Bu iç çamaşırı defilesinde tüm davetliler maske takacak

Güncelleme Tarihi:

Bu iç çamaşırı defilesinde tüm davetliler maske takacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2006 00:00

Absolut Label tam iki yıldır moda dünyasıyla işbirliği yapıyor. İlk yıl, yıldızı yükselen genç tasarımcılara tişört tasarlattı. Türkiye adına Yazbukey tasarım yaptı. İkinci yıl tişörtlerin yerini çantalar aldı. Bu kez Londra’da yaşayan başarılı tasarımcımız Bora Aksu vardı listede.

Haberin Devamı

Bu yıl üçüncü ve son proje ile karşımızdalar. Dünyaca ünlü sekiz genç tasarımcı Absolut için iç çamaşırı tasarladı. Koleksiyonun adı Absolut Label 1879. Tasarımcılar Absolut şişesinin ön yüzünde yazan 1879 tarihinden esinlendiler. Çünkü 1879 LO Smith’in votka üretmeye başladığı tarihti. Bu yılki projeye Türkiye’den hiçbir tasarımcı katılmadı. Ama koleksiyon Türkiye’de de tanıtılacak. 2 Kasım’da Pera Palas’ta yapılacak partiye Polonyalı ve Hintli tasarımcıların gelmesi bekleniyor. Geceye katılan tüm davetliler maske takacak. Tom Cruise ve Nicole Kidman’ın oynadığı ünlü film, Eyes Wide Shut’taki (Gözü Tamamen Kapalı) gibi bir ortam yaratılacak. Otelde o akşam için ışıklı bir podyum kurulacak. Styling’ini Ahu Yağtu’nun, koreografisini Candan Baş’ın yapacağı şov, gece yarısı gerçekleşecek. Gecenin müziklerini ise DJ U.F.U.K ve DJ Kiwi çalacak.

Apostolos Mitropoulos (Yunanistan)

Korseyi baştan yarattı

Apostolos Mitropoulos Yunan yıldızlarının modacısı olarak tanınıyor. Partiler için uluslararası kulüplere kıyafetler de

/images/100/0x0/55ea503ef018fbb8f877b838
tasarlıyor. Bağlandığında arkasında Absolut şişe şekli beliren tasarımını şöyle anlatıyor: "Bu, klasik korsenin alternatif bir versiyonu. Önden baktığınızda bağlanmış bir büstiyer gibi duruyor, ama arkadan sıradan bir korsenin arkası gibi değil, bir sutyen gibi göründüğünü fark ediyorsunuz. Sutyenin üzerindeki fırfırlı ayrıntılar, Moulin Rouge korselerinden."

Bambi by Laura (İspanya)

Dişiliğin estetiğini vurguladı


İspanyol tasarımcı Bambi by Laura, tam ismiyle Laura Figueras, İspanya’nın en çok göze çarpan genç tasarımcılarından. Tasarımları karmaşık ama dişi formun estetiğini vurguluyor. Koleksiyondaki tasarımı dar jarseden yapılmış ve Absolut şişesi şeklindeki yeşil deriden bir kemerden oluşmuş. "19. yüzyıl elbiselerinin siluetini, kadınların vücutlarının görünümünü kuşa benzeten korseleri kullanmak istedim. Sırttaki iki cep hacim veriyor ve bu silueti modern bir şekilde kıvraklaştırıyor. 19. yüzyılın sonlarında doğan ressam Egon Schiele’nin resimlerinden de ilham aldığımı söylemeliyim."

Ashish (Hindistan)

Yelek üzerine Hindistan fili


Hintli tasarımcı Ashish, son yılların en çok dikkat çeken genç tasarımcılarından. Hindistan’da kendi fabrikasında
/images/100/0x0/55ea503ef018fbb8f877b83a
yaptırdığı zarif el işçiliği ve özenli detayları çok konuşuluyor. Jerry Hall, Tori Amos gibi isimler onun tasarımlarını satın aldı. İngiliz Moda Konseyi’nin Yeni Nesil ödülünü üç kez üst üste kazandı. Bu koleksiyon için yaptığı iç çamaşırını A Passage To İndia (Hindistan’a yolculuk) adlı bir kitaptan esinlenerek yaratmış. İnce, yarısaydam bir kadın yeleği üzerinde Hindistan filleri var: "Benim parçam klasik bir kolsuz gömlek. Kumaş tasarımı tüm Absolut harflerini, 1879’u ve Hint fillerini bir araya getiriyor."

Ania Kuczynska (Polonya)

İpek elbise tasarladı

Ania Kuczynska; 19. yüzyıl sonlarının tarzına uyan ipek elbise tasarladı. Giysinin kemer kısmında Absolut şişesi göze çarpıyor: "Projem basitliği konu alıyor. Kumaş, doğal ipekten yapılmış. Şişenin şekli, elbise giyildiği zaman ince bir detay olarak, kemer kısmında beliriyor. Elbiseyi tasarlarken, doğrudan doğruya Victorian iç giyiminden esinlendim."

Jean-Pierre Braganza (Kanada)

Beyaz delikli jarse elbise


Kanadalı Jean-Pierre Braganza, erkekler için klasik takım elbise ve gömleklere modern bir hava veriyor, kadınlar için ise terziliği yeni boyutlara sokuyor. Absolut Label için Victorian tarzı giyime modern bir dokunuş ekledi ve ürünü tamamıyla termal iç giyimde bulunabilecek cinsten havalandırılmış bir pamuktan imal etti: "Bu aslında gömlek altı kolsuz yeleklerinden yapılmış, beyaz delikli jarse bir elbise. 1879’da yaygın olan tarzdaki iç çamaşırlarının modern bir yorumu."

Lesley Mobo (Filipinler)

Haberin Devamı

Klasik erkek iç giyimi

Filipinli Lesley Mobo’yu eleştirmenler kumaşa olan hakimiyetiyle alkışladı. Tasarımları İngiliz tutuculuğu ve Filipin hayal gücü ile şekilleniyor. Harrods için tasarım yapıyor. Absolut için modernliğin ve tarihselliğin basit bir karması olan klasik erkek iç giyiminden yola çıktı. Absolut’u bel kısmına iliştirdi. Söz konusu olanın vücudun ya da cinsiyetin yeniden şekillendirilmesinde yardımcı olan erkek iç giyimi olduğunu söylüyor.

Swash (İngiltere)

Hem iç hem dış giyim

Swash’in ardındaki çift, tasarımcı Sarah Swash ve terzi Toshio Yamanaka. Swash, Absolut Label için kendi koleksiyonlarından bir parçayı uyarladı; kendinden eşarbı ve sutyeni olan bir sweatshirt. LO Smith, kumaşın üzerinde basılmış halde görünüyor ve yan tarafındaki 1879 tarihi bu alışılmadık parçayı tamamlıyor. "Sutyen içine dikilmiş durumda. İç ve dış giyimi bir araya getirdik."

Fotoğrafları Arjantinli İkili Sofia & Mauro çekti. Sofia Sanchez ve Mauro Mongiello da tıpkı bu projede yer alan tasarımcılar gibi, modanın yükselen yıldızları; fakat hünerlerini bu sefer fotoğrafçılık alanında gösterdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!