Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2008 00:00

iftar yapın

İstanbul Eminönü’ndeki Bab-ı Hayat restorandaki iftarlar canlı fasıl eşliğinde geçiyor. Mekán iftar dolayısıyla iki ayrı mönü hazırladı; Bab-ı Hayat’ın fiyatı kişi başı 30 YTL, Saray mönüsününkiyse 50 YTL. Mönülere iftariyelik, çorba, başlangıç, ana yemek, salata, tatlı, şerbet ve içecekler de dahil. Rezervasyon (212) 520 78 78

okuyun

Resim, heykel, mimarlık, tasarım, arkeoloji ve fotoğrafın yanı sıra geleneksel Türk sanatlarına da yer veren Eczacıbaşı Sanat Ansiklopedisi yenilendi. Sadece sanatçılar, araştırmacılar ve sanat tarihçileri için değil; sanatla ilgilenen herkes için temel bir başvuru kaynağı olan ansiklopedinin gözden geçirilip yenilenmiş baskısı üç ciltten oluşuyor. Yapı-Endüstri Merkezi tarafından hazırlanan bu yapıtı www.yemkitabevi.com’dan temin edebilirsiniz.

yardım edin

Meme kanseri konusundaki araştırmalara destek olan Coach şimdi de BCRF (Meme Kanseri Araştırma Vakfı) için özel ürünler tasarladı. Bu anahtarlıklar ve aksesuvarların gelirinin yüzde 20’si vakfa bağışlanacak. Ürünler İstanbul’daki Bağdat Caddesi ve İstinye Park Alışveriş Merkezi’ndeki Coach mağazalarında satılıyor.

kazanın

GAP mağazalarından, Worldcard ile 29 Ağustos - 5 Ekim tarihleri arasında 350 YTL ve üzerinde alışveriş yapanlar Ipod shuffle 1 GB; 850 YTL üzerinde alışveriş yapanlarsa Ipod nano 4 GB sahibi oluyor. Tüm ürün grupları için geçerli olan kampanya GAP mağazalarında 5 Ekim’e kadar sürecek.

katılın

Avrupa’nın 30 şehriyle birlikte İstanbul’da da "Yahudi Kültürü Avrupa Günü" kutlanıyor, tarih 7 Eylül. İstanbul’daki sinagogların farklı mekánlarında gerçekleşecek ücretsiz etkinlikler Yahudi kültürüne yakından bakmak isteyenler için. Galata’daki Neve Şalom Sinagogu’ndaki bir düğün ziyaretçilere açılırken, Galata Meydanı’nda da iftar yemeği verilecek. Teması müzik olan bu özel güne katılan sanatçılarsa Anjelika Akbar, Klez-Mez Grubu, Linet Şaul, Tuluyhan Uğurlu ve Yinon Muallem. (212) 293 87 94-95

giyin

Yeni sezon hazırlıklarını tamamlayan markalardan biri de Koton. Erkek koleksiyonları "Karışık Eşleştirmeler" ve "Şık Dikişler" adlarını alırken kadın koleksiyonlarıysa "Boho-Rck", "Minimal Yapı", "1970’lerin Lüksü", "Kış Harikalar Diyarı" ve "Dantel" temalarından oluşuyor. Kadın koleksiyonlarında özellikle gösterişli elbiseler ve ilginç kesimli ceketler dikkat çekiyor. Kadife, yün ve kürk dokularına sık sık yer verilirken; en çok öne çıkan renklerse kiraz tonları, koyu morlar, parlak kırmızılar ve zengin kahve tonları.

tadın

Uno ramazan ayına özel "donuk pide" üretti. Uno Ramazan Pidesi, derin dondurucudan çıkartılıp üç dakika içinde pişirilerek hazır oluyor. Besleyici özellikleri, istenildiği zaman taze pişirme ve sıcak tüketilme imkanı vermesi gibi özellikleriyle pide kuyruğunda beklemek istemeyenlere bir seçenek sunuyor.

alın

Harvey Nichols İstanbul Mağazası’nın yeni sezon erkek koleksiyonları da en az kadın koleksiyonları kadar iddialı. Mağazada Brioni, Viktor&Rolf, Roberto Cavalli, Missoni, Theory, Helmut Lang, Aquascutum Vintage ve Alexander McQueen gibi erkek modasının önemli markaları satışa sunuldu. Koleksiyonlarda spor giyimin yanı sıra takım elbiseler ve aksesuvarlara da bolca yer verildi.

kalın

UNESCO kültür mirası Safranbolu’daki küçük otellerden Gülevi, bu tarihi bölgenin tam kalbinde yer alıyor. Özellikle hafta sonu kaçamakları için tercih edilebilecek Gülevi’nin 16 odası var. Osmanlı tarzında dekore edilmiş ve eski bir Safranbolu evinden restore edilerek dönüştürülmüş butik otelin bahçesinde ve restoranında özel toplantılar ve organizasyonlar da düzenlenebiliyor. (370) 725 46 45

koklayın

Lancome’un yeni parfümü Magnifique öncelikle yakut kırmızısı rengiyle ve mücevhere benzeyen şişesiyle dikkat çekiyor. Bu enerjik parfümün baskın notasıysa Nagarmota. Hindistan’da yetişen Nagarmota, papirüs ailesinden gelen bir bitki. Ayrıca içeriğinde safran, Bulgar Gülü ve yasemin de yer alıyor. 75 ml’lik Eau de Parfum’ün fiyatı 225 YTL.

takın

Accessorize Sonbahar/Kış Sezonu koleksiyonları Art Deco akımından ilham alıyor. Hem gece hem de gündüz kullanılabilecek bu altı koleksiyon Pigments, Babushka, Masquerade, Burgh Island, Caravan ve Shadowland adlarını taşıyor. Accessorize’ın eşarp, çanta, takı ve saç ayakkabı başta olmak üzere geniş bir çeşitlilik sunan aksesuvarlarını bu yıl Julia Restoin-Roitfeld tanıtıyor.

oynayın

Parlak ve canlı renkleriyle dikkat çeken Faber-Castell oyun hamurları her yaştan çocuğu, yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak için teşvik ediyor. Sağlığa zararlı kimyasal maddeler içermeyen oyun hamurları hayal gücünü genişletmekle kalmıyor, zihinsel gelişime de katkıda bulunuyor. Su bazlı ve yağ bazlı olmak üzere iki farklı formülle satışa sunulan hamurların renklerini birbirine karıştırmak da mümkün.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!