Bu yaz mor gözlüğü olmayan sokağa çıkmasın

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz mor gözlüğü olmayan sokağa çıkmasın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2008 00:00

Kış yeni geldi ama önümüzdeki yazın gözlükleri şimdiden belli oldu. 2009 frapan modellerin yılı olacak. Giyim modasının etkisiyle mor öne çıkacak. Prada, D&G, Ray Ban, Miu Miu gibi markalarda kalın saplı, çok büyük logolu, geniş gözlükler var. Bvlgari ve Versace de Swarovski kristalleriyle bezeli, inci, opal ve mercan gibi taşların kullanıldığı gözlükler yapmış.

Güneş gözlüğü modasının yılın tekstil, aksesuar ve makyaj modasıyla doğru orantılı olarak değiştiğini biliyor muydunuz? Aksesuarların işlemeleri, makyajın renkleri, kumaşların desenleri gözlüklere birebir yansıyor. Mesela tüm markalar 2009 ilkbahar yaz koleksiyonlarında mora ağırlık verdiği için, ister istemez gözlük koleksiyonlarında da bir mor hakimiyeti göze çarpıcak. Aynı şekilde sezonun deseni ekose gözlüklere de sıçrayacak.

Bu tespitler Dolce Gabbana’dan Ray Ban’a, Burberry’den Prada’ya birçok önemli markayı bünyesinde bulunduran Luxottica’nın Türkiye Koordinatörü Duygu Biçer’e ait. Biçer sezonun öne çıkan modellerini şöyle anlatıyor: "Dolce Gabbana’nın turkuaz mercan taşları, Prada’nın altın saplı, mor renkli gözlüğü, Bvlgari’nin vintage özel modeli, D&G’nin ekose deseni, Burberry’nin Prorsum logosu, Versace’nin Grek motifi ve Ray Ban’in Clubmaster’ı."
/images/100/0x0/55ea8acaf018fbb8f886c659

Ray Ban Clubmaster modeli, tıpkı geçen yılki Wayfarer modeli gibi markanın yeniden dirilttiği modellerden biri. Bu modelde kemik gövde, kemik saplar ve metal burunla birleşiyor. Bu yaz kırmızı, mavi, siyah, beyaz, bej, yeşil renkleri piyasaya çıkacak.

Bvlgari markası ise, 2009 yılında kuruluşunun 125’inci yılını kutluyor. Bu nedenle, sınırlı sayıda bir 125. Yıl koleksiyonu piyasaya çıkacak. Dolce Gabbana markası ise Gym koleksiyonuyla iddialı. Bu seri sadece siyah, beyaz ve gri renklerden oluşuyor. Saplarda da İtalyan bayrağının renkleri olan beyaz, kırmızı ve yeşil çizgiler bulunuyor.

TİFFANY DE GÖZLÜK YAPTI

Tiffany & Co’nun bir mücevher markası olduğunu bilmeyen yoktur. Tiffany gözlükleri ilk kez bu yıl piyasaya çıkacak. 12 kişilik bir ekip tarafından tasarlandı. Gözlükler, markanın Lace, Return to Tiffany, Jazz, Swing, Tiffany 1837 ve Atlas isimli mucevher koleksiyonlarının bir uzantısı. Gözlük saplarında ve camlarında bu serilerde kullanılan motifler olacak. Bazı modellerde gerçek pırlantalar, bazılarında ise 925 ayar gümüş kullanılmış. Koleksiyonun yüzde sekseni kadın, yüzde yirmisi erkek. ABD, Japonya ve Dubai’de piyasaya çıktı. Türkiye’ye ve diğer Avrupa ülkelerine ise yılbaşında geliyor. Fiyatlar 842 YTL ile 2.736 YTL arasında değişiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!