Bu film ağlatır

Güncelleme Tarihi:

Bu film ağlatır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2013 09:11

Hint yapımı “Black”ten uyarlanan, Beren Saat ve Uğur Yücel’in başrolleri paylaştığı “Benim Dünyam”ın ilk gösterimi dün yapıldı. Saat’in kör ve sağır bir genç kızı canlandırdığı film, eleştirmenlerin çoğundan övgü aldı. Ortak kanı ise “Bu film seyirciyi kesin ağlatır” oldu.

Haberin Devamı

Merakla beklenen “Benim Dünyam” için dün sabah saatlerinde Kanyon’da özel bir gösterim yapıldı. Basın mensupları ve sinema eleştirmenlerinin katıldığı gösterimde, özellikle oyunculuklar tam not aldı. Filmde 2 yaşındayken geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle hem kör hem de sağır olan, bu nedenle hiçbir kavramı “bilmeyen” Ela karakterini canlandıran Beren Saat ile hayatını onu iyileştirmeye dayan Mahir Hoca’yı oynayan Uğur Yücel’in öpüşme sahnesi dikkat çekti.

ELEŞTİRMENLER NE SÖYLEDİ
* Atilla Dorsay: Bu, seyirciyi en çok ağlatan Türk filmi olmaya aday bana kalırsa... Prodüksiyon değerleriyle, başarılı oyunculuklarıyla hem bizde hem de yurtdışında büyük ilgi göreceğini tahmin ediyorum. Özellikle final sahnesi, iki kız kardeşin çekişmelerinden sonra kadeh kaldırmaları beni çok etkiledi. Bunlar insanlara dokunacak sahneler... İnsanlar filmi izledikten engellilere daha iyi davranacak.

* Ömür Gedik: Bu film gerçekten ağlatır. Beren Saat’i hayranlıkla izledim. Kendisini tebrik ediyorum. Ayrıca Ayça Bingöl de çok başarılı bir oyunculuk sergilemiş.

* Alper Turgut: “Black” filmini sevmiştim. Onun uyarlaması olduğu için bazı çekincelerim vardı. Ama tahminimden daha iyi bir uyarlamayla karşılaştım. İnsanlar gelsinler, ağlasınlar, bir başarı hikayesine tanık olsunlar. Orijinal filmde oyunculuklar abartılıydı, bizimkinde gözüme battığını söyleyemem. Oyuncular iyi performans sergilemişler. Film benden geçer not aldı, gişeden de alır.

* Serdar Akbıyık: İyi bir uyarlama olmuş. Açıkçası Beren Saat’ten böyle bir performans beklememiştim. Bu performans için doğal bir oyunculuktan öte ciddi bir hazırlık gerekiyor. Bence mimikleri çok doğruydu. Uğur Yücel’in de son dönemde seyrettiğim en iyi filmiydi. Film, beni çok etkiledi.

* Nil Kural: “Benim Dünyam”, ana akım sinema izleyicisine hitap eden, ama türdaşlarından üstün gelecek özelliği olmayan bir melodram... Oyunculuklar, özellikle de zor bir başrolü üstlenen Beren Saat’in performansı özenli olsa da, bazı sahneler ve yan hikayelerde aksayan filmin, dramatik etkide müziğe sırtını yaslaması da filmin zayıf karnı...

Haberin Devamı


“Benim Dünyam”da Ela (Beren Saat), kardeşi Ayla’nın (Hazar Ergüçlü) evlendikten sonra eşiyle dudaktan öpüştüğünü öğrenince hocası Mahir’den (Uğur Yücel) kendisini dudaktan öpmesini istiyor.

“Uğur Yücel”in yeni dizisi “Aramızda Kalsın”da da rol alan Melis Mutlucu, filmde Beren Saat’in çocukluğunu canlandırdı. Yücel, küçük oyuncu için “Melis, bu filmden sonra çok konuşulacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!