Bu işi seçme nedenimiz tıpkı filmdeki gibi: Kadınlar, para ve şöhret

Güncelleme Tarihi:

Bu işi seçme nedenimiz tıpkı filmdeki gibi: Kadınlar, para ve şöhret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2012 00:00

Steven Soderbergh’in yönettiği ‘Striptiz Kulübü’nde bu sefer başrolde stiriptiz yapan kadınlar değil erkekler var. Onların farklı dünyasını keşfetmek için İstanbul’da, Taksim XLarge gece kulübünün striptizcileriyle buluşup birlikte filmi izledik. Sonra hayatlarını konuştuk.

Haberin Devamı

Yaptığınız bu işi nasıl adlandırıyorsunuz?
BARIŞ BULUT: Bu işe striptiz, bize de ‘gogo boys’ deniyor. Ama bence bunun tam tanımı gösteri sanatı.

Niye bu işi seçtiniz?
BARIŞ BULUT: Tıpkı filmdeki gibi kadınlar, para ve şöhret… Bir de çok çalıştığımız fiziğimizi sunma isteği.

Filmdeki karakterler meslekleriyle barışıktı. Siz çevrenizdekilere yaptığınız işi rahatlıkla söyleyebiliyor musunuz?
BARIŞ BULUT: Utanılacak bir iş yapmıyoruz tam tersi saygın bir meslek olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de bizlere karşı önyargı var. Tanıştığımızda ilk önce cinsel tercihlerimiz soruluyor. Bu yüzden mesleğimizi her ortamda rahatça söylememiz mümkün olmuyor. Kadınlar daha anlayışlı ama erkek egemen bir ortamda “Striptizciyim” dediğiniz zaman farklı bakışlarla karşılaşıyorsunuz.

Haberin Devamı

Peki gay misiniz?
BARIŞ BULUT: İnsanlar bunu çok soruyor. Ama biz Mustafa ile kendimizi cinsiyetsiz olarak tanımlıyoruz.
ERKAN NURAY: Ben ise bir heteroseksüelim.

Bu iş için nasıl özelliklere sahip olmak lazım?
ERKAN NURAY: Görsel bir iş, önce iyi bir fizik sonra insanlara çığlık attırmanız için doğuştan gelen bir sahne enerjisi lazım.

Vücutlarınızı iyi sunmak için neler yapıyorsunuz?
BARIŞ BULUT: Makine veya tüy dökücü kremle vücuttaki bütün tüylerimizi alıyoruz. Ben epilasyona başladım. Vücut hatlarımızı belirginleştirmek için ayrıca bebe yağı sürüyoruz.

Filmde dansçılar cinsel organlarını büyük göstermek için farklı şeyler deniyor. Siz de iç çamaşırlarınızın içine pamuk koyuyor musunuz?
MUSTAFA ÇİÇEK: Yurtdışında bu iş için özel silikonlu iç çamaşırları var. Ama biz kullanmıyoruz çünkü ışıklar içinizi gösterebiliyor.

EN ÇOK POLİS VE ASKER KOSTÜMÜ İSTENİYOR

Sizi izleyenlerle sınırlarınız nedir?
BARIŞ BULUT: Bu ambiyansla alakalı. Örneğin cuma ve cumartesileri bizi bin kişi izliyor. Sahnede en fazla ağzıma limon alıp ağzımdan bir kadına veriyorum. Ya da izleyicilerden biriyle sevişiyor gibi dans edebiliyorum. Ama özel partilerde dozu aşmadan izleyicilerle daha yakın kontak kurabiliyorum. En fazla popo çatalımı gösteriyorum. Bu izleyenleri acaba tamamını mı çıkartacak diye kışkırtıyor.

Haberin Devamı

Filmde dansçılar özel bir partiye polis kılığında gidiyor. Peki sizden neler istiyorlar?
ERKAN NURAY: En çok polis ve asker kostümü tercih ediliyor. İşçi, denizci ve kovboy da beğenilenler arasında. Postal ve teksas çizmeleri de bu işte standarttır.

Evlendiğiniz zaman bu meslek de biter mi?
ERKAN NURAY: Yurtdışında yürüyebiliyor. Adam sahneden inip ailesinin yanına gidiyor ama Türkiye’de zor.

Bu iş nereye kadar sürer?
BARIŞ BULUT: Filmde 40 yaşında adamlar dans ediyor. Önemli olan formunun yerinde olması. Çünkü her kadın 18 yaşında çocuk sevmez. Bazıları olgun erkekleri beğeniyor. Bir de bu alaylı bir iş. İşin belli prosedürleri var. Tişörtü bile çıkarmak belli bir estetik gerektiriyor. Bu yüzden sahne arkasında bu işin eğitimini verebiliriz.

Haberin Devamı

İŞ VE SEKSİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMIYORUZ

-Sahnedeki adam ulaşılmak istenen adamdır. Bu yüzden bizimle birlikte olmak isteyen kadınlar da erkekler de var. Ama sahnede star biziz. Biz izleyiciye değil onlar bize aşık olurlar.
-Özel partilere giden erkek dansçılar jigolo gibi lanse ediliyor ama biz sekse ulaşma konusunda zorluk yaşamadığımız için işle seksi karıştırmıyoruz.
-Bu işi yapanların en büyük tutkusu spor ve diyet. Bu yüzden filmdeki gibi serseri bir yaşam tarzı sürmemiz mümkün değil. Sigara ve alkol kullanmıyoruz. Şeker yemiyoruz. Katı diyet uyguluyoruz.
-Kulüpte barın üstünde olduğumuz için en çok bacaklarımıza dokunuyorlar. Göğüsle temas etmek isteyenler de çok.
-İçimizde sadece Erkan’ın kız arkadaşı var. Ama hayatımıza giren kadınlara mesleğimizi baştan söylüyoruz. Anlayışla karşılıyorlar.
-Filmdeki gibi evlere gitmiyoruz. Çünkü riskli, orada ne olacağını bilemezsiniz.

Haberin Devamı

Çıplaklığı seviyorum
BARIŞ BULUT (30)

Elazığlıyım. Ailem memur. Üç yıldır bu işi yapıyorum. Fırat Üniversitesi inşaat mühendisliğini yarıda bıraktım. Şimdi fitness antrenörlüğü yapıyorum. Çıplaklığı seven bir adamım, bu yüzden bu iş beni zorlamadı. Ailem de bana güveniyor.

Ailem kostümlere yardım ediyor
ERKAN NURAY (24)

İstanbulluyum. Sakarya Üniversitesi’nde işletme ve Açık Öğretim’de spor yönetimi okuyorum. Aynı zamanda spor salonunda eğitmenim. Beş yıldır dans ediyorum. Ailem işimi biliyor, hatta kostümlerime bile yardım ediyor.

Garsonlukta keşfedildim
MUSTAFA ÇİÇEK (24)

Selanikliyim. Annem eski fotomodel, babam pastane işletiyor. Spor akademisi sınavlarına hazırlanıyorum. Mekanda garson olarak çalışırken keşfedildim ve üç aydır stiriptiz yapıyorum.

Haberin Devamı

Hepsi sigortalı çalışıyor
MUSTAFA YILMAZ (Striptizci avcısı)

Dört yıldır Xlarge gece kulübünü işletiyorum. Striptiz Kulübü filminde Matthew McConaughey’in canlandırdığı karakter gibi ben de stiriptizcileri keşfediyorum. Buradaki dansçıların hepsi sigortalı. Vücutları bozulur, disiplinlerini kaybeder ve müşteriyle özel temasa girerlerse işlerini kaybederler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!