BKM fuayesi sonunda yenilendi

Güncelleme Tarihi:

BKM fuayesi sonunda yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 14:02

Taa 1994’te, Beşiktaş’taki eski Mıstık Sineması’nın tiyatro salonuna dönüştürülmesiyle kurulmuştu Beşiktaş Kültür Merkezi.

Haberin Devamı

Deniz İNCEOĞLU

O günden beri de çok fazla yenilenme ve güzelleştirilme çabası gösterilmemişti. 5-6 yıl önce sahneyi yenilemişlerdi ama özellikle seyircilerin beklediği fuaye alanı ve kuliste, bildiğim kadarıyla 15 yıldır pek değişiklik yapılmadı.

İşte bu yüzden geçen hafta şöyle bir BKM’ye uğrayayım dediğimde gözlerim faltaşı gibi açıldı, şok üstüne şok yaşadım. Neden mi?
Çünkü yıllardır oyun ya da film izlemeye gittiğimizde uzun ya da kısa süreli bekleyişlerimizde vakit geçirmek zorunda olduğumuz fuaye alanı pırıl pırıl parlıyor, göz alıyordu.

Oturduğumuzda rahatsızlık veren koltukların yerini şahane rahat puf ve sandalyeler, babaannemin evindeymişim gibi hissettiren sehpaların yerini ise şık standlar almış. Bu işin mimarı Emre İzer kalan detayları şöyle anlatıyor: “Alt ve üst fuaye alanlarında pencere altlarında açıkta yer alan radyatörleri ahşapla kapattık. Mekânın bütünlüğünü sağlamak için tavan havuzunda, salon kapılarında, duvar nişlerinde, büfe ve vestiyerde de yer yer aynı malzemenin kullanımını görebiliriz. Aynı alanlarda kolon yüzeylerinde ve duvarlarda kullandığımız tekstil tabanlı duvar kaplama malzemesiyle de, mekân daha sıcak ve rahat bir fuaye alanı halini aldı. Yine kolon yüzlerinde BKM’nin yaptığı oyunlara ait çerçeveli afişleri ve merdiven yanlarında ahşapla kapatılmış yüzeylerde, BKM’nin çeşitli oyunlarından çekilmiş fotoğrafların, afişlerin, logoların yer aldığı bir baskı uyguladık.”

Haberin Devamı

İşte aynen dediği gibi çok rahat ve konforlu bir yer olmuş BKM’nin fuaye alanı.
Peki ya salon ?...
Salonda da bir o kadar rahatlık sağlanmış. Koltuk sıra aralarının sıklığı ve ara geçişlerin darlığından kaynaklanan rahatsızlıklar giderilmiş. Bunun için seyirci kapasitesi 775’ten 710’a düşürülmüş. En güzeliyse bej zemin üzerine tasarlanmış kıpkırmızı koltuklar.
Peki şimdi ne yapmak lazım...
İlk iş olarak en yakında pazartesi akşamı sahnelenen Çok Güzel Hareketler Bunlar’ı izlemek gerek. Vakti olmayanlar salı akşamı, televizyon programının çekimine de bilet alarak gidebili

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!