Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2007 00:00

gezin

Faruk Kutlu’nun Bellekteki İzler başlıklı kişisel resim sergisi, yarın Beyoğlu Çukurcuma’daki Galeri Artist’te açılıyor. Sanatçı, Mimar Sinan Atölyesi Devrim Erbil Atölyesi mezunu. 12 Ekim’e kadar açık kalacak sergide Kutlu’nun 2005-2007 arası çalışmaları bulunuyor.

görün

Daha önce Sünger Bob, Betty Boop, Temel Reis, Garfield gibi çizgi karakterlerin ürünlerini Türkiye’ye getiren UKB Kids, bu yıl ilk kez Barbie Bijuteri ürünlerini çocuklara sunuyor. Markanın koleksiyonunda kolye, küpe, bilezik ve yüzükler var. Hepsinde Barbie’nin modern desenleri kullanılmış. Fiyatlar 10-17 YTL arasında değişiyor.

giyin

Benetton’un yeni sezon aksesuvar koleksiyonunda, dizin üstüne kadar yükselen, topuklu deri çizmeler bulabilirsiniz. Krokodil desenli, arkadan bağlanan modeller de var. Zincirli kapitone çantaları ise Paris’ten ilham almış.

ütülemeyin

Dockers’dan ütü derdini ortadan kaldıran bir yenilik geldi. Yeni sezon koleksiyonun en çarpıcı modeli ütü gerektirmeyen Never Iron pantolonlar. Özel kumaşı sayesinde pantolonlar çamaşır makinesinden çıkar çıkmaz giyilmeye hazır bir görünümde ve yumuşaklıkta oluyor. Üzerindeki ütü izi hiçbir zaman kaybolmuyor.

giydirin

Acquaverde’nin çocuk markaları Ra-Re The Kid ile Nolita Pocket, Türkiye’de de satılıyor artık. Sonbahar ve kış koleksiyonları markanın İstanbul’da yeni açılan İstinye Park mağazasında görülebilir. Bir çocuğun fantezisiyle kesilip dikilmiş gibi eğlenceli ve orijinal modeller var. Ra-Re The Kid erkekler, Nolita Pocket kızlar için.

yiyin

Taze sütlü tatlı Danette, ramazan ayına özel damla sakızlı çeşidini çıkardı. Sınırlı sayıda üretilen tatlının içeriğinde yüzde 80 taze süt var. Marketlerde bulabilirsiniz.

bakın

Koton’un 2007-08 Sonbahar-Kış koleksiyonunda, birkaç sezondur popüler olan siluetler yeniden yapılandırılıyor. 1940 ve 50’lerden bu yana kullanılan klasik stiller, 80’lerden etkilenen ve vücudu ön plana çıkaran tasarımlarla birleşmiş. Ana eğilim, siluet ve kumaşlara odaklanan minimal tasarımlar. Bir çoğunda süslemelere çok az yer verilmiş, bir kısmında teknolojik kumaşlar kullanılmış.

kaçırmayın

Karikatürist İrfan Sayar’ın yarattığı Porof. Zihni Sinir bu yıl tam 30 yaşında oldu. İstanbul Maslak’taki Doğuş Power Center da, yıldönümü sebebiyle bir sergi açtı. "Porof Zihni Sinir Proveler Kumpanyası" başlıklı sergide dev karikatürler ve üç boyutlu objeler bulunuyor.

yarışın

Geçen yıl ilki düzenlenen Nokia Nseries Kısa Film Yarışması’nın ikincisi başladı. Başvurular 6 Ekim - 21 Aralık tarihleri arasında. Yarışmaya katılım için herhangi bir yaş, deneyim, tür ya da tema kısıtlaması bulunmuyor. Kısa filmlerin herhangi bir kameralı cep telefonu ya da dijital kamerayla çekilmesi gerekiyor. Buradaki iki temel zorunluluk, kısa filmlerin 1 Mayıs 2006 tarihinden sonra çekilmiş ve daha önce bir festivalde ya da yarışmada ödül kazanmamış olması. Filmlerin süresi ise, jenerik de dahil olmak üzere en fazla 5 dakika olmak zorunda. Başvuru için gerekli evrakların ve diğer detayların tam listesi www.nserieskisafilm.com web sitesinden alınabiliyor.

tadın

SuperFresh’in pratik börekleri, çalışanlar için birebir. Normalde yapımı çok vakit alan ve uğraş gerektiren börekler için tek yapmanız gereken pişirmek. Gül böreğinden paçanga böreğine, su böreğinden sigara böreğine kadar 9 çeşit var. Peynirli börek ile peynirli ve ıspanaklı gül börekleri üzerine sadece yumurta sürülerek fırına verilmeye hazır halde satılıyor. Paçanga ve sigara böreklerini ise fritözde veya tavada kızartıyorsunuz.

sürün

Nivea Beaute’nin yeni rujunun adı Volume Shine Ultra Glossy. Dudaklara parlaklık ve dolgunluk kazandırıyor. Klasik rujun kullanım rahatlığını, fırçalı rujların hacim katma üzelliği ile birleştirmişler. Normal rujlara oranla yüzde 30 daha fazla parlaklık veriyor. Dudaklarda yapışkanlık hissi bırakmıyor.

alın

Çizgi Triko’nun 2007-08 Sonbahar/Kış koleksiyonunda bulunan kazaklar günün her saatinde rahatlıkla kullanılabilecek tarza sahip. Kendinden desenli klasik polo yakalı trikolarda, gül kurusu, ceviz yeşili, mürdüm, bej ve siyah-beyaz renkler kullanılmış. Şal yakalı ve kolej stili çizgili V yaka kazaklar da bulabiliyorsunuz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!