Bir stil ikonu olarak Emine Ülker Tarhan

Güncelleme Tarihi:

Bir stil ikonu olarak Emine Ãœlker Tarhan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2012 00:00

Emine Ülker Tarhan: Soğuk, mesafeli ve karizmatik. Sadece güzelliğiyle değil, tarzıyla da dikkat çekiyor. ‘Norveç Parlamentosu’ndan ışınlanmış gibi’ duran CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’ın stilini konunun uzmanları analiz etti

Haberin Devamı

SAÇLARI
Açık halini hiç görmedik
Saçları genelde altın kumral tonları üzerine açık sarı balyajlar halinde. Bu renklerdeki sıcakla soğuk tonun birleşmesi, aynen kişiliğindeki gibi.
Bir yanıyla hepimize inanılmaz sıcakkanlı geliyor, diğer yanıyla demir gibi keskin ve hiç tartışmasız çok etkili bir kimlik.
Saçlar hep ama hep toplu. Açık halini hiç görmedik.
Ön tutamlar kenarlara doğru açık bırakılarak şakakla çene kemiği arasındaki hatlar yumuşatılmış.
Bu sayede sert bir siyasetçi imajı yerine kendinden emin ve bir o kadar da güvenilir biri imajı yansıtılmış.
Önerim renk tonu olarak bakır tonlara çok gitmemeli, açık tonlar onun tonu. Kesinlikle Norveçli gibi çünkü. (Uğur Alevyılmaz; kuaför)


STÄ°LÄ°
Ne giyecek diye bekliyoruz

Güçlü ve insana güven veren bir stili var.
Özenilmemiş gibi duran ama bilinçli bir kombin yeteneğiyle giyinebilen birisi. En sevdiği aksesuar fular ve başarıyla kullanıyor.
Ten ve saç renginin dikkat çekici olmasını kıyafetlerindeki renk seçimleriyle dengeliyor. Saç kesimi ve hafif dağınık toplaması, frapanlıktan uzak, dişiliğini kaybetmeden abartısız ve göz tırmalamadan bir bütün olarak dikkat çekebiliyor. Ayrıca giyim tarzıyla insanları beklentiye sokuyor. Her seferinde ne giydi ve ne giyecek beklentisini tetikliyor ve olumlu tepkiler alıyor en azından benim tarafımdan. (Hakan Öztürk; moda editörü)

Haberin Devamı

Ä°MAJI
Dinamik, atak ama ölçülü

Meclis’teki şuh değil. Bir ruh! Zarif bir kılıç. Soğukkanlı. Net. İnandığı ve savunduğu konunun devi. Mücadeleci bir kişilik.
Çarpan özelliği; sahici, özü sözü bir, doğal ve samimi olması.
Karizmatik... Bu söz genelde kadınlar için ülkemizde pek kullanılmaz ancak özgüveni takdire ÅŸayan.Â
Beden dilinde sporcu kimliğinin verdiği dinamizmi, hızı ve ataklığı görüyoruz. Genelde sakin, kontrollü olumlu, açık ve ölçülü bir beden kullanıyor. Buyurgan değil.
İyi bir dinleyici. Göz teması kuvvetli. Tarhan, gözleriyle bağırıyor sesiyle değil. Duygusal zekası çok yüksek. Her konuşmasında duygularını ifade etmekten çekinmiyor.
Tırnakları doğal, kısa. Oje kullanmıyor.

/images/100/0x0/55ea0b1ff018fbb8f86686de

Giydiği renkler genelde nötr ve koyu renkler (vizon, siyah). Giyimiyle, görüntüsüyle gündeme gelmek istemeyen, dikkat çekmek istemeyen kişilerin tercih ettiği renkler.
Bir kez bordo renkle gördük. Gözlüğü çarpıcı bir gözlük değil ancak yüzüne yakıştığı için özgünlüğüyle dikkat çekiyor.
Takı kullanmaması da doğallığını kuvvetlendiriyor. İş odaklı. Görüntüsüyle uğraşan ve fazla zaman ayıran biri değil.
(Özlem Çakır; imaj danışmanı)

Haberin Devamı

MAKYAJI
Koyu ruju kontrol ifadesi

Türkiye’de genelde gördüğümüzün dışında makyaj alışkanlıklarına sahip.
Çok güzel bir cildi ve çok iyi proporsiyonlara sahip yüz hatları var. Bir makyaj sanatçısının en kolay çalışabileceği yüzlerden biri.
Makyajında genel olarak dudaklara fokuslandığını görüyoruz. Sıkça koyu tonlarda ruj kullanıyor ve genelde seçimi içinde kiremit kahve tonları içeren soğuk bordo tonları.
Bu tarz koyu renk rujları genelde güç sahibi, kendine güvenli kadınların tercih ettiğini söyleyebiliriz. Karşı tarafa isteyerek ya da bilinçsiz kontrolün kendinde olduğunu hissettiriyor.
Kiremit ağırlıklı bordo tonu, saçlarının sarı tonuyla da oldukça uyumlu. İçinde pembelik barındıran bir bordo seçseydi ruj bu kadar ağır bir ifade vermeyebilirdi.
Emine Hanım’ın kaşlarının rengi de saçlarıyla uyumlu ve biçimi de son derece naturel.
Yanaklarında çok az bir allık dikkat çekiyor. Belki allığı çok az daha arttırabilir. Fakat harmanlanarak uygulanması yine onun doğal tarzına yakışıyor ve yoğun temposunun Ona verdiği naturel bir renkmiş hissi yaratıyor. (Georgina Bellington; M.A.C Kozmetik Baş Makyaj Sanatçısı)

Haberin Devamı


BEDEN DÄ°LÄ°
Öfke yönetimi mükemmel

Öncelikle ‘beden’ karşılığı olarak ‘güzel’ bir kadın.
Saçı, giyimi özenli ve sade. Aristokrat bir yapısı ve duruşu var. Hukuk eğitimi ve kariyeri (hakimlik) bir kamu tavrını ve ciddiyetini yansıtıyor. Kibar ve kesinlikle bir hanımefendi. Yüz ifadesi genellikle statik, çok fazla mimik kullanmıyor.
Duygularına hakim ve hislerini arzu ettiği ölçüde ifade ediyor.
Stres, heyecan ve öfke yönetimi mükemmel...
Asla zıvanadan çıkaramayacağınız bir kimlik.
Ses tonu klasik bir siyasetçide görmeye alıştığımız hamaset izleri taşımıyor.
Sakin ve karşısındakini hırpalamak istediğinde sadece kelimeleriyle dahi dövebilecek bir konuşma tarzına sahip. Kendini ifade biçimi, kelime seçimleri cümle kurgusu bir satranç oyuncusu gibi.
Beden dili, kelimeleri ve ses tonu arasında mükemmel bir uyum var ve güven veriyor.
Türk siyaset tarihine adı Başbakan ve Cumhurbaşkanlığına yakışacak çok özel bir kimlik olduğu inancındayım. Saydığım özelliklerini göz önüne aldığımda, CHP Genel Başkanlığı için fevkalade bir aday olacağı kanaatindeyim. (Dr. Bülent Öner; iletişim danışmanı)

Haberin Devamı

MUHAFAZAKÂR MODACILAR NASIL BAKIYOR?

Kıyafet seçimlerinde koyu renkler tercih ediyor. Kombinlerinin sert hatlardan oluştuğunu görüyoruz. Takım tercihlerinde pantolon kullanıyor olması, modern şehirli kadının maskülen yanını ortaya çıkarıyor. Zaman zaman gömleğin üzerine attığı fularlarla dominant görünüşünün yumuşadığını söyleyebiliriz.
(Büşra Erdoğan; Âlâ Dergisi Editörü)

Emine Ülker Tarhan (49) Mersin Tarsus’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Avukatlığın ardından yargıçlığa başladı. Yargıçlar ve Savcılar Birliği kuruluşunda kurucu üye olarak rol aldı. Daha sonra başkan oldu. Yayınlanmış bir kitabı var, İngilizce biliyor, evli ve iki çocuk annesi. Halen CHP Grup BaşkanVekili.

Haftaya: MECLİS’İN EN ŞIK ERKEĞİ KİM?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!