Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2007 00:00

seçin

Tasarladığı mücevherler Los Angeles, New York, İsrail ve Yunanistan’da satılan Erhan Gürşen, Las Vegas’ta katıldığı Couture Mücevher Konferansı’na küresel ısınmaya tepki amacıyla hazırladığı "İlk Nefes Tasarımın" adını verdiği koleksiyonla katıldı. Tasarımlarda 24 ayar altın, pırlanta, yakut gibi değerli malzemelerin yanısıra bakır, tahta, hatta zeytin çekirdeği gibi malzemeler de kullanıyor. İstanbul Cağaloğlu Molla Fenari Caddesi Likya Showroom’da koleksiyondan bazı parçalar bulunuyor.

destek olun

Türkiye Meme Vakfı MEVA, sgeçen yıl meme kanseri konusunda başlattığı kampanyayı sürdürüyor. Vakfın hazırladığı bir paket, D&R’larda satışa çıkıyor. MEVA Farkındalık Paketi’nde bir pembe bilezik, bir de meme konseri ve erken teşhisi hakkındaki her tür bilgiyi toplayan, cüzdanlara sığacak büyüklükte bir broşür var. Sadece 2 YTL olan bu paketi alanlar, Vakfın Gezici Meme Kanseri Tarama Ünitesi’ne katkıda bulunmuş olacak.

deneyin

Belçikalı cafe ve restoran zinciri Le Pain Quotidien’de 250 gramlık paketlerde organik kahve de satılıyor. Peru’da üretilen Arabica Vlla Rica kahvesi, hiçbir kimyasal ürün barındırmıyor, And Dağları’nın yamaçlarında gübresiz olarak üretiliyor. İstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi. 0212-353 06 77.

alın

Lesutur, hediye olarak da verilebilecek ilginç ofis ürünleriyle tanınan bir marka. Zekice tasarlanmış bu gereçler arasında bilgisayar bilek desteği, notluk, kalemlik, ataç kabı, kart tutucu, seloteyp, saat, takvim vb. var. Lesutur ürünleri İstanbul’da Kanyon, Nautilus, Mayadrom, Profilo, İçerenköy Carrefour ve Flyinn’de, İzmir’de (0232-465 18 68) ve Bursa Carrefour’da bulunuyor.

gidin

Mevláná’nın 800’üncü doğum yılı etkinlikleri sürüyor. Barış Manço vapurunda 17 Haziran’a kadar "Vapurda Mevláná’ya Dokunmak" adında bir gösteri düzenleniyor. Berkan Karpat ve ekibi, Mevláná’nın Divan-ı Kebir’inden Houssein Mansuri tarafından seslendirilen bir bölümü, vapura yerleştirdiği ses heykeli adlı tasarım objeleriyle somutlaştırıyor. 30 cm ile 2.5 metre arasında farklı boyutlardaki bu objeler, vapurun çeşitli noktalarına yerleştirilmiş. Yolcular müziği dinlerken bu objelere dokunuyor ve formlardaki değişimleri gözlüyor.

tadın

İstanbul Çırağan Kempinski Oteli’nde yaz ayları için iki mekan hazırlıklarını tamamladı. Çırağan Barbekü her gün 18.00-23.00 arası açık. Bosphorus Pier Lounge ise müthiş bir Boğaz manzarasına sahip. Her gün 20.00-01.00 arasında açık. Bir caz üçlüsü de yemeğe ve içkiye eşlik ediyor. Tel: 0212-326 46 46 (7235).

gezin

Noyan Turunç, 33 yıldır avukatlık, 41 yıldır da resim yapıyor. Dirimart’ta yarın başlayan ve 8 Temmuz’a kadar sürecek olan "Dair" adlı sergi, onun İstanbul’daki ilk sergisi. Dirimart, Abdi İpekçi Cad. Arman Palas 7/4 Nişantaşı’nda. 0212-291 34 34.

görün

Bugün Antalya’da WOW Kremlin Palace’ta Türkiye Briç Federasyonu’nun ev sahipliğinde 3. Avrupa Açık Briç Şampiyonası başlayacak. Katılacak 2 bin oyuncunun arasında dünya şampiyonu İtalyan Milli Takımı oyuncuları, Amerikan Milli Takım oyuncuları, Pakistanlı ünlü briç sporcusu Ziya Mahmut da var.

dinleyin

Sahne performansıyla çok iyi tanınan Zeliha Sunal, yeni albümü "Antika"nın ilk konserini 16 Haziran gecesi Eylülist’te verecek. Albüm, Ah Nerede, Ben Bir Köylü Kızıyım, Kalbimi Affettim, Yaşamak Ne Güzel Şey, Haftaya, Twiste Gel gibi 70’lerin tanınmış 14 aranjman şarkısından oluşuyor. Giriş 20 YTL. Yarın saat 24.00’te. 212-257 11 09.

faydalanın

İpekyol, 2007 yaz koleksiyonunun tüm ürünlerinde yüzde 50’ye kadar varan indirime girdi. Koleksiyonda etek, elbise, triko, pantolon, çanta, kemer gibi aksesuvarlar var. Parti elbiselerinde kristal işlemeler, metalik detaylar, fırfırlar, büzgüler dikkati çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!