmet Onay, Mojito’yu 4 cl Bacardi light, 1 cl taze limon suyu, taze nane ve soda ile hazırlıyor. Bir kadeh Mojito’nun fiyatı 20 YTL. Sıcak yaz günlerinde tercih edilen içkiler arasında ilk sırada yer alıyor. Tel: (232) 723 12 40.

TRIP TO NATURE - MÖVENPICK

Türkiye birinciliği var

Trip To Nature, geçen hafta Binboa Vodka ve Türkiye Barmenler Derneği’nin birlikte düzenlediği Binboa Kokteyl Yarışması’nda birinci oldu. Kokteylin sahibi İstanbul Maslak’taki Mövenpick Hotel’in barı BarAdoX’da barmenlik yapan Ali Rıza Yalçın. Kokteyl Binboa Votka, Tekel nane likörü, moon in muz şurup, tatlı-ekşi sos, mango suyu, lime limon ve elmanın buz ile çalkalanması ile hazırlanıyor. Long drink bardaklarda servis ediliyor. Türkiye’nin en iyi kokteyli seçilen Trip to Nature’ı Mövenpick Hotel Istanbul’un barı BarAdoX’da 08.00 - 02.00 saatleri arasında deneyebilirsiniz. Fiyatı 25 YTL. Tel: (212) 319 29 29

COSMOPOLİTAN - REINA

En tanınmış kokteyllerden

Cosmopolitan, kokteyl sevenlerin iyi bildiği bir kokteyl. İçinde votka, Cointreau, limon suyu ve kızılcık suyu bulunuyor. Malzemeler karıştırıldıktan sonra martini bardağıyla servis ediliyor. İstanbul Kuruçeşme’deki Reina’da, Bülent İzgi tarafından hazırlanan bu kokteyli her mevsimde içmek mümkün fakat Reina kulüp müdürü Erkan Ünal, Cosmopolitan’ın yazın daha çok tercih edildiğini söylüyor. Cosmopolitan gece içkisi değil, bir akşamüstü içkisi. Kokteyli Reina’da 18.00’den 04.00’e kadar içebilirsiniz. Fiyatı 16 YTL.

Tel: (212) 259 59 19

FROZEN VİŞNE VOTKA - SORTIE

Yaz kış içebilirsiniz

Frozen (buzlu) vişne votka, Sortie müdürü Fahri Çağlayan’ın tasarladığı bir kokteyl. Barmen Vedat Etiz, taze vişne ve votka ile hazırlıyor kokteyli. Mekan, alışılanın aksine frozen içkileri kış kokteyli olarak tanımlasa da, frozen vişne votkayı Sortie’de her mevsim içebilirsiniz. Bir kadeh kokteylin fiyatı 20 YTL. İstanbul Kuruçeşme’deki Sortie’ye gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Tel: (212) 327 85 85

FROZEN MARGARİTA - HILLSIDE SU

Güney Amerika menşeli

Antalya Hillside Su Otel’in en popüler kokteyli, bir Güney Amerika lezzeti olan Frozen Margarita. 10 yıllık mesleki tecrübeye sahip barmen Volkan Uslu’nun usta ellerinde hazırlanan kokteyl, Akdeniz sıcağında buz gibi serinlik hissi yaratıyor. Dubai ve Almanya’da beş yıldızlı turistik tesislerde deneyimi bulunan Uslu, Frozen Margarita’nın mevsim meyveleri eşliğinde içilmesini tavsiye ediyor. 4cl tekila, 2cl cointreau likör, taze meyve parçaları, kokteyle konulan meyvenin şurubu ve buz parçacıklarının sırasıyla blender’a atılarak karıştırılmasıyla oluşuyor. Barmen Uslu, ‘Frozen Margarita, ayaklı margarita bardağında, körüksüz ve geniş ağızlı pipetle içilmeli’ diyor. Fiyatı 9 YTL. Tel: (242) 249 07 00

GREEN DEMON - PENTHOUSE

Üye olmayan içemez

İstanbul Gayrettepe’deki Sürmeli Otel’in en üst katında bulunan Penthouse’un Green Demon’ı çok seviliyor. Kokteylin içinde beyaz rom, kavun likörü, votka, esmer şeker, yeşil limon ve lime var. İçkiyi barmenlerden Ufuk ve Koray hazırlıyor. Green Demon yazlık bir içki ama kışın da malzemesi bulunabildiği için her mevsimde içiliyor. Fakat kavun tadı yazı hatırlattığı için yazın daha çok rağbet görüyor. Green Demon’ın fiyatı 25 YTL. Penthouse çarşamba, cuma ve cumartesi günleri hizmet veriyor. Kulübe girebilmek için kulüp veri tabanında olmanız gerekiyor, veri tabanına girebilmek için de başvurmanız lazım. Tel: (212) 243 81 43

BEYAZIT - FONTANA

Gündüz içmeniz öneriliyor

İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki çeşitli barlarda 12 yıldır barmenlik yapan Muzaffer Elgin tarafından, Çeşme Fontana’da hazırlanan Beyazıt, yazın favori içkileri arasında. 4 cl Absolut votka, 4 cl Cardinal Melon, sprite, 1-2 damla limon suyu, long bardakta bol buz ve limonla servis ediliyor. Tatlı, ekşi arası bir lezzeti var. Alkol oranı düşük. Özellikle gündüz öneriliyor. Kadehi 20 YTL. Tel: (232) 717 08 60.

AKVARYUM - THE MARMARA BODRUM

Alkol oranı düşük

Bodrum’daki The Marmara Otel’in barında yapılan Akvaryum, bar müdürü Mahmut Öztop’un reçetesi. Kokteyl yarışmalarından birçok ödülü bulunan 27 yaşındaki Öztop’un, altı yıl önce hazırladığı Akvaryum’u, yerli ve yabancı turistler çok seviyor. İçinde votka, elma suyu, kayısı likörü, Bodrum mandalinası suyu var. Tüm bunların karışımından elde edilen ödüllü kokteyl, yaklaşık 12 dakika bekletildikten sonra Mumcular Ovası’nın asmalarından elde edilen üzümle servis ediliyor. Buzlu olarak sunulan kokteylin alkol oranı çok düşük. Tel: (252) 313 81 30

SATSUMA CAİPROSKA - CHANGA

Bodrum pazarında yaratıldı

Satsuma Caiproska, İstanbul Taksim’deki Changa’nın ortakları Tarık M. Bayazıt ve Savaş Ertunç’un icadı. Bir mavi yolculuk sırasında Bodrum pazarından yaptıkları meyve-sebze alışverişi sırasında ortaya çıkmış. İçkiyi yaratan ve ismini veren Savaş Ertunç. Kendileri içmekten vazgeçemeyince, bar listesine eklemişler. Kokteyl, Bodrum mandalinası ve satsuma mandalinasının şeker şurubu ile iyice ezilmesinden sonra üzerine limon suyu, votka ve kırılmış buz eklenip sallanarak karıştırılmasıyla elde ediliyor. Gaia & Gino markası için tasarlanan ‘Liquids’ serisinden uzun ve geniş bardaklara konulup ince bir dilim bergamut ile servis ediliyor. Kubilay Sezgin’in hazırladığı Satsuma Caiproska, restoranda uzun zamandan beri en çok satılan kokteyl. Alkolsüz olanı da yapılıyor. Fiyatı alkollü 20, alkolsüz 12 YTL. Tel: (212) 251 70 64

KISMET MARİN SPECIAL - KISMET OTEL MARİNA BAR

Yemek öncesi iştah açıcı

Kuşadası’ndaki Kısmet Otel Marina Bar’ın en ünlü kokteyli, Kısmet Marin Special. Barmen Osman Üstüngün’ün icadı. 25 yıldır aynı tesiste barmenlik yapan Üstüngün, kokteylini ilk defa 3 yıl önce, serinlemek isteyen bir İsviçrelinin talebi üzerine yapmış. Bacardi, Malibu, ananas suyu, Grenadin ve taze sıkılmış portakaldan yapılan Kısmet Marin Special’ın en önemli özelliği, yazın serinletici ve ferahlatıcı bir etki yapması. Tropikal bir kokteyl. Yemek öncesi iştah açıcı. Salatalık, kokteyl zeytini, mısır cipsi veya Çin böreği, kobe tavuk, mitit köfte ile servis ediliyor. Tel: (256) 618 12 90
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!