Boğaz’da Livaneli rüzgârı

Güncelleme Tarihi:

Boğaz’da Livaneli rüzgârı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2011 14:13

Zülfü Livaneli, önceki gece Turkcell Kuruçeşme Arena sahnesindeydi.

Haberin Devamı

Ünlü sanatçı geceye, tüm konserlerinde olduğu gibi “Merhaba” şarkısıyla başladı. Ardından “Daha demokratik, daha laik, daha aydınlık bir gelecek için buradayız” diyerek seyirciyi selamladı. “Güneş Topla” şarkısından önce “Dünyadaki her şeyde nitelik ve nicelik vardır. Nicelik başka yerde olabilir ama nitelik burada” diyen Livaneli, bu sözlerle büyük alkış aldı.

Askerler için söyledi

Ünlü sanatçı, Nazım Hikmet’in Birinci Dünya Savaşı sırasında cepheye asker taşıyan trenlerin ritminden esinlenerek kaleme aldığı “Memetçik Memet” şiirinden bestelediği şarkıyı, Silvan’da şehit düşen askerlere ve demokrasi şehitlerine ithaf etti.

Sus Söyleme aryası

Gecenin sürprizlerinden biri, Viyana’da opera eğitimi alan Didem ve Sinem Balık kardeşlerin Livaneli’nin “Sus Söyleme” şarkısını arya formunda seslendirmesiydi. Livaneli ve ‘opera ikizleri’, daha sonra “Sevdalım Hayat” şarkısında düet yaptı.

Konserde sahne alan isimlerden biri de Livaneli’nin müzik yönetmenliğini üstlendiği ilk albümü “Ege’ye Sevdalandık” ile dikkatleri çeken Elçin Bulut’tu. Bulut,
“Nefesim Nefesine” şarkısıyla konseri izleyenlerin beğenisini kazandı.

Arkadakiler duyamadı

Gecenin en dikkat çekici detayı ise ses seviyesinin önceki konserlere nazaran daha düşük olmasıydı. Konseri arka sıralardan izleyenler, şarkıları duymakta zorluk çekti. Bir gün önce düzenlenen Ozan Doğulu konserindeki yüksek ses nedeniyle Turkcell Kuruçeşme Arena’ya 47 bin TL ceza kesildiği, Livaneli’nin konserinde ses seviyesinin bu nedenle düşük tutulduğu öne sürüldü.

AKP milletvekili de geldi

Sevilen şarkılarıyla konseri tamamlayan Zülfü Livaneli, yoğun alkış üzerine iki kez bis’e çıktı, “Duvarlar” ve “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”ı seslendirdi. Sanatçı, “Eşkıyaların hükümdar olmadığı bir dünya ve Türkiye” dileğiyle seyircileri selamlayarak geceyi noktaladı. Konseri izleyenler arasında Hak-İş Sendikası’nın eski başkanı, AKP Milletvekili Salim Uslu da vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!