Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2004 00:15

seyredin

Önümüzdeki hafta İstanbul Uluslararası Tiyatro Festivali başlıyor. 18-19 ve 20 Mayıs’ta saat 20.30’da Kenter Tiyatrosu’nda, Yıldız Kenter’in yönettiği, ünlü piyes ve roman yazarı Eric Emmanuel Schmitt’in yazdığı ‘Oscar ve Pembeli Meleği’ adlı oyun sahnelenecek. Bu oyun, Yıldız Kenter’le Ali Poyrazoğlu arasında eserin hakları konusunda çıkan bir anlaşmazlık nedeniyle hiç İstanbul’da oynanmamış, başka kentlerde sahnelenmişti.


alın

Azeri müzisyen Alihan Samedov’un ‘Nale’ adlı albümü çıktı. Buddha Bar 5 ve Sıddharta albümlerinde yer alan şarkılarıyla herkesin tanıdığı Alihan Samedov, Azerilerin ulusal enstrümanı balabanın vazgeçilmez ismi. Daha albüm çıkmadan Beyoğlu’nda sık sık çalınan ‘Nerede Kaldın’, ‘Yaz Akşamı’ ve ‘Sen Gelmez Oldun’ şarkıları da albümde yer alıyor.


dinleyin

Piyanist ve besteci Anjelika Akbar, kendi bestesi ‘Kutsal İmler’i bu akşam saat 19.30’da ve yarın 11.00’de İstanbul Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nde ilk kez seslendirecek. Ona Antonio Pirolli yönetiminde, Hint çalgıları sitar, tabla, tampura ve santur ustalarının da katıldığı 80 kişilik bir orkestra eşlik edecek. Mezzosoprano Gülderen Erdoğmuş da yoruma katılacak. Rus şair Nicholas Roerih’in şiirini ise Ali Kırca banttan seslendirecek.


seçin

Paşabahçe’nin yeni koleksiyonu Hippies, geleneksel Japon sanatı ve 60’lı yılların pop trendlerini bir araya getiriyor. Çiçek ve konfeti desenli, fuşya, turuncu, mavi ve beyaz renklerde cam ürünler yaz sıcağını hatırlatıyor.


takın

Şişli Optik mağazalarında yeni sezonun güneş gözlükleri vitrinleri süslüyor. Chanel, Ferre, Versace gibi ünlü markaların yeni modellerini burada bulabilirsiniz.


kullanın

Christian Dior, yaz sezonu için cilt bakım ürünlerini piyasaya çıkardı. Bu seneki Dior Bronze güneş serisinde hızlı bronzlaşmayı amaçlayan iki üründen biri aynı zamanda yaşlanmaya karşı da koruma sağlıyor.

giyin

Plaj giyim markası Aprido’nun yaz koleksiyonunda kocaman çiçekler, geometrik desenler, parıltılı kumaş ve taşlarla kombine edilen mayo ve bikini modelleri var. Koleksiyon 70’li ve 80’li yılların çizgilerini hatırlatıyor. Ayrıca pareo, pantolon, şifon gömlek, tişört, kapri, şark ve şapkadan oluşan plaj aksesuvarları da bulunuyor.


gidin

İlk solo albümü One A Day’i şubat ayında çıkaran piyanist ve besteci Aşkın Arsunan ilk konserini yarın İstanbul Galata Nardis Caz Kulübü’nde veriyor. Ona trompette Şenova Ülker, trombonda Aycan Teztel, saksofonlarda Yahya Dai, kontrbasta Volkan Hürsever ve davulda Volkan Öktem eşlik edecek. Konser 22.30’da başlayacak. Nardis: Galata Kulesi Sokak No.14, Galata İstanbul. Giriş: 12 milyon TL. Tel: 0212-244 63 27.


deneyin

Nisan ayı içinde İstanbul Nişantaşı’nda bir mağaza açan PrettyFIT, bu yaz terlik ve ayakkabı koleksiyonunu satışa sundu. Koleksiyonda rahat sandaletler, şık terlikler, rengarenk ayakkabılar var. Teşvikiye Cad. No. 139/A Nişantaşı. Tel: 0212-224 64 90.


eğlenin

Levi’s’in sponsorluğunu üstlendiği Negasound partileri bu akşam Ortaköy Cyristal’de başlayacak. Bu partiye İngiliz DJ Silicone Soul ve Cure Shot katılacak. Kapılar gece 24.00’te açılacak. Bir içki dahil giriş 30 milyon lira. Bu partiler haziran ayı içinde de devam edecek. Crystal: Muallim Naci Cad. No. 65 Ortaköy. Tel: 0212-278 45 78.

görün

Hayatını Bodrum’daki atölyesinde sürdüren seramik sanatçısı Ayla İşler Sümer, ‘Çanak Çömlek Çaydanlık’ başlıklı sergisini Atölye Örümcek’te açtı. Sanatçı, ‘Plastik Çağı’ diye adlandırdığı günümüzün kullanım eşyalarına alternatif olarak, çömlekçi çamurundan renkli astar ve sırlı seramik çanaklar, fincanlar, çaydanlıklar üretiyor. Hacı Emin Efendi Sok. No: 2/1-1 Teşvikiye. Tel: 0212-241 35 58.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!