Bodrum’un en lezzetli çilingir sofrası

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’un en lezzetli çilingir sofrası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2010 00:00

Bitez Ak-tur’da, mandalina bahçeleri arasında, 8-10 masalık bir lokanta açıldı Mayıs’ta. Aslında lokanta da değil kendi evleri. Yemeği de, servisi de karı-koca kendileri yapıyor

Adı Çilingir Sofrası ama kapısında Q7’ler, X6’lar dizili. Sadece rezervasyonla gidiliyor çünkü topu topu 60 sandalyesi var. Öğle yemeği yok, hiç çekinmeden, gocunmadan başka mekan tavsiye ediyorlar. Çünkü vakit 19.00 olunca birçok kişi için alternatifsiz olduklarını biliyorlar.
Bodrum Bitez’teki Çilingir Sofrası’nın üç yıllık bir mazisi var. Bu yıl mayıs ayında yeni yerlerine taşındılar. 5.5 dönüm mandalina bahçesi içinde, yasemin kokuları arasında karı-koca, iki de yardımcı, misafirlerini ağırlıyorlar. Misafir diyorum, çünkü burası kendi evleri.
Müşteriler de alışık bu duruma. Claudia Roth’tan tutun, Yılmaz Özdil’e; Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem, Zuhal Olcay hep müdavimi. Sahibi Zafer Olcay’ı serviste göremediklerinde, iki çift laf etmediklerinde darılıyorlar Olcay’a. Soyad benzerliğini fark edip merak edecekseniz; evet Zafer Bey Zuhal Olcay’ın ilk eşi.

YEMEK SEÇMEK YOK

Müşterinin yemek seçme hakkı yok. Zaten mönü de yok. Oturduğunuzda ne içeceğinizi soruyorlar. Ondan sonra servisi kafalarına göre kendileri yapıyorlar. Her şey o anda hazırlanıp taze taze pişiriliyor. Sübye ve ahtapot temel yiyecek kalemleri. Diğer bütün mezeler, ara sıcaklar, ana yemekler onların etrafında örülüyor.
Ama ne yemekler! Çoğunun adını bile duymamıştım: Ahtapot kafası dolması, sübye yüzgecinden penne, ahtapot suyundan paella... Daha ister misiniz? Peki: Ispanaklı pasta.
En büyük özellikleri de malzemelerin bol kepçe olması. Gemici pilavı dedikleri paella için “malzemesi, içindeki pirinçlerden bile daha bol” diyen var.
Yazın haftanın yedi günü açıklar. Kışın pazar-pazartesi kapalı. Ama pazar kahvaltıları yine devam ediyor. Kalan bir buçuk gün tatilde yine yemek araştırmaya, yemek denemeye devam ediyorlar.
Peki kaçta kapatıyorsunuz diyorum, Zafer Bey “Valla ben 12.00 dedi mi yatarım. Sabah erkenden iş başlıyor. Ama müşteriler gitmek bilmiyor, beni de uyutmuyorlar” diye şikayet ediyor. Bu arada en önemli şeyi söylemeyi unuttum bunca lezzete fiyatlar çok makul: Kişibaşı yemek 40 lira, üstüne içtiğinizi ödüyorsunuz. Gece 12.00’den sonra aramayacaksanız size bir kıyak yapıp Zafer Bey’in cebini de vereyim. Çünkü rezervasyonsuz gitmeyi aklınızdan bile geçirmeyin: (532) 273 95 72.

Durmak yok eğlenceye devam
YENİDEN BEYOĞLU


Boğaz’da 23.59’da başlayan müzik yasağı Beyoğlu’nun teraslarına yaradı. Saat geceyarısı olunca balkabağına dönen ve söz konusu zerzevatla aynı tadı veren Kuruçeşme’den kaçanlar soluğu 360, Teras6 ve Nuteras gibi mekanlarda alıyorlar. Hele de Nuteras! Birkaç haftadır duymadığım kadar çok duyuyorum adını. Nuterasçılarla konuştum. Durumu doğruluyorlar: “Boğaz’daki Sortie, Reina gibi dev mekanlarla kıyaslandığımızda çok daha kompakt bir mekanımız var, biz de ses limitlerine uyuyuyoruz ama bu sayede insanlar geç saatlere kadar eğlenebiliyor” diyorlar. Gece kuşları da aynı görüşte: Boğaz’a değil, Haliç’e bakıyoruz ama olsun, durmak yok eğlenceye devam!

HAFTADAN KALAN

MÜZİSYEN TERSLENMELİ: Geçen akşam Kurtuluş’ta bir meyhaneye gittik: Madam Despina. Çay bahçesi gibi, içinde kediler dolaşan şirin, salaş bir yer. Vaktiyle buranın sahibi olan Madam Despina ölürken aynı şekilde muhafa edilmesini vasiyet etmiş, öyle gidiyor. Bu meyhanede kadın sayısı erkekten fazla. Hatta kadın kadına eğlenmeye gelmiş gruplar var. Pazar akşamları için ideal. Bir de müzisyenler para almak için klarineti kulağınıza sokmasa... Gidile, yenile, içile, müzisyen terslene.

HAFTAYA SARKAN

RAKIYLA GÜN BATIRILA: Arkadaşlarım gitmiş anlata anlata bitiremiyorlar. Sedef Adası’nda Port Sedef adında şık bir beach club vardı. Şimdi adanın tam araka tarafına rakip gelmiş Port Sedef’e: Club Ada Sedef. Vapurdan inince yürüyerek 10 dakikada varıyormuşsunuz. Fotoğrafına bayıldım, ilk fırsatta gidile, sabah brunch’la başlana, akşamüstü rakısıyla gün tamama erdirile... Büyükada’ya shuttle’la servisleri de varmış. (530) 780 72 20

SAHİLLERDE BU AKŞAM

Volkan Konak Bodrum’da
Halkı aşağıdan, kalbinden ya da ensesinden yakaladığına dair rivayetler muhtelif ama şu bir gerçek ki rüzgarın oğlu bir mania halinde. Bu akşam 21.00’de Bodrum Antik Tiyatro’da. Biletler Biletix’te 56-82 lira. www.biletix.com

Athena Altınoluk’ta
Dört yıllık aradan sonra ‘Pis’ albümüyle müziğe dönen ska ve rock grubu Athena 21.00’de Altınoluk Antandros Açıkhava Amfi Tiyatrosu’nda bir konser verecek. Konsere girişler Biletix’te 28.5-34 lira. (216) 556 98 00.

Serdar Ortaç Çeşme’de
BKM-Bonus Card işbirliğiyle yeni şarkılarını hayranlarıyla buluşturan Serdar Ortaç bu akşam 21.15’te Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda. Geceye biletler pahalı; Biletix’te 107-160 lira ama Bonus Card’da indirim uygulanıyor.

Sertab Yalova’da
Yalovalı hayranları ve Çınarcık’taki tatilciler bu akşam Sertab Erener’i dinleyecek. Arkadaş Level Beach Club’da saat 22.00’deki konsere biletler Biletix’te 39.5 lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!