Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2010 00:00

izleyin

Bu hafta vizyona 7 film giriyor; ikisi Oscarlı. “Çılgın Kalp”, başrol oyuncusu Jeff Bridges’a En İyi Aktör Oscarı’nı getirdi. Film, eski country müzik starı alkolik şarkıcıyla, 4 yaşındaki oğlunu kendi başına büyüten, boşanmış genç gazetecinin kesişen hikayesi üzerine... Lee Daniels’in yönettiği, Gabourey Sidibe, Mo’Nique, Paula Patton ile Mariah Carey’nin oynadığı “Acı Bir Hayat Öyküsü” ise En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar aldı. Yaşadığı sorunlardan hayal dünyasında gezintiye çıkarak kaçmaya çalışan siyahi genç kız Precious’ın hayatını konu alıyor. Jane Campion’ın yönettiği “Parlak Yıldız”, 1818’de İngilteresi’nde, bir şair ile moda öğrencisi arasında geçen aşk hikayesini anlatıyor. Martin Scorsese ile Leonardo DiCaprio’yu buluşturan “Zindan Adası”, suç işlemiş akıl hastalarının tedavi edildiği psikiyatri hastanesinde geçen bir gerilim. “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları”, haftanın tek yerli belgeseli. Sermiyan Midyat’ın ilk yönetmenlik denemesi “Ay Lav Yu”da olaylar, Kürt İbrahim’in Amerikalı aşkı Jessica’yla birlikte köyüne dönmesiyle gelişiyor. Yusuf Kurçenli’nin son filmi “Yüreğine Sor”, aşklarının önünde din farkı engeli olan iki gencin hikayesi.

deneyin

Özel Makara tarçını ile hazırlanan rulo tatlı Cinnabon, bizim için yeni bir lezzet. Ülkeye İstanbul’da üç ayrı noktadan girdiler: Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi, Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal ve Metrocity Alışveriş Merkezi. Sade, çikolatalı ve pekan cevizli olmak üzere üç çeşidi ve farklı boyları var.

kazanın

Bu ay Harvey Nichols’dan alışveriş yapan herkes, alışveriş tutarı ne olursa olsun, Akaretler Sıraevler’deki W İstanbul Hotels bünyesinde yer alan Day SPA’dan yüzde 40 indirim kazanıyor. Yüz ve vücut bakımı yaptırabilir, masaj seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

giyin

GAP’ın bahar koleksiyonunda adeta jean şenliği yaşanıyor. Vintage görünümlü denim pantolonlar, ceketler, gömlekler dikkat çekiyor. Erkekler için kareli, düz ve western temalı gömlekler, her model ve renkte jean pantolonlar var.

katılın

Goethe Enstitüsü’nün, “Avrupa Edebiyatı Türkiye’de Türk Edebiyatı Avrupa’da” adlı kültür projesi, 15-19 Mart tarihleri arasında İzmir’de. Ücretsiz etkinliklerde Rumen yazar Dumitru Tsepeneag, İsviçreli yazar Perikles Monioudis eserlerinden bölümler okuyarak gençlerle söyleşiler gerçekleştirecek. Fatima Spar and the Freedom Fries adlı müzik grubu da 17. İzmir Avrupa Caz Festivali çerçevesinde bir konser verecek.

seçin

Penti’nin 2010 ilkbahar-yaz koleksiyonunda, 20 yeni model ve desen bulunuyor. Zarafet ön planda tutulmuş. Son derece romantik, kadınsı ve seksi çoraplar bulabilirsiniz.

sürün

Nivea’nın yeni deodorantı Calm & Care, bahar ve yaz ayları için ideal. Çünkü ter kokusunu önlemenin yanı sıra başka bir marifeti daha var. Epilasyondan hemen sonra kullanabiliyorsunuz. Yanma yapmıyor, ciltte meydana gelen tahrişin daha hızlı iyileşmesini sağlıyor. Üç farklı formda bulabilirsiniz.

takın

Kenneth Cole saatleri hem şık hem de spor olmak isteyenler için. Ciltte alerji yapmayan çelik kasası, light efekti var. Çeliği 250, deri kayışlısı 209 lira.

tadın

Kars kazının mevsimi geldi... İstanbul Kadıköy’deki balık restoranı Misina da, 15 Mart’a kadar Kars Kazı Haftası düzenliyor. Rezervasyon yaptıranlar kaz güveci, kaz mantı, kaz tandır ve kaz suyu ile pişirilmiş bulgur pilavlı kaz yemeklerini, bölgenin özel kızılcık şerbetini tadabilecek. Tel: (216) 550 02 58-59.

kaçırmayın

21. Ankara Uluslararası Film Festivali sürüyor. 21 Mart’a kadar, 30 ülkeden 200’ü aşkın film gösterilecek. Haneke, Angelopoulos, Kitano gibi ustaların son filmlerinden klasiklere uzanan zengin bir programı var. Her yıl olduğu gibi Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel yarışmalar da düzenleniyor. Bilet fiyatları 2.50-10 lira arasında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!