Botoksla meme de kaldırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Botoksla meme de kaldırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2005 01:02

1990’da botoksun kozmetik amaçlı kullanımına dair ilk çalışmalar yayınlandı. Bu ilk çalışmalarda alın, kaşlararası, göz çevresi çizgilerinin tedavisi amacıyla kullanılmaya başlandı.

Kırışıklıkların düzeltilmesinde ABD başta olmak üzere birçok ülkede, en çok uygulanan ikinci kozmetik işlem oldu. Daha sonra yüzün diğer kısımlarında da kullanılmaya başlandı. Göz altları, burun kenarları, üst dudak çizgileri, dudak kenarları çökmelerinin kaldırılması, çene biçimlendirilmesi, yanak sarkmalarının kısmen giderilmesi, boyundaki bantların ve kırışıklıklarının giderilmesi, dekolte bölgesinin gençelşitirilmesi gibi. En yeni olarak da burun ucu ve göğüs kaldırılmasında çalışmalar başladı.

Botoksun istenmeyen etkileri olabilir mi?

Bu uygulamalar insan anatomisini iyi bilmeyi, bilgi ve beceri gerektirir. Botoks uygulaması adeta bir sanat eseri yaratmak gibidir. Tedavi ehil ellerde yapılmazsa bir sürü komplikasyonla karşılaşmak kaçınılmaz. Kanamaya bağlı morarma, göz kapaklarının ve kaşların düşmesi, çift görme, göz kapağının dışarı kıvrılması, konuşma ve yutma güçlükleri, yüz simetrisinin bozulması, ağızdan salya akması gibi... Bunların geriye dönüşü var. Ancak bir süre geçmesi gerekir. Tabi ki en iyisi bütün bu komplikasyonları oluşturmadan uygulanması.

Meme dikleştirmede nasıl uygulanıyor?

Botoks, memenin göğüs duvarı üzerinde bulunan deri altındaki kaslarla yaptığı sınırda kas içersine enjekte ediliyor.

Etkisini nasıl gösteriyor?

Bu kasların memeyi aşağıya çeken lifleri dinlenme haline geçirilerek üst bölümlerinin yukarıya doğru çekmesi sağlanıyor. Böylece meme başı yukarıya doğru kalkıyor.

Etkisi ne kadar sürüyor?

Etkisi kişiden kişiye değişmekle beraber 2,5- 3 ay kadar sürebiliyor.

Çalışmayan kaslar için bozulur denir. Memenin kaslarını iyice bozmasın?

Doğru uygulanması halinde kasların bozulmasına neden olmuyor. Etkisi geçince kaslar yine çalışmaya devam ediyor.

Kaç kez tekrarlanabilir?

Güvenilirliği kanıtlanmış bir uygulama. Bu nedenle kişi istediği kadar uygulatabilir.

Herkese yapılır mı?

Hayır. Botox yapılmamasını gerektiren durumlar burada da geçerli. Botoks myastenia gravis gibi nörolojlik hastalıklarda, ileri derecede diyabet, kas hastalıkları, gebelik, emzirme gibi durumlarda uygulanmaz. Bazı ilaç kullanımlarında da dikkatli olmayı gerektirir.

Memenin büyüklüğü, kadının yaşı vs. gibi faktörler etkili mi?

Meme büyüklüğü, kadının yaşı gibi durumlar etkilidir. Ufak göğüsler ve genç yaşlarda yapılmasının daha etkili olduğu söylenebilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!