Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2009 11:21

Bu hafta sona ermeden, izletin, kaçırmayın, öğrenin, okuyun, sevindirin...

Haberin Devamı

izletin
Migros Çocuk Tiyatrosu, bu yıl çevre mesajına odaklanan “El Ele Geleceğe” adlı oyunuyla sezona “merhaba” dedi. Enis Fosforoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı ve ücretsiz sahnelenen oyunda, çocuklara çevre bilinci aşılanarak doğanın ve çevrenin önemi vurgulanıyor. Ekim ayı boyunca, İstanbul Göztepe’deki 75. Yıl Halis Kurtça Kültür Merkezi’ndeler. Her haftasonu sahnelenen oyunun biletleri Migros mağazalarından ücretsiz alınabilir.

kaçırmayın
Garıdrobunu baştan aşağı değiştirmek isteyen erkekler Crispino’nun sunduğu fırsatı kaçırmasın. Bu ay boyunca sezon ürünleri dahil tüm ürünlerde “6 al 2 öde” kampanyası var. Kredi kartına 10 taksit imkanı da sunuyorlar. 6 liraya bile pantolon almak mümkün.

öğrenin
Fotoğraf ustası Aramis Kalay, günlük yaşamda karşımıza çıkan ayrıntılarda gizli fotoğrafları keşfetmenin, kadrajlamanın yollarını öğretiyor. Katılımcıların algısını, gözlem yeteneğini artırmayı hedefleyen “Doku ve Detay” başlıklı atölye çalışması üç teorik ders ve iki uygulama gezisinden oluşuyor. İstanbul, Şaşkınbakkal’daki Fotoğraf Atölyesi’nde bugün başlıyor. Tel: (216) 357 44 63, www.fotografatolyesi.com.tr

Haberin Devamı

okuyun
Yazar, gazeteci, ressam Tarık Sipahi’nin son romanı Dilsiz Martı, Phoeniş Yayınları’ndan çıktı. Kitap, yüzyıllar öncesindeki insanlardan ve onların davranışlarından bahseden pek çok metinden oluşuyor. Metinlerin merkezinde, ana karakter Köprücücesi var.

sevindirin
0-14 yaş grubuna hitap eden Blue Key’de kız ve erkek çocukları için kanvas pantolonlar, sweatshirt’ler, ekoseli gömlekler, triko hırkalar, süveterler, kürklerle hareketlendirilen şişme montlar, kargo veya denim pantolonlar, balıkçı tişörtler bulabilirsiniz. Türkiye çapındaki mağazalarında yer alan ürünlerin fiyatları 6.95 - 89.95 lira arasında değişiyor.

sıkın
Avène Termal Suyu, yatıştırıcı ve tahriş giderici etkiye sahip. Bir tonik olarak cildi temizlemek için kullanılabileceği gibi, bebek pişiklerinde, tıraş, lazer epilasyon sonrası cildi rahatlatmak veya makyajı sabitlemek için de kullanılabilir. Fiyatı 9.90 - 27.50 lira arasında.

Haberin Devamı

giyin
BCBGMAXAZRIA’nın Sonbahar-Kış koleksiyonunda, drapeli siluetlerle geometrik kesimler ön planda. Satenler, ıslak görünümlü jarseler, ipek, saten jakarlar, yün krepler, doğal kadifelerle vücudu saran formlar, derin göğüs ve degaje sırt dekolteleri modern kadınlara hitap ediyor. İstanbul’da Nişantaşı, İstinye Park ve Capacity AVM’de mağazaları var.

dinleyin
25 yılı aşan müzik kariyerlerine, 29 albüm ve 7 Grammy ödülü sığdıran dünyaca ünlü Amerikalı pop caz grubu Spyro Gyra; 22-23 Ekim’de, İstanbul Jazz Center’da verecekleri iki konserle hayranlarıyla buluşacaklar. Saat 21.30’da başlayacak konserlerin biletleri mekandan ve www.istanbuljazz.com adresinden temin edilebilir.

Haberin Devamı

yarışın
2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında İstanbul’a gelenlere satılmak üzere hediyelik eşya tasarım yarışması düzenleniyor. Başvurular 30 Ekim’e kadar devam ediyor. Dereceye girenler perasanat.com.tr’deki halk oylamasıyla belirlenecek.

izleyin
Bu hafta vizyona altı film giriyor. Ang Lee’nin son filmi Özgür Woodstock’ta iç mimar olarak çalışan ve gay hakları hareketlerinin sözcülüğünü yapan Elliot’ın, Woodstock festivali için mekan temin etmesiyle değişen hayatı anlatılıyor. Dram türündeki Zafer Çocukları, 1956’da Sovyetler’in tesirindeki Macaristan’da başarılarıyla dikkat çeken su takımı oyuncularının mücadelelerini diğer yandan Budapeşte’de ayaklanan halkın Sovyetler’e baş kaldırışını konu alıyor. Belgesel film Okyanus Dünyası, 3D teknolojisiyle çekilmiş. Chanel markasının yaratıcısı Coco Chanel’in moda sektöründeki ilk yıllarını anlatan Coco Chanel & Igor Stranvinsky Büyük Aşk, büyük aşk hikayesi barındıran tutkulu bir dönem filmi. Animasyon-komedi Yukarı Bak ve Levent Semerci’nin yönettiği Nefes: Vatan Sağolsun, haftanın diğer filmleri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!