Biz ne karar verirsek onu kabul edecekler

Güncelleme Tarihi:

Biz ne karar verirsek onu kabul edecekler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 00:00

Altın Portakal başladı, Hülya Avşar festivalin jüri başkanı olmasını eleştirenlere meydan okudu: “İstedikleri kadar konuşsunlar. Biz ne karar verirsek, onu kabul etmek zorundalar.”

Haberin Devamı

ANTALYA’DA bu yıl 49’uncusu düzenlenen Uluslararası Altın Portakal Film Festivali, önceki gün Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılış ve onur ödülleri töreniyle başladı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Hülya Avşar, eleştiriler için “İstedikleri kadar konuşsunlar. Biz ne karar verirsek onu kabul etmek zorundalar. Konuşanların da canı sağ olsun. Ama fazla konuşmalarına gerek olmayacak. Ayrıca konuşmaları beni üzmedi. Aksine çok keyif aldım, ne kadar sevildiğimi hissettim. Ben bunlara çok alışığım” dedi. Avyşar, asıl jüri üyelerinden çekindiğini de açıkladı: “Jüri üyelerinden yana biraz dertliyim. Hepsi ayrı zorlukta. Yaptığımız toplantılarda hepsinin düşüncelerinin ayrı olduğunu gördüm. Biraz mücadele edeceğiz. Benim sinemada 30 yılım var ama çok tecrübeli olan, çok şey öğreneceğim jüri üyelerimiz de var. Onlardan çekiniyorum.”

Brad Pitt’ten yakışıklıyım
İlyas Salman, başrolünde oynadığı “Lal Gece” filmi için Antalya’da düzenlenen söyleşiye katıldı. Yönetmen Reis Çelik, yapımı Berlin Film Festivali’nde Angelina Jolie’nin de izlediğini ve çok etkilendiğini söyledi. Çelik’in “Brad Pitt bırakmadı ki Angelina ile dolaşalım” esprisi üzerine Salman, “Brad Pitt beni görseydi kesinlikle dünyayı terk ederdi. Çünkü ben daha yakışıklıyım” dedi.

Haberin Devamı

Performansı eleştirildi
Ömür Gedik, açılış töreninde konser verdi. Abba’dan Kazım Koyuncu’ya uzanan geniş bir repertuvarda şarkılar seslendiren Gedik, performansı ve yorumuyla sosyal medyada eleştirildi.

Hülya Avşar, kırmızı halı seremonisine derin bacak dekolteli elbisesiyle damgasını vurdu. Avşar’ı o sırada başlayan yağmurdan şemsiyeli güvenlik görevlileri korudu.

Dua etti
Festivale katılan sanatçılar, şehitliği ziyaret etti. Alman oyuncu Udo Kier de dua edenler arasındaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!