Bu hafta vizyona giren beş film

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta vizyona giren beş film
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2009 15:51

Haberin Devamı

Modacıyla müzisyenin yasak aşkı COCO CHANEL & IGOR STRAVINSKY

Bu hafta vizyona giren beş film


Ünlü Fransız modacı Coco Chanel, ölümünün 38. yılında iki ayrı filmle birden anılıyor. Bunlardan ilki dün vizyona giren Coco Chanel & Igor Stravinsky. Adından da anlaşılacağı üzere film, Chanel ve yasak aşkı tanınmış müzisyen Stravinsky’nin ilişkisi üzerine kurulu. Cannes Film Festivali’nin kapanışında gösterilen filmde ünlü modacıyı Chanel moda evinde de çalışmış olan model Anna Mouglalis canlandırıyor.

Yön: Jan Kounen
Oyn: Mads Mikkelsen, Anna Mouglalis, Anatole Taubman Tür: Dram
Süre: 120 dk

3 boyutlu okyanus seyri OKYANUS DÜNYASI 3D

Bu hafta vizyona giren beş film

Haberin Devamı

7 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Okyanus Dünyası, sualtı belgeselleri konusunda uzman olan Jean Jacques Mantello’nun son çalışması denizler altını üç boyutlu olarak beyazperdeye taşıyor. Film izleyenleri bir denizkaplumbağasının peşinde dünyanın dört bir yanındaki denizlerde uzun bir yolculuğa çıkarıyor. Ve onları gezegenimizin yaşam kaynağı okyanusların mucizevi ve zengin dünyasına davet ederken, bu görkemli dünyayı ve sakinlerini korumamız altına almamız için ilham kaynağı oluyor. Bu müthiş seyir sırasında dalgaların altında normalde görülemeyen ve unutulmaz bir yaşama şahit olunurken, manta vatozu, çekiç balığı, deniz tavşanı ve deniz ejderi gibi mucize canlıların yaşamlarına tanıklık edeceksiniz.

Yön: Jean-Jacques Mantello
Tür: Animasyon
Süre: 81 dk.

Güneydoğu’da 40 asker NEFES: VATAN SAĞOLSUN

Bu hafta vizyona giren beş film

lahsız çözüm arayışının konuşulduğu günlerde vizyona giren Nefes: Vatan Sağolsun1, Güneydoğu’da Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayında bulunan ve Karabal Tepesi’ndeki röle istasyonunu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin hikayesini anlatıyor. Film, Hakan Evrensel’in yazdığı Güneydoğu’dan Öyküler adlı kitaptan sinemaya uyarlandı. Yönetmen koltuğunda, reklam ve klip dünyasının yakından tanıdığı Levent Semerci var. Tahtalı dağında yapılan çekimlerde Uzakdoğu’da özel olarak üretilen silahlar kullanılmış. Bütçesi 2 milyon doları aşan filmin çekimlerinin tamamlanması 140 günü bulmuş.

Haberin Devamı

Yön: Levent Semerci
Oyn: Akan Atakan, Barış Aydın, Barış Bağcı, Cüneyt Deniz
Tür: Dram

Macar ayaklanması ZAFER ÇOCUKLARI

Bu hafta vizyona giren beş film

Zafer Çocukları, 1956’da, SSCB destekli hükümete karşı ayaklanan ve sonrasında kanlı bir şekilde bastırılıp dağıtılan Macar halk hareketinin 50. yıldönümünde çekilmiş. Yıl 1956… Sovyetlerin tesirindeki Macaristan’ın tek konuda, su topunda süper güce sahip. Su takımı oyuncuları kazandıkları zaferlerle tüm halkın dikkatini çekiyor. Filmin merkezinde ise ailesi gizli polis tarafından öldürülmüş, hareketin önde gelenlerinden Viki ile Ulusal Su Topu oyuncusu Karcsi’nin aşkı var.

Haberin Devamı

Yön: Krisztina Goda
Oyn: Kata Dobo, Ivan Fenyö, Sandor Csanyi
Tür: Macera
Süre: 123 dk.

Woodstock böyle doğdu ÖZGÜR WOODSTOCK

Bu hafta vizyona giren beş film


Türler arasında gezinmeyi seven Ang Lee bu kez müzik ağırlıklı bir filmle sevenlerinin karşısında. Greenwich Köyü’nde iç mimar olarak çalışan Elliot 1969 yazında aile motelinin hacizden kurtarılmasına yardım eder. Bu sırada komşu kasabada yapılması planlanan bir müzik ve sanat festivalinin izninin iptal edildiğini öğrenir ve organizatörlere kendi motellerini kullanabilecekleri teklifinde bulunur. Ve işte size barışın ve müziğin festivali Woodstcok’un doğuşu. Belgesel lezzetindeki bu eğlenceli film, milyonları bir araya getiren barış ve sevgi festivalinin unutulmuş kahramanı Elliot Tiber’e ve festivale bir saygı niteliğinde.

Haberin Devamı

Yön: Ang Lee
Oyn: Demetri Martin, Imelda Staunton,
Eugene Levy
Tür: Belgesel
Süre: 110 dk.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!