Bir oturuşta 100 şınav,500 mekik

Güncelleme Tarihi:

Bir oturuşta 100 şınav,500 mekik
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2012 00:00

Yazar ve sunucu Ece Vahapoğlu’nun kaslı vücudunu görenler şaşırıyor. Bunun sırrı Kıvanç Tatlıtuğ’un kaslarını yaratan adam olarak tanınan Tony Hill’in koçluğunda yaptığı zorlu çalışma. Şimdi bütün püf noktaları ‘60 Günde İdeal Vücut’ kitabında topladı. İşte Vahapoğlu’nun kaslarının sırrı.

Haberin Devamı

- Siz zaten kilolu bir kadın değildiniz ve fiziğiniz düzgündü... ‘60 Günde İdeal Vücut’ kitabını yazma fikri nereden çıktı?
- Bizim de vermek istediğimiz mesaj tam bu. Beni yıllardır ince görenlerin kimisi böyle bir kitap yazmama şaşırdı. Zayıf sağlıklı demek değil. 15 yıldır spor yapıyorum ama ilk defa bu sistemle hayalimdeki vücuda kavuştum. Bu sene ‘Herkes İçin Spor Federasyonu’ için de çalışmaya başladığım için enerjilerimiz de denk geldi. Bu değişik bir proje çünkü 60 gün boyunca hem spor egzersizlerini uyguladım hem de yazdım.Çok zorlu bir süreçti.

- 60 günde iyi bir fizik mümkünse, neden aylarca farklı spor ve diyetler yapılıyor?
- İddia, bu projeyi beraber yürüttüğüm Amerikalı spor koçu Tony Hill’e ait. Etrafta bilgi kirliliği var; çeşit çeşit diyetler el değiştiriyor. Böyle sağlıklı olunmaz. İnsanlar yanlış sporları yapıp bazen de sadece diyete dayanıyor. Diyet tek başına yağlandırır. Diyet yapıp kilo verseniz bile kollarınız sarkık olduktan sonra neye yarar?

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea9d3ff018fbb8f88b8343

- Tony Hill’le yollarınız nasıl kesişti?
- 15 senedir spor yapıyorum. Tony yazın Kıvanç Tatlıtuğ’u yeni dizi projesi için çalıştırdı ve beş haftada inanılmaz bir vücuda kavuşturunca medyanın odağı haline geldi. Ben de onunla çalışmak istiyordum. Tony aradı: “Kıvanç’ın vücudunu değiştirdim, şimdi de bir kadının vücudunu değiştiğini göstermek istiyorum” dedi. Bunu kitap haline getirme fikri de benden çıktı. Tony’nin eşi Karen holistik beslenme uzmanı. Onun önerilerini de programa ekleyerek 60 günlük paket haline getirdik.

- Nasıl bir antrenman programı uyguladınız?
- İlk gün itibariyle hem spora hem beslenme programına harfiyen uydum. İlk günler bedeni güçlendirmek için bol bol şınav ve squat thrust denilen yerde bacak hareketlerinden yaptık. İlk gün sekiz nizami şınav çekebilirken bu programı tamamladığımda kesintisiz 30 şınav çekebilir hale geldim. Haftada bir gün dinlendim.

Haberin Devamı

- Peki beslenme programınızda neler yediniz, neler yasaktı?
- İlk gün itibariyle süt ve süt ürünleri kesildi; hazımsızlık ve şişkinliğe yol açtığı için bunları kesince hafifledim. İnek sütü yasak ama çok isteyen keçi veya soya sütü içebilir. Beyaz ekmek yasaktı; çavdar ekmeği yiyebilirsiniz. Kahvaltıda yumurta, meyve ve yulaf ezmesi yedim. Kırmızı et yerine beyaz et ağırlıklı beslendim; öğlenleri tavuk pilav akşamları balık salata gibi. Saat 17.00’den sonra karbonhidrat ve meyve yemek yasak.

- Şimdi sizden şınav ve mekik çekmenizi istesem arka arkaya kaç tane çekebilirsiniz?
- 100 mekik çekerim; aralarda dinlenirsem beş set yapıp toplam 500 mekiğe tamamlarım. Arka arkaya 30 şınav çekebilirim. Yine dinlenirsem ortalama 25 tekrardan dört set yapıp 100’e tamamlarım. Bu sayılar kimseyi korkutmasın; çalışınca kapasitemiz artıyor.

Haberin Devamı

- Kıvanç Tatlıtuğ’la programınızın farkları neler?
- Tony’nin uyguladığı programın adı ‘Military Bootcamp’; ABD askerlerinin güçlenmek için uyguladıkları hareketlerin fitness programına uyarlanmış hali. Programlarımız benzer ama aynı değil. Kıvanç’ın yaptığı egzersizlerin tekrar sayısı yüksek ve erkekler için. Benimkiler de benzer olmasına rağmen kadınlara özel, vücudu şekillendirmek ve sıkılaştırıp inceltmek için. Ben günde 30 dakika çalışırken, Kıvanç en az bir saat çalıştı.

- Sonuçta sizden dişi bir Kıvanç çıktı mı?
- Ben yeni bir oluşum değilim; yıllardır spor yapıyorum. Bize düşen görev spor kültürünü yaymak. Bunu da Kıvanç gibi popüler bir oyuncu ve ben yapabiliyorsak ne mutlu.

Haberin Devamı

- Şimdi sizin de baklavalarınız var mı?
- Baklava biz Türklere özgü bir yakıştırma. Orijinal karın kası adı ‘6 pack ab’dir. Bende altı belirgin kas var, hatta sıkı spor yapan bazı kişilerde sekiz kas belirgin olur. Mekik çekmeyi alışkanlık haline getirir ve doğru beslenirse herkesin baklavaları olabilir.

- Bu 60 gün sonunda kaç kilo verdiniz?
- Bu programda tartıyı unutun. 49 kiloydum yine öyleyim. Bir beden inceldim. Vücut ölçülerim değişti; belim ve kalçam gözle görülür şekilde inceldi.

KİLO VERMEK UĞRUNA AÇ KALMAYIN

- Gece abur cubur yemeyin
- Saat 17.00’den sonra karbonhidrat almayın ve meyve yemeyin.
- Üç beyazdan uzak durun: Şeker, tuz ve un.
- Yakınınızda sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun.
- Organik beslenmeye özen gösterin.
- Kilo vermek uğruna aç kalmayın.
- Süt ve süt ürünleri tüketmeyin.
- Çok kahve ve çay içmeyin.
- Sporu sabah kalkınca bir bardak su içtikten sonra yapmak en çok kas yakımını sağlar. Haftada en az beş kez spor yapmayı yaşam tarzı haline getirmeye bakın.
- Bir gün kendi vücut ağırlığınızla egzersizleri yaparken ertesi gün yürüyüş veya koşu şeklinde kardiyo yapın.

Haberin Devamı

AŞKINI İTİRAF EDEMEYENLER AÇILDI

- Türk erkeği balıketi kadın sever tezine katılıyor musunuz?
- Balığın cinsine bağlı. Ben de kupkuru, zayıf vücut beğenmem; kadında da erkekte de. Balıketi kavramı eğer dolgun ve kadınsı hatlarsa; o kadarına katılırım. Türk erkeğinin bir bölümü belki balıketi sever gibi görünür ama çoğu ince kadınlara beğeniyle bakar.

- Kimine göre kaslı kadın seksi, kimine göre değil. Sizce kaslı kadın seksi midir?
- Kaslı denilince akla erkeksi bir görünüm geliyor. Belirgin hafif kas kadına çok yakışır. Kadın fit vücutla çok daha sağlıklı ve seksi görünür.

- Sizin güzellik ve seksilik tanımlarınız nedir?
- İnce bir vücudun içinde yuvarlak kadınsı hatlar, ışıl ışıl bir ten, kollar ve bacaklarda hafif belirgin kaslar ve içten gelen güven kadını güzel ve seksi yapar.

- Fiziksel değişimden sonra erkeklerin bakışında fark hissettiniz mi?
- Fiziksel değişimim tabii dikkati çekiyor ama asıl enerjim yükseldiği ve daha pozitif bir kadın olduğum için ilgi daha sıcak. Daha önce aşkını itiraf edemeyenler bana açıldı.

KİTAPLA DVD HEDİYE EDİLİYOR

Kitapta evde veya spor salonunda rahatlıkla uygulanabilen egzersizler yer alıyor. 60 günün hareketleri açıklamalı fotoğraflarla günlük gibi veriliyor. Kitapla hediye verilen DVD’de de 12 temel hareketi Ece Vahapoğlu yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!