Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2007 00:00

alın

Ev tekstil markası Ecobella Home, yastık koleksiyonu çıkardı. Aşk ve sevgi temasının işlendiği yastıkların en önemli özelliği sevdiğiniz insanın fotoğraflarını yastığın özel bölümüne yerleştirebiliyor olmanız.

artırın

Librairie de Pera, yarın saat 14.30’da yağlıboya ve suluboya resimlerin, heykellerin, nadir kitap, harita, fotoğraf ve belgelerin yer alacağı bir müzayede düzenliyor. İstanbul Tünel’deki Teutonia Binası’nda yapılacak müzayedenin en ilgi çekici eseri ise iki bin YTL muhammen fiyat biçilen, Nazım Hikmet’in Haziran 1944’te bir beyaz dosya kağıdına ve bir pelür kağıda Orhan Kemal’e yazdığı mektup. Eserlerin tümü bugün saat 20.00’ye kadar Librairie de Pera’da görülebilir.

gezin

Dört El Bir Tuval başlıklı resim sergisi, Nelli Sanatevi’nde açıldı. S. Gülgun Haksal ve Ender Savaşkurt, ayrı kent, ayrı mekan ve ayrı zamanlarda bir tuvalin yüzeyini paylaşıyorlar. Haksal, Cunda Adası’nda geometrik desenlerle zengileştirilmiş fantastik peyzajlar üretiyor ve bunları İstanbul’a gönderiyor. Savaşkurt, kendisine gelen tuvallere gerçeküstücü figürleriyle farklı bir boyut katıyor. İki sanatçının 2003’ten beri sürdürdükleri ortak çalışmanın ürünlerini 28 Şubat’a kadar görebilirsiniz.

giyin

Dockers yeni sezonu açtı. İlkbahar-yaz kadın koleksiyonunda iki tema var. Günlük hayatta ve haftasonlarında giyebileceğiniz Casual Basics ile abartılı olmadan şık görünebileceğiniz Dress Causal. Düşük bel sevenler de, yüksek bel sevenler de kendine göre bir şeyler bulabilir.

izleyin

Flamenko kültürünü müzik, dans ve şiirin birleşimiyle sunan El Circulo Magico, 10 Şubat Cumartesi akşamı (yarın) İş Sanat’ta bir gösteri sergileyecek. Topluluğun başarısının en büyük sırrı, üç büyük yorumcuyu içine almış olması. Yeni akım Flamenko’nun önemli yorumcusu Nieves Diaz vokalleri, perküsyoncu Ricardo Espinosa ile eşleşen Eos Gitar Dörtlüsü müzikleri, Flamencos en Route da özgün koreografi ve danslarıyla güçlerini birleştiriyor. Biletler 30-60 YTL arasında. Gösteri 20.00’de başlıyor. Gişe Tel: (212) 316 15 83

kaçırmayın

İtalya’nın ünlü halk tiyatrosu Commedia Dell’Arte, 14 Şubat’ta Ankara Sheraton Hotel’de bir gösteri sergileyecek. İtalyan Pantakin da Venezia grubunun sahneleyeceği gösteriyi izleyebilirsiniz. Grup, yedisi aktör, ikisi müzisyen olmak üzere 9 kişiden oluşuyor. Öngösterim 13 Şubat’ta Ankamall’da. Biletleri alşveriş merkezindeki standlardan, Ankara Sheraton Hotel’den Biletix’ten temin edebilirsiniz.

tanışın

Hemalhemsat.com, Yüksek Sadakat’in 15 Şubat’ta Babylon’da vereceği konserin biletini, 1 YTL’den başlayan açık artırmayla satıyor. Konser öncesi kuliste grupla tanışıp sohbet etmek, fotoğraf çektirmek, bir hatıra almak da kazananı bekleyen fırsatlar arasında!

tasarruf edin

Grohe, dünya su kaynaklarının korunmasına kendi alanında katkıda bulanabilmek için müşterilerine termostatik bataryayı öneriyor. 1962’de yaratılan termostatik batarya teknolojisi, sabitlenen su sıcaklığının, aynı anda mekanın başka yerlerinde su kullanımı olduğu durumlarda da korunmasını sağlıyor. Bu sayede yüzde 50 su tasarrufu yapılabiliyor.

görün

Antalya Eski Lara Caddesi’nde bulunan Desti Sanat Galerisi, Hatice Soysal kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Yarın açılacak sergide sanatçının suluboya tekniği ile yaptığı resimlerini görebilirsiniz. Sergi, 7 Mart’a kadar açık kalacak.

öğrenin

Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü’nde Karagöz Okulu açılıyor. 4 ay sürecek eğitimlerde, yaşayan en büyük Karagöz ustaları Orhan Kurt, Metin Özlen, Ünver Oral ve Tacettin Diker serbest olarak bilgilerini öğrencilerle paylaşacaklar. Eğitimler yarın başlıyor, ancak kayıtlar bir süre daha devam edecek. Bilgi için www.karagoz.egitimi.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!