Bodrum adaları pırıl pırıl

Güncelleme Tarihi:

Bodrum adaları pırıl pırıl
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2006 00:00

Bodrum’un Turgutreis Beldesi açıklarındaki adalar, belediye ve sivil toplum örgütleri işbirliğiyle gerçekleştirilen temizlik kampanyasıyla çöpten arındırıldı, pırıl pırıl oldu.

"Adalarımız çöp deposu olmasın" kampanyasının ilk gününde belediye işçileri beldenin üç mil açığındaki Çatal Ada, Topan Adası, Tüllüce Adası, Yassıada, Çavuş ve Tavşan Adaları’ndan çok sayıda pet şişe, bira kutuları, temizlik malzemesi atıkları, poşet, misina, halat, teneke kutular ve cam şişe topladı, hatta bir de eski televizyon bulundu. Bakir adaların temiz kalması için başlatılan kampanyanın ilk gününde dört traktör römorku dolusu çöp toplandı ve yakılarak imha edildi.

Yaz aylarında özellikle Yunanistan, İtalya, İspanya ve Portekiz gibi ülkelerden gelen lüks yatların rotalarında bulunan ve günlük tur düzenlenen bakir adalar pırıl pırıl oldu. Adalarda yaz ayları boyunca her hafta düzenli olarak temizlik yapılacağını belirten Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan "Turgutreis’in açığında bulunan ve yabancı yatların sıkça ziyaret ettiği tüm adaları temizledik. Yaz boyunca düzenli olarak temizlik çalışmalarımız sürecek" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!