Bu kış gülmeye ayaktan başlayacaksınız

Güncelleme Tarihi:

Bu kış gülmeye ayaktan başlayacaksınız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2013 01:19

Yıllardır bizi güldüren Erdil Yaşaroğlu’nun ‘Komikaze’ karakterleri çizgiden çıkıp, ayaklarımıza giyebileceğimiz hale geldi.

Haberin Devamı

Fikir Twigy’nin sahibi Sinan Öncel’e ait. Markanın 25’inci yılında özel bir şeyler yapmak istemiş. Ve aklına uzun zamandır takip ettiği Erdil Yaşaroğlu’nun çizgi karakterleri gelmiş. “Çizgisi bizim markamızla çok örtüşüyordu. Her yaştan Türk tüketicisi, kışın hayvan terlik giymeye bayılıyor. Başlangıçta Erdil’e sormadan belli başlı üç-dört karakterinin numunesini ürettik ve kapısını çaldık. Önce fikri anlattık sonra da numuneleri gösterdik. Numuneleri göstermeden sadece fikri anlatsak bu kadar etkili olmazdı.”
Twigy markası şimdiye kadar çok köpek, kedi ve koyun yapmış ama Sinan Öncel, Erdil’in karakterlerinin bugüne kadarkilerden komik ve farklı olduğunu söylüyor. Örneğin Erdil’in kedisi şimdiye kadar yapılmış tüm kedi karakterlerinden daha delikanlıymış.
Sinan Öncel aşırı derecede kedi seven bir işadamı. Hatta sarı sarman kedilere tutkun. Bu sebeple piyasaya çıkan 10 parçalık koleksiyonunun ana karakteri sarman kedi. Diğerleriyse esas oğlanın yanındaki komik arkadaşları diyebiliriz. Şöyle açıklıyor: “Hiçbir zaman Winnie the Pooh ve arkadaşları gibi düşünülmemeli. Hepsi özbeöz bizim evlatlarımız. Yeri gelir ince belli bardaklardan çay içerler, yeri gelir ormanda mangal yaparlar.”

Haberin Devamı

Ben en çok kuzuyu seviyorum

Erdil Yaşaroğlu, karakterlerin özel isimlerinin olmadığını söylüyor: “Bu karakterlerin toplu ismi Komikaze Hayvanları. ‘Komikaze Aslanı’, ‘Komikaze Kuzusu’ diye genel isimleri var. Özel isim vermeyi düşünmüyorum. Çünkü bunlar karikatürlerimin içinde yaşayan tüm hayvanları temsil ediyorlar” diyor.
Peki en çok hangi terliği sevmiş? “Onlar benim çocuklarım, onların arasında ayrım yapamam” yalanını atmıyor ve cevaplıyor: “Kuzuyu seviyorum. Yarım göz bakıyor. Kurt da çok güzel oldu. Bir ayağıma birini diğerine birini giyebilirim. Kardeş kardeş otururlar dizimin dibinde.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!