Bu aşk da imkansız mı?

Güncelleme Tarihi:

Bu aşk da imkansız mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2012 03:00

‘İmkansız aşkların adamı’ Mete, bu kez de bir lise öğrencisine ilgi duymaya başladı. Ayça isimli bu kızın, kardeşi Osman’ın platonik aşkı olduğundan ise henüz habersiz. Acaba gerçek ortaya çıkacak mı? Peki ya Osman bu sürpriz ilişkiyi öğrenirse ne tepki verecek? “Öyle Bir Geçer Zaman ki” takipçilerinin cevabını merakla beklediği bu soruları Mete’yi canlandıran Aras Bulut İynemli ile Ayça rolüyle ekibe katılan Ece Çeşmioğlu’na yönelttik.

Haberin Devamı

Öncelikle şu konuya bir açıklık getirelim; “Öyle Bir Geçer Zaman ki” yeni yayın dönemine 80’lerde başladı ama geçtiğimiz sezonun finalinde yaşanan olayların üzerinden kaç yıl geçti?

Aras Bulut İynemli: Geçen sezon da “Şu kadar zaman geçti” gibi kesin bir şey söylememiştik, bu sezon da söylemiyoruz. Ama şunu biliyoruz; darbe henüz olmamış. Yani 1980’i geçmemişiz.

Mete büyüdü, artık bir plak dükkanı var. Peki yaşadığı hayat onu tatmin ediyor mu? 

- Bu, hayattan ne beklediğiyle ilgili bir durum. Mete ablasını ve babasını kaybetti. Ki babasına ergenliğinden altı sene sonra ilk defa sarılmıştı, ondan belki 10 gün kadar kısa bir zaman sonra ölüm haberini aldı. Yani çok ağır şeyler yaşadı. Ama hayat devam ediyor. Ve Mete’nin, Akarsu ailesinin erkeği olarak belli sorumlulukları var.

Eskiden ünlü bir şarkıcıydı, şimdi ise şarkıcıların kasetlerini satıyor. Bu durum da onu üzüyor tabii...

- Eskiden bir rock star’dı sonuçta. Bir anda yaptığı şarkılar tutmamaya, besteleri dinlenmemeye başladı. Tabii ki bir sanatçı olarak bunun acısını, hatta kompleksini yaşıyor. Ama yine de bu başarısızlığa yenilmiyor ve müzikten ayrı kalamadığı için bir plak dükkanı açıyor. Dükkanı açma nedenlerinden biri de orada vakit geçirmek ve ailenin erkeği olarak evde boş durmamak.

METE’Yİ AYÇA’NIN NAİFLİĞİ ETKİLİYOR

Osman ve Mete, son dönemde bazı tartışmalar yaşasalar da birbirlerine çok düşkün. Peki Ayça bu iki kardeşin arasına nasıl giriyor?

- Sadece abi-kardeş değil, aynı zamanda iki yakın arkadaşlar. Ama Osman’ın içine kapanıklığı ve Mete’nin onun üzerine çok gitmesi aralarını biraz açıyor. Ayça da bir gün tesadüfen plak dükkanına geliyor ve Mete’yi beğeniyor. Mete de zamanla Ayça’nın naifliğinden etkileniyor. Tabii iki kardeşin de henüz Ayça’nın aralarına girdiğinden haberi yok. Ne zaman olur, bilmiyorum.

Ece Çeşmioğlu: Zaten Ayça, kardeş olduklarını bilseydi Mete’ye daha çekingen yaklaşırdı ve araya girmeyebilirdi. O zaman da hikâye daha farklı yerlere giderdi.

Mete, Ayça’dan yaşça büyük. Ne buluyor bu kızda? Nesinden etkileniyor?

- Mete’nin Ayça’yla ilişkisinde yaşadığı en büyük sorun da bu yaş mevzusu zaten. “Onu üzer miyim, kırılır mı, incinir mi” gibi kaygıları var. Ayça’nın yanındayken arada bir gözü uzaklara dalıyor mesela. Sebebi bu. Ayça’ya zarar gelmesin, o hiç kırılmasın istiyor. Bir de Mete, Ayça’nın naifliğinden etkileniyor. Lisedeyken İnci Hoca’ya aşıktı. Hocası ondan büyüktü ve o da çok naif bir kadındı. Tabii Ayça’nın onu beğenmesi de hoşuna gidiyor, heyecanlanıyor.

Mete, siyasi çatışmaların uzağında duran bir adam. Ayça’nın hayatına girmesi, siyasete bakışını değiştirir mi? Sonuçta Ayça’nın abisi, sağ görüşlü...

- Bu durum senaristimiz ne yazarsa ona göre şekillenecek. Şu an bir şey söyleyemiyorum...

Osman nasıl tepki verecek abisinin Ayça’yla ilişkisine?

- Hiç bilmiyorum ve inanın ben de çok merak ediyorum.

YENİ SEZONA BELGESEL İZLEYEREK HAZIRLANDIM

Sette 80’ler, gerçek hayatta milenyum... Arada kafa karışıklığı olmuyor mu?

- Her sezonun başında, fiziksel değişikliklerin yanında o dönemde neler olduğunun, siyasi durumun araştırmasını yapıyoruz. Ben bir sürü belgesel izledim mesela. Sonuçta o dönemde yaşamadığımız, olaylara birebir şahit olmadığımız için daha fazla bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Çünkü oynarken dönemin koşullarını göz önünde bulunduruyoruz. Çekimler sırasında “Kestik” denince de normale dönüyoruz. Bir kafa karışıklığı olmuyor...

Yeni aşkınız Ayça’yı, yani Ece Çeşmioğlu’nu nasıl buldunuz?

- Enerjilerin uyuşması durumu önemli. Çünkü gerçek hayatmış gibi oynamaya çalışıyoruz. Partnerinin sana yardımcı olması, senin ona yardımcı olman da çok önemli. O açıdan Ece’yle çalıştığıma çok memnunum ben.

Son olarak, sizce Mete’yle Ayça’nın aşkı nereye gidecek?

- Vallahi ben de merak ediyorum. Mete, Osman’ın da Ayça’ya ilgi duyduğunu öğrenecek mi... Ayça’nın abisiyle tanışacak mı... Gerçekten bilmiyorum. Ama zaten bilsem de söylemem. (Gülüyor)

Haberin Devamı

BIYIKLA KENDİMİ DAHA OLGUN HİSSEDİYORUM

Bıyıkla oynamaya alışabildiniz mi?

- Alıştım, evet. Bana çok yardımcı oluyor. Oynarken onu kullanıyorum. Daha olgun hissediyorum kendimi. Ama belki ilerleyen bölümlerde senaristimiz kestirir...

Haberin Devamı

Osman’ın duyguları Ayça için önemsiz

İki sezon boyunca izlenme rekorları kıran bir diziye dahil oldunuz. Bu durum bir oyuncu için rahatlatıcı mı?

Ece Çeşmioğlu: Devam eden bir işe sonradan dahil olduğunuzda bir adaptasyon süreci yaşıyorsunuz doğal olarak. Ama başta yönetmenimiz Zeynep Günay Tan ve Aras olmak üzere herkes çok samimi ve arkadaşça davrandığı için ben bu süreci kolay atlattım.

Sette ilk gününüz nasıldı? Rol arkadaşlarınız nasıl karşıladı sizi?

- Setin ilk zamanları her zaman soru işaretleri, kafa karışıklıklarıyla dolu olur. Zamanla, oynadıkça, karakter üzerine düşündükçe o soru işaretleri yavaş yavaş kaybolur. Ve oynadığınız karakterden zevk almaya başlarsınız. Ben de ilk gün çok heyecanlı ve tedirgindim. Okul sahneleriyle başladık çekimlere. Zeynep Hoca’yla da bol bol konuştuk. O beni çok rahatlattı. Oyuncu arkadaşlarım da çok pozitiftiler, o açıdan şanslıyım. Çok samimi bir ekiple çalışıyorum. Zaten işin bu kadar başarılı olmasının en önemli sebeplerinden biri de bu samimiyetin ekrana yansıması bence.

Ekibe katılmadan önce diziyi izliyor muydunuz?

- Evet, hem de beğenerek izliyordum. Çoğu duygusal sahnede, gözyaşları dökerek...

METE’YLE ÇOK MUTLU

Karaktere nasıl hazırlandınız?

- Öncelikle styling çalışmaları yaptık. Saç, makyaj ve kostümlere karar verdik. Ardından o dönem hakkında kitaplar okudum, Zeynep Hoca’yla da karakterim hakkında bol bol konuştuk. Senaristimiz Coşkun Irmak bizimle toplantılar yaptı. Ayrıca kendi lise yıllarımı düşündüm, gözlem yaptım...

Nasıl gözlem yaptınız?

- Kardeşimi... Bir kız kardeşim var ve lise son sınıfta okuyor. O çok yardımcı oldu bana.

Ayça, Osman’ın okuldan arkadaşı. Onun varlığının hiç mi farkında değil?

- Farkında tabii ki. Ona baktığının da farkında. Ama bu, Ayça için bir şey ifade etmiyor. Osman, Ayça’ya sempati duyuyor ama Ayça’dan Osman’a bir karşılık yok...

Mete’nin nesi etkiliyor onu peki?

- Gözlemlerime ve tecrübelerime göre o yaştaki genç kızlar karşı cinsten çok çabuk etkilenebiliyor. Mete’nin duruşu, karizması, olgunluğu ve ünü de Ayça’yı etkiliyor. O yaştaki birçok genç kızı etkileyebileceği gibi... Bir de birlikte eğlenceli vakit geçiriyorlar. Tüm engellere rağmen mutlular. Konsere gidiyorlar, müzik dinliyorlar, uçurtma uçuruyorlar... Yani aslında Mete, Ayça’nın hayatındaki ciddi büyük bir boşluğu dolduruyor. Ayça, en yakınındaki abisiyle bile böyle eğlenceli vakit geçiremiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!