Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2005 00:00

görün

Şevket Sönmez’in ‘Çarpışma’ (Collision) adlı sergisi, Galeri x-ist’te. Galeri, Eytam Caddesi Açıkhava Apartmanı No. 16’da. Nişantaşı-İstanbul. Tel: 0212-291 77 84.

deneyin

Nespresso, evlerde kullanılabilecek yeni espresso makinesi C-90 Essenza’yı satışa çıkardı. Essenza espresso makinesi fildişi, turuncu ve titan grisi renklerinde. Fiyatı 318 YTL artı KDV. Bilgi için: 0212-270 79 00.

ısının

Herry’nin bu sezon koleksiyonunda deri aplikeli, büyük düğmeli, püsküllü ve işlemeli tiftik hırka ve kazaklar dikkati çekiyor. Renkler vişne, çikolata kahvesi, yeşil, lila, mor, turuncu, siyah, bej. Tiftik hırkalar 59-89 YTL, kazaklar 39-87 YTL, bolerolar 49-85 YTL. Herry mağazaları Cevahir, Capitol, Profilo, Ankara Karum alışveriş merkezleri, Nişantaşı, Bakırköy ve Bahariye’de.

yürüyün

Küresel Isınma Eylem Grubu 28 Kasım-9 Aralık arasında Kanada Montreal’de düzenlenecek BM İklim Konferansı sırasında Kyoto Protokolü’nü sabote eden ABD ve Avustralya gibi önemli kirletici ülkelere baskı yapmayı amaçlıyor. Bu ülkelerin petrol, kömür gibi fosil yakıtlar yerine temiz enerjilere yatırım yapmalarını talep eden Eylem Grubu 3 Aralık Cumartesi’yi küresel eylem günü olarak belirledi. Montreal başta olmak üzere çeşitli kentlerde düzenlenecek eylemlere İstanbul da katılıyor. Yarın 12.00’de Haydarpaşa Numune Hastanesi’nin önünde olun, siz de destek verin.

seçin

Scooter’ın su geçirmez Watertight modelinin bu sezon bir başka özelliği daha var: Antibakteriyel astarla kaplı. Bu iç astar ayağın nefes almasını sağlıyor. Markanın bir de Molecule serisi var. Bu üniseks ayakkabı, modern bir bot. Watertight 130-160, Molecule 125-160 YTL. www.scooter.com.tr

gidin

Rock müziğin genç sesi Aylin Aslım ve Tayfası, 7 Aralık Çarşamba saat 20.00’de Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde (Orhanlı Tuzla-İstanbul) sahneye çıkacak. Tel: 0216 483 90 26.

tadın

İstanbul Ataköy Galleria’daki Notting Hill, mönüsüne Meksika ve İtalyan yemeklerini ekledi. Lokantada, avokado püresinden elde edilen Guacamale soslu mısır cipsi, yabani mantarlı tortellini, denis mahsulleri risottosu, kurutulmuş dana etli pizza gibi tatlar var. Rezervasyon: 0212-661 99 00.

dinleyin

Arap asıllı Kolombiyalı şarkıcı Shakira, albümlerini önce ana dili İspanyolca, sonra da İngilizce çıkarıyor. Son albümü ‘Fijacion Oral’in kapağında kucağında minik bir bebekle Havva kıyafetinde poz veren Shakira, İngilizce ‘Oral Fixation’ın kapağında ise pozu değiştirmiş, bebeği dala asmış. Oral Fixation Vol. 2, bu ay ortasında piyasaya çıkacak. Albümdeki ‘Illegal’ şarkısında Shakira’ya ünlü gitarist Carlos Santana eşlik ediyor.

uğrayın

İstanbul Şişli’de açılan dekorasyon alışveriş merkezi Addres İstanbul’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İçmimarlık Fakültesi öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Senem Onur yönetiminde ilginç bir sergi düzenliyor. Öğrenciler, alışveriş merkezindeki mağazaların ürünlerini kullanarak günümüz trendlerini yorumladılar. Trend sergisi 12 Aralık’a kadar Addres İstanbul’da 10.00-22.00 arasında görülebilir.

bakın

Geçen yıl İstanbul Teşvikiye’de açılan Shawnee’deki ilginç etekler var. Berrin Akkartal ve Şükran Vulkan’ın tasarladığı giysiler arasında ceketler de dikkati çekiyor. Koleksiyondaki kürklü, deri parçalı ve Uzakdoğu motifli ceketler hem jean pantolonlarla hem de gece elbiseleriyle kullanılabiliyor. Tel: 0212-236 11 65.

hatırlayın

Yarın saat 19.30’da İstanbul Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda iki ünlü neyzen, Süleyman Erguner (1902-1953) ve Ulvi Erguner (1924-1974) bir konserle anılıyor. İki ustanın eserlerini Bakırköy Konservatuvarı Musiki Vakfı Korosu ve Alev Erguner seslendirecek. Konsere Erguner Tasavvuf Musikisi Topluluğu ve Ney Atölyesi öğrencileri de katılacak.

katılın

Alif Art, 4 Aralık’ta Esma Sultan Yalısı’nda ‘Osmanlı ve Karma Sanat Eserleri Müzayedesi’ düzenliyor. Satılacak parçalardan biri de Sultan Abdülaziz’in Refik Abad Yalısı koleksiyonunda yer alan Edirnekari sünnet koltuğu. Koltuk 85 bin YTL fiyatla açık artırmaya çıkacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!