Bu film bir soft-lesbo örneği

Güncelleme Tarihi:

Bu film bir soft-lesbo örneği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2010 15:02

Geçen yıl Venedik Film Festivali’ne Tom Ford’un “A Single Man” filmi ile katılan Julianne Moore, röportaj sırasında çekimleri yapılan “Chloe - Büyük Hata” filmiyle ilgili de bilgi vermişti. 50 yaşına basan Amerikalı sinema yıldızı, Atom Agoyan’ın yapıtında çok güzel bir deneyim yaşadığını ve “Soft-Lesbo” adını taktığı tarzın Hollywood’da artık moda olduğunu da söyledi.
REHA ERUS

Haberin Devamı

BÜYÜK HATA FİLMİNDEN FOTOĞRAFLAR - FOTO GALERİ

BÜYÜK HATA FİLMİNİN FRAGMANI - WEB TV

“Chloe”nun senaristi Erin Cressida Wilson daha önce “Bu hikayeyi yazarken Catherine rolü için gözümün önüne hep Julianne Moore’u getirdim” itirafında bulunmuştu. Siz buna ne diyorsunuz?
- Doğrudur. Ama inanın bunu bana yeni itiraf etti, hem de sette. Tabii bu çok hoş bir duygu. Genelde her türlü filmi çevirmeye, farklı roller almaya çalışıyorum. Ama elbette aksiyon dışında, sıra dışı, tabuları zorlayabilecek, çarpık ilişkileri anlatan rolleri de tercih ediyorum. Pardon, yani biraz da yönetmenler beni bunun için arıyor.
Belki de filmdeki karakterden etkilenerek ara sıra kocanızın SMS’lerini kontrol ettiğiniz oluyor mu?
- Bart’la çok iyi bir ilişkimiz var. Elbette zaman zaman yalnız kalıyor. Ama doğrusu “Aklıma, acaba kocam beni aldatıyor mu, sorusu ya da içime o his pek gelmiyor desem yalan olur. Onun cep telefonu masanın üzerinde durduğunda veya bir mesaj geldiğinde içim içimi yiyor. Ama şimdiye  kadar şeytana uyup da böyle bir şey yapmadım. Sanırım Bart’ta yapmamıştır ve de yapmaz. Bu aramızda bir tür gizli centilmenlik anlaşması.

 

Haberin Devamı

Bu film bir soft-lesbo örneği

O AN BEYNİMİ DONDURDUM

Peki ya filmdeki karakteriniz Catherine?
- Catherine, kocasının kendisini aldattığını algılıyor. Ama ne yazık ki yapılabilecek en ucuz yola başvuruyor ve fahişe kiralıyor. Aldatılmak, o his çok berbat olmalı. Cep telefonları olmadığında, bakın Hollywood filmlerine kadın, kocası tıraş olurken elbiselerinin ceplerini karıştırır. Kimi zaman bir ruj izli mendil arar, kimi zaman da sinmiş bir parfüm kokusu...
Filmde bir kadınla öpüşüyorsunuz. Bu konuda bir zorluk çektiniz mi?
- Senaryoyu okursunuz, ona göre altına imza atarsınız. Senaryoda bu sahne zaten vardı. Bence film bir “Soft- lesbo” örneği. Elbette üzerinde çalıştım, konsantre oldum. Amanda Seyfried ile uzun uzun konuştuk. Birlikte hazırlandık. Ne mi hissettim? Profesyonel bir oyuncuysan o an beynini dondurabiliyorsun.
Yaşınızı gururla söylüyorsunuz...
- Bakın Catherine gibi ben de geç evlendim. Çocuklarım daha küçük. 50 yaşındayım. Chloe da benim 50. filmim. Pek çok filmde değişik roller aldım. Ama yaş ilerledikçe rol kavramı da değişiyor. Ve siz kendinizi buna hazırlıyorsunuz. Merak etmeyin yaşımdan memnunum.
Peki, ya Oscar beklentileriniz. Dört kez aday oldunuz ama o heykelciğe ulaşamadınız...
- Her seferinde benden daha iyisi vardı. Bu da benim şanssızlığım desem... Ama asla yılmıyorum. Yola devam.

Haberin Devamı

50 YAŞINDA ÇİLLİ GÜZEL

/images/100/0x0/55eaca2bf018fbb8f896dd2f
Dört kez Oscar’a aday gösterilen oyuncu Julianne Moore’un asıl adı Julie Anne Smith. 1960 yılında doğan sanatçının babası Peter bir askeri yargıçtı. Bu sebeple çocukluğu sürekli bölge değiştirerek geçen Moore, Boston Üniversitesi’nin Gösteri Sanatları Bölümü’nden mezun oldu. Film kariyerine 1990 yapımı Tales From the Darkside: The Movie ile başlayan Moore, dönüm noktasını Harrison Ford ve Tommy Lee Jones’un rol aldığı The Fugitive (Kaçak) filmiyle yaşadı. 1997’de Boogie Nights filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar’a aday gösterildi.
2003 yılında The Hours ve Far from Heaven filmlerinde rol aldıktan sonra o yılın Oscar ödüllerinde En İyi Yardımcı Aktris ve En İyi Aktris dalında ödüle aday olarak, aynı yılda iki kez ödüle aday gösterilme başarısını yakalayan 9 oyuncudan biri oldu. Başarılı film hayatının aksine üç kez evlenen Julianne Moore, 2003’te Bart Freundlich’le yaptığı evlilikten iki çocuk sahibi oldu. 50 yaşında olmasına rağmen yaklaşık 60 filmde rol alan Julianne Moore, hâlâ oyunculuğunun dışında güzelliğiyle de konuşuluyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!