Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2007 00:00

göz atın

Beymen kadını İlkbahar/Yaz 2007 sezonunda, romantik ve aristokrat bir duruş, oldukça sade bir stil ve duru bir güzellikle karşımıza çıkıyor. Yeni koleksiyonun teması, "geleceğin tanrıçaları." Bu tanrıçalar, renk, aksesuvar ve kesim teknikleriyle Helenistik bir havaya bürünen koleksiyonla şehre iniyor.

tadın

İtalya ve ABD’de satışına başlanan ve büyük ilgi gören külahta pizza Türkiye’de. İlki geçen ekimde Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal’da, ikincisi martta Kanyon’da hizmete giren Kornet Pizza’nın bu ay yeni şubeleri açılacak. Taze pizza hamurunun külah şekline getirilmesiyle adeta dondurma gibi hazırlanan külahta pizzayı sokakta yürürken, dolmuş beklerken, evde maç veya film izlerken yemek çok kolay.

serinleyin

İçki, şimdi özel bir kadehle yepyeni bir boyut kazandı. Bu kadeh bildiğimiz içme suyunun kadeh şeklinde dondurulmasıyla yapılıyor. Hem içkiniz soğuk kalıyor, hem bulaşık derdi yok. Adı Icydrink. 3 K tarafından İtalya’dan ithal edilen Icydrink, 25 derece ısıda 25 dakikada dışa doğru, konulduğu cam bardağın içine eriyor. Bütün "ağır" içkiler, "kısa" kokteyller, özellikle beyaz ve roze şarap ve rakı içiminde kullanılıyor. Buzlukta bekletilebiliyor.

gezin

Gönül Paksoy’un Osmanlı’dan günümüze gelen kumaşlarla tasarladığı kıyafetlerden oluşan "Zamansız Sadelik" adlı tekstil koleksiyonu,

19-22 Nisan 2007 tarihleri arasında yapılacak özgün halı ve dokuma konferansı İstanbul buluşması kapsamında Kadir Has Üniversitesi’nde sergilenecek. Sergi Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampusu Rezan Has Müzesi’nde 6 Mayıs’a kadar sürecek.

görün

Mahinur Akkuş Resim Atölyesi öğrencileri, İstanbul Harbiye’deki Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı’nda yeni bir sergi açtı. Bu öğrenci grubu, doktor, hukukçu, öğretmen, bankacı, mühendis, ekonomist ve ev hanımlarından oluşuyor. A-B bölümünde 16 Nisan’a kadar sürecek olan sergideki resimler karışık teknik, yağlıboya ve özgün kolajlardan oluşuyor.

giydirin

Geçtiğimiz yıl kadın, erkek, çocuk ve bebek modelleriyle Türkiye pazarına giren Havaianas’ın, bebek ve çocuklar için hazırladığı 17- 34 numara aralığındaki flip flop koleksiyonu, Leonardini Oyuncak, M - square, Beymen mağazaları dışında Joker Maxitoys’larda da satışa sunuldu. 35.90- 44.90 YTL fiyat aralığında satılan Havaianas’larda, bantların üzerinde çeşitli hayvan figürleri var.

uğrayın

Nolita, Ra-Re, Ed Hardy, American Vintage ve Acquaverde Jeans gibi markaları bünyesinde bulunduran Acquaverde, bahar sezonunda renkli, şık ve alternatif bir giyim stili sunuyor. Baharın geldiğini anlamak için Akmerkez veya Suadiye mağazalarından birine uğrayın. Beykoz Outlet’te ise bir önceki Acquaverde bahar koleksiyonunun ürünleri avantajlı fiyatlarla.

tasarlayın

Haira kişiye özel tasarım atölyesi, kendi mücevherinizi tasarlamanız için ders veriyor. Üstelik belli dönemlerde hazırladığınız koleksiyonu atölyeye ait showroom’da sergileme şansını da sunuyor. Pazar hariç her gün yapılan dersler, dört kişilik özel sınıflar halinde veriliyor, Kapalıçarşı turlarıyla da malzemelere ulaşılıyor. Haira Tasarım Arnavutköy’de, 0 212 263 78 44.

deneyin

Türk Tuborg Carlsberg’in son bombası Vole. Yeni ürün, Türkiye’de bira tabularını yıkma iddiasında. İlk defa Türkiye’de ve Türk eksperler tarafından geliştirilen Vole, "double lagering", yani kademeli soğukta bekletme tekniğiyle üretilen tek bira. Sloganı ise "yüzde 100 delikanlı Türk birası."

kaçırmayın

Sezonu dünyayı fethederek geçiren Anadolu Ateşi, kışa İstanbul’da veda ediyor. Dubai, Almanya, Hollanda, Slovenya, Letonya, Rusya ve Mısır turneleri biten ekip, 3 Nisan’da TİM Maslak Show Center’daydı. 20 Nisan akşamı da yine aynı sahnede olacak. Gösteri saati 21.00, biletler Biletix’te.

tadın

İstanbul Yeşilyurt’taki Marmara Balık Lokantası’nda nisan ayı boyunca Türk, Rum ve Ermeni mutfaklarının en güzel mezeleri sizleri bekliyor: Topikten Muhammara’ya, Gumbilya Favası’ndan tahinli köz biberli salataya, midye dolmadan Ermeni pilakisine, çılbıra, Tolçka’ya... Bilgi ve rezervasyon için: 0212 414 18 00 / 1906

gezin

Hakan Uzuner’in "Manuel II" isimli heykel sergisi, İstanbul Modern Sanatlar Galerisi’nde 30 Nisan’a kadar gezilebilir. Sanatçının 2005 yılında gerçekleştirdiği "Manuel" isimli sergisinin devamı niteliğindeki sergide tema yine "eller." Eller ve ellerin yaptığı anonim ifadelerden yola çıkarak hazırlanan eserler, bedenin tüm doğrularının parmaklar tarafından taşınıp ifade edildiği gerçekliğine dayanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!