Bu grupta herkes sapasağlam intihar eden falan yok

Güncelleme Tarihi:

Bu grupta herkes sapasağlam intihar eden falan yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2005 00:00

Her şey temmuz ortalarında başladı. Ölürüm Hasretinle adlı bir şarkı usul usul internetten yayılmaya ve bir yandan da bir sürü spekülasyon üretilmeye başladı. En belirgin hikaye, erkek kahramanımızın sevgilisini bir başkasıyla görüp şarkıyı yazdığı, ardından intihar ettiği, sonra kızın da buna dayanamayıp kendini öldürdüğüydü. Ama bu ve bunun gibi dilden dile dolaşan hikayelerin hiçbiri doğru değil.

Haberin Devamı

Şarkının sahibi grup, nihayet sapasağlam karşımızda. Bu aralar her köşe başından avaz avaz yükselen Ölürüm Hasretinle, Ankaralı Seksendört adlı rock grubunun 2002’de bestelediği bir şarkı. Kendilerinden habersiz bir şekilde internete sızan ve Türkiye çapında patlayan şarkıyı bir yana bırakalım, sizi yabana atılamayacak kadar iyi bir albüm yapan Seksendört’le baş başa bırakalım.

Nedir Ölürüm Hasretinle şarkısının hikayesi?

- Tuna:
Biz o şarkıyı 2002’de yaptık. Herkes başka bir şey söylüyor ama benim için özel bir hikaye o. Yaşanmış bir şeyi anlatıyor.

Paylaşmak ister misiniz bizimle? Aslı neymiş öğrensin herkes...

- Tuna:
Özel kalsın daha iyi... Sözler anlatması gerekeni anlatıyor zaten. Bunu deşmeye çalışmanın bir manası yok. Benim en mutlu olduğum şey, herkesin şarkıyı kendine bu kadar yakın hissedip kendi hikayesiymiş gibi benimsemesi oldu.

Bu şarkı sizin ilk besteniz mi?

- Tuna:
Hayır başka şarkılarımız da vardı. Biz altı yıllık bir grubuz, bugüne kadar Türkiye’nin her yerinde birçok etkinlikte, Türkiye’nin en önemli grupları ile beraber sahne aldık. Ölürüm Hasretinle bizden habersiz internette yayılmaya başladığında biz zaten bu albüm üzerinde çalışıyorduk.

Nasıl oldu o şarkının internete düşmesi? Nasıl sızdı sizden habersiz?

- Tuna:
Benim Ankara’da bir stüdyom var. Albümün kayıtlarını orada yapıyoruz. Bu şarkıyı da besteledik ve acaba nasıl olacak diye bu stüdyoda çalıp kaydettik. Test etmek için Ankara’da tanıdığımız birkaç bara bu şarkıyı götürdük. Bar sahipleri arkadaşlarımızdı. Şarkı kalabilir mi, çalmaya devam edelim diye rica ettiler. Biz de olur dedik. Sonra bir baktık, şarkı her yerde.

Şarkıyı bilerek internete verdiler, böylece müzik şirketlerinin dikkatini çekmek istiyorlardı gibi iddialar var...

- Tuna:
Hiç öyle bir düşüncemiz olmadı. Çünkü biz zaten albümü hazırlıyorduk.

EVRENSEL MÜZİK YAPMAK İSTİYORUZ


Rock müziğin kıyısından köşesinden bile geçmeyen bir sürü insan da bu şarkıyı dinliyor şu anda. Oysa albümün tarzını tek bu şarkıyla anlatmak zor. O kitle albümünüzü aldığında biraz şaşıracak. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

- Tuna:
Bu durumun Orhan Gencebay şarkısından farkı yok. Onu da herkes dinler, sever. Müzik evrensel bir yol. Biz de şarkılarımızda aşkı anlatıyoruz. Ne kadar çok insana ulaşırsak o kadar iyi.

İSMİMİZ SPEKÜLASYONA AÇIK

Bu şarkıyla yarattığınız etkiyi albümün geri kalanı ile sürdürebileceğinizi düşünüyor musunuz?

- Tuna:
İtiraf edelim, ondan çok daha iyi şarkılarımız olduğunu düşünüyoruz.

Gelelim sizin hikayenize... Nasıl kuruldu Seksendört?

- Serter:
Hepimizin daha önce çeşitli gruplarda çalmışlığı var. Biz Erdem’le tanışınca iki başımıza takılmaya başladık. Tuna’yı da başka gruptan tanıyorduk. O da bize dahil oldu. İlk zamanlar yabancı cover söylüyorduk. Daha çok hard core tarzında bir müziğimiz vardı. Hepimiz bir araya gelince başka bir müzik ortaya çıkmaya başladı.

Grubun ismi Sex and Dirt’ten geliyormuş duyduğumuza göre...

- Tuna:
Gençliğin gazı ve hazzıyla grubun isminin biraz spekülasyona açık bir isim olmasını istedik. Diğer bulduklarımız da hep bu yöndeydi. Akla aynı anda bir sürü şey getiren bir isim 84. Acaba Sex and Dirt’le mi ilgisi var? Yoksa bu çocuklar 84’lü mü? Acaba George Orwell’ın 1984 kitabını mı kastediyorlar? Bütün bu olasılıklar insanların aklına gelsin istedik.

Peki hangisi? D) Hepsi şıkkı mı cevap?

- Tuna:
E) Hiçbiri. İnsanların isme o kadar takılmasını istemiyoruz. Bir süre sonra zaten 84 bizimle özdeşleşip markalaşacak. Nasıl Duman, Kurban deyince akla müzik geliyorsa, diğer anlamlarını düşünmüyorsak kelimelerin, 84 deyince de bir süre sonra akla sadece biz geleceğiz.

GRUPTA KİM KİM?

Erdem Ocaklı (25, gitar, geri vokal) Açıköğretimde kamu yönetimi okuyor

Haberin Devamı

Tuna Beribaşoğlu (24, solist, gitarist) A.Ü. Devlet Konservatuvarı Opera Koro Bölümü öğrencisi

Okan Özen (21, bas gitarist) A.Ü. Devlet  Konservatuvarı Opera Koro Bölümü öğrencisi.

Serter Karadeniz (23, davul) A.Ü. Ziraat Mühendisliği mezunu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!