Bu albümle ailelerin DJ’lik mesleğine bakışı değişecek

Güncelleme Tarihi:

Bu albümle ailelerin DJ’lik mesleğine bakışı değişecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2009 00:00

Her sene yaptığı düzenlemelerle gece kulüplerinin en çok çalınan parçalarına imza atan Hüseyin Karadayı, beşinci albümü “Fresh”i bu hafta çıkardı. Müzik marketlerde sık sık karşılaştığımız completion (toplama) çalışmalardan farklı. Bütün parçalar yeniden düzenlendi. Müzisyen arkadaşları daha önceki albümlerinde olduğu gibi stüdyoya girerek şarkıları bir daha söyledi. “35 yaşındayım artık daha kararlı ve sağlam adımlar atıyorum” diyen Hüseyin Karadayı yeni albümünü anlattı.

Hüseyin Karadayı, üzerinde kış boyunca çalıştığı beşinci albümünü tamamladı. Bütün şarkılar daha önce dinlediğiniz hallerinden farklı altyapılarla yeniden çalındı. Mustafa Sandal, Ferhat Göçer, Betül Demir, Erci E., Ege Çubukçu gibi isimler stüdyoda şarkıları hiçbir ücret almadan yeniden yorumladı. Karadayı, bu isimleri hem dostları olduğu hem de seslerini çok beğendiği için seçti. Albüm 14 şarkıdan oluşuyor. Gönül, Anlamazdın, Geri Dön, Aya Benzer gibi klasikleşmiş 10 şarkının yanında dört tane de sözü ve bestesi Hüseyin Karadayı’ya ait şarkı bulunuyor.
Karadayı, klasikleşmiş şarkılar arasından seçimini, yaşadığı aşklardan ve hissettiklerinden yola çıkarak yaptı. Fakat Gönül şarkısının seçilmesinde en büyük etken annesi oldu. “Eğer annem bu şarkıya bayılıyorsa onun jenerasyonu da severek dinler” diye düşündüm diyor. Şarkıyı Ferhat Göçer seslendirmiş. Anlamazdın’ı da onun sesinden dinleyeceksiniz. Parçanın girişi Santana’nın gitar sololarını andırıyor.

‘AYA BENZER’ KULÜP ŞARKISI OLDU

Hüseyin Karadayı, son bir buçuk senedir Mustafa Sandal ile yakın arkadaş. Fırsat buldukça PlayStation oynayıp müzik sohbetleri yapıyorlar. Bu arkadaşlık albüme bir Mustafa Sandal şarkısıyla yansıdı. Bir dönemin hit parçası olan Aya Benzer, ana melodisine sadık kalınarak yeniden düzenlendi. Mustafa Sandal, şarkıyı stüdyoya girerek bir daha söyledi. Ortaya kulüplerde çalınacak bir dans parçası çıktı.

Betül Demir de albümde Geri Dön, Gözün Aydın ve Nanay isimli üç şarkıyı kendi yorumuyla söyledi. Gözün Aydın şarkısında kendisine Cartel grubundan Erci E. eşlik etti. Albümdeki dikkat çeken parçalardan biri de Kuzu Kuzu. Karadayı şarkının albüme eklenme hikâyesini şöyle anlatıyor: “Kuzu Kuzu’yu alışılmışın dışında bir hale getirerek Yunanistan ve Fransa gibi kulüplerde çalınacak şekilde tasarladık. Enstrümantal bir parça oldu. Tarkan’ın gitaristi yeniden çaldı.”
Albümde bulunan sözü ve müziği Hüseyin Karadayı’ya ait dört yeni şarkıda da R&B ritmleri kullanıldı. Seksi Şey! şarkısını Ege Çubukçu söyledi. Ayrıca yeni isimlere yer verildi. Almanya, İsviçre, Belçika ve Hollanda’da popüler olan Eda Lil Sun “Bambita” isimli şarkıyı seslendirdi. Bir de internet üzerinden yarışma düzenlendi. Karadayı, kendine gelen demoları dinledi. İçlerinden en çok 17 yaşındaki Belçikalı Gizem Can’ın yorumundan etkilendi. “Spotlight”ı internet yoluyla, Gizem Can’a yolladı.
Albümün ilk klibi Gönül’e çekildi.

BENİ DİNLEMEYE GELEN ÇOCUKLARINIZA KIZMAYIN

Kendimi çok taze hissettiğim bir döneme denk geldiği için albümün ismini Fresh koydum. Bu albümle artık gece hayatının Türk aileleri tarafından karanlık bir şey gibi algılanmasını değiştirmek istiyorum. Gençler dışarıya alkol kullanmak için değil sadece dans etmek için çıkıyor. Ailelerin de bu şarkılarla artık DJ’lik mesleğine bakışı değişsin ve gece kulübe beni dinlemeye gelen çocuklarına kızmasınlar.

KABİNDEYKEN İLİŞKİ TEKLİF EDEN VAR

Kabindeyken çok disiplinli ve hassasım. Bu yüzden etrafa çok bakamıyorum. Buluşmak isteyen de, ilişki teklif eden de var. Fakat benimle görüşmek isteyen bana iş saatlerim dışında ulaşmalı. Kabinde güneş gözlüğü takmayı seviyorum. Bazıları eleştiriyor ama bence ayrı bir hava katıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!