Bu da gelir bu da geçer

Güncelleme Tarihi:

Bu da gelir bu da geçer
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2013 00:00

Suriyeli Kürt müzisyen Xero Abbas, önceki akşam İstanbul’daki bir gece kulübünde sahneye çıktı. Abbas, kendisini dinlemeye gelen Sezen Aksu ve Yavuz Bingöl’le birlikte “Bu da Gelir, Bu da Geçer” türküsünü söyledi.

Haberin Devamı

GECEDEN FOTOĞRAFLAR

RESSAM Ahmet Güneştekin’in “Yüzleşme” adlı sergisi için Türkiye’ye gelen Suriye doğumlu Kürt şarkıcı Xero Abbas, önceki akşam İstanbul-Ortaköy’deki Mix adlı gece kulübünde sahneye çıktı. Ev sahipliğini Ahmet Güneştekin ile Sezgin Baran Korkmaz’ın yaptığı geceye katılanlar arasında Sezen Aksu, Yavuz Bingöl, Uğur Yücel, Mert Fırat, Belçim Erdoğan ve Derya Köroğlu gibi ünlü isimler de vardı.
 
Yüce Tanrı insanı affetsin

Xero Abbas’ın “Westiya Bu” şarkısını dinlerken gözyaşlarına engel olamayan Sezen Aksu, ısrarlar üzerine sahneye de çıktı, ünlü sanatçıyla düet yaptı. Yavuz Bingöl de sazıyla onlara eşlik etti. Üç sanatçının seslendirdiği “Bu da Gelir, Bu da Geçer”, “Şafak Türküsü” ve “Gülümse”, büyük alkış aldı. Aksu’nun “Bugün dua ettim hepimiz için, yüce Tanrı insanı affetsin” sözleri de davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

Bu kez ciddi yaklaşılıyor

Sezen Aksu, çıkışta “Çok güzel bir geceydi. Hepimizi çok fazla etkiledi. Zaten bu geceden etkilenmemek için taştan olmak gerekir” dedi. Gecenin sonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Xero Abbas da hükümetin Kürt açılımıyla ilgili soruları yanıtladı. Abbas, barışa dair umutlu olduğunu söyledi: “Bu kez meseleye ciddi yaklaşılıyor. Daha öncekiler yüzeysel şeylerdi. Ben barışı arzu ediyorum. Umudum da var. Barış gelecektir, umudumu hiç kaybetmiyorum. Ben siyasetçi değilim, sanatçıyım. Sanatçı kendi işini yapsın, siyasetçi de kendi işini. Biz sanatçıların el ele verip, birlik olup toplumu kaynaştırmamız gerekir.” İsmail BAYRAK

Haberin Devamı

Ahmet Kaya şarkıları

Ahmet Kaya’nın şarkılarının da seslendirildiği geceye, sanatçının eşi Gülten Kaya da katıldı. Kaya, “Yavuz Bingöl ve Sezen Aksu da Ahmet’in şarkılarını söyledi. Çok güzel bir gece oldu. Xero Abbas’ı dinlemekten de çok keyif aldık” dedi.

Sıkıntılı günlerde biraz eğlendik

Yavuz Bingöl, gecenin sonunda şöyle konuştu: “Ortamda, Türkiye’deki gelişmeler ve barış havası da konuşuldu. Biz de bunu türkülerimize yansıttık. Barış sürecine katkıda bulunmak için etnik türküler söyledik. Yaşadığımız sıkıntılı günlerde biraz olsun eğlendik. Keyif verici bir ortamdı.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!