Bu fotoğraflar kesin görülmeli

Güncelleme Tarihi:

Bu fotoğraflar kesin görülmeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 12:16

Onlar dünyanın en ünlü gay çiftlerinden. Kendi dillerinde Pierre et Gilles olarak hitap ediliyorlar. Yani kısaca Pierre&Gilles...

Haberin Devamı

Deniz İNCEOĞLU

Biri fotoğrafçı Pierre Commoy, diğeri de ressam Gilles Blanvhard.
Bu muhteşem Fransız ikili 1976 yılında Kenzo’nun Paris’teki bir açılışında tanıştıklarında ilk görüşte aşk yaşadılar. İşi hiç ağırdan almadan da Gilles’in Vespa’sıyla eve doğru koyuldular.
O kadar aşık oldular ki, birbirlerinden hiç ayrı düşmediler. Hatta işlerini de biraraya getirdiler.
Biri ressam gözüyle ortamı hazırlarken, diğeri fotoğrafı çekiyor. Kimi zaman Pierre, Gilles’in resimlerini egzantirik bir şekilde fotoğraflıyor. Bazen de önce Pierre fotoğrafı çekiyor, ardından Gilles bunun üzerine resim yapıyor. Enteresan çerçevelerini de ortak kararla seçiyorlar.
Çiftin bu şekilde çalışarak isimlerini duyurmaları 1983’te Paris Texbraun Galeri’de açtıkları sergiyle oldu. Madonna, Andy Warhol, Mick Jagger, Salvador Dali, Yves-Saint Laurent ve Iggy Pop portreleriyle dikkat çektiler.

Haberin Devamı

HOMOEROTİZM Mİ POPÜLER KÜLTÜR MÜ

“Peki şimdi bize bu çiftin hikayesini niye anlatıyorsun” demeyin sakın. Çünkü yaptıkları her iş çok konuşuluyor. Ve bunlardan bazıları dün itibariyle İstanbul’daki Galeri Artist’te sergilenmeye başladı.
“Eserlerimizde, hatıralarımızı, rüyalarımızı, yaşadıklarımızı ve hep yaşayacağımızı eşeledik” diyorlar. Belki de bu yüzden çok iyi tasarlanmış bu fotoğraflarda popüler kültür, porno, din ve gay kültürü dikkat çekiyor. Kimileri de bu işleri homoerotizm olarak adlandırıyor. Kimi işleri o kadar müstehcen ki burada yayınlamaya cesaret etmek zor. Ama bu müstehcenlik bile tıpkı diğer işlerinde olduğu gibi büyük bir estetik üzerine kurulu.
Bu estetiğin filimvari arka planını hazırlamak içinse Paris’teki evlerini adeta bir Hollywood setine dönüştürmüşler. Her bir set hazırlanırken, modellerinin de orada olmasını özellikle istiyorlar ve diyorlar ki: “Aslında birbirimizden çok farklıyız. Ama birbirimize ihtiyacımız ve sonsuz saygımız var. En büyük uyumu da işimizde yakalıyoruz.”
Modellerin kostümlerinin seçilmesinden makyajlarına kadar tüm süreçle bizzat ilgilenen Fransız çift Pierre&Gilles’in popüler kültür ve onun ikonlarından beslenerek ürettikleri eserleri 30 Nisan’a kadar Galeri Artist İstanbul’da görülebilecek. Mutlaka gidin, kaçırmayın derim! Tel: 0212 227 68 52.

Haberin Devamı

COELHO’NUN BRIDASINA NE OLDU

Bu aralar kitapçıları dolaşırken dikkat edin karşınıza garip bir kadın çıkabilir. Çünkü Can Yayınları, Paul Coelho’nun son kitabı Brida için gizemli bir maket kadın tasarımı yaptırdı. Ayrıca romanın ilgi çekici bir bölümünden oluşan 16 sayfalık tanıtım kitapçığı hazırladı. Peki Brida da kim... Bakın, Coelho onun için ne diyor: “Brida’da cadılar âlemine dalan ve farklı büyü töreleriyle deneyimler yaşayan genç bir kadının öyküsünü anlattım. Yüce Anne, pagan dinleri ve Aşk kavramları gibi sevdiğim temaları işledim.”

GORILLAZ VE KONUKLARI

1998’de kurulan dünyanın en sanal grubu Gorillaz’ın uzun süredir beklenen yeni albümü “Plastic Beach” EMI etiketiyle yayımlandı. Damon Albarn’ın yapımcılığını üstlendiği albümde Snoop Dogg, Bobby Womack, Mos Def, Lou Reed, Mick Jones ve Paul Simonon gibi pek çok konuk sanatçı da var. “Plastic Beach” albümünün standart CD versiyonu yanında raflarda bulabileceğiniz bir diğer versiyonu ise albümün yapılış aşamasını anlatan belgeseli içeren DVD’yi içeren özel edisyon.

Haberin Devamı

TİYATROCU HIRSINA YENİK DÜŞER Mİ

İstanbul Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği Mefisto, geçen hafta “Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi”nin “Yılın Tiyatro Oyunu Ödülü”ne layık görüldü. Klaus Mann’ın aynı adlı romanından Ariane Mnouchkine’in oyunlaştırdığı oyunu Ragıp Yavuz yönetti. 4 Nisan’a kadar Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde izleyebilirsiniz.

EN İYİ ODA MÜZİĞİ

1993’te Evian Uluslararası Yaylı Dörtlüler yarışmasında ilk büyük ödülünü kazanan, 1996’da Victoires de la Musique ödüllerinde en iyi oda müziği grubu seçilen Quatuor Debussy, bu akşam 19.30’da Borusan Müzik Evi’nde. İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen konserde 20 ve 21. yüzyılın bestecilerinden yorumlar çalınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!