Bir devrin sonu mu?

Güncelleme Tarihi:

Bir devrin sonu mu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 00:00

Kate Moss, yer aldığı son reklam kampanyasında, kariyerinde ilk kez bir vücut dublörü kullanmayı seçti. Halefi Enrique Iglesias’ın klip güzeli Natalie Morris... Peki bu top modelin mesleğe veda edeceği anlamına mı geliyor?

Haberin Devamı

Seksenli yılları Cindy Crawford, Claudia Schiffer ve Linda Evangelista gibi kusursuz süpermodellerin gölgesinde geçiren her kadın için, Kate Moss’un gelişi başlı başına bir olaydı.

KATE MOSS FOTOĞRAFLARI

Boyu diğerlerinden en az 15 santimetre kısa olan, hafif tahta göğüslü, kemikli yüzlü ikon, sıska bacaklarıyla tanrıçalara sıkı bir tekme atıp yeni bir sayfa açtı. Hepimiz rahat bir nefes aldık: Tamam, zayıf olmak kolay iş değildi ama en azından kusursuz göğüslere, metrelerce süren sütun bacaklara sahip olmak zorunda değildik. Mazeretimiz de hazırdı: En nihayetinde, dünyanın en ünlü top modeli  bile ‘kusursuz” görünmüyordu. Dahası öyle görünmek de istemiyordu. Londra’da gece kulüpleri çıkışında sarhoş yuvarlanmaktan, İbiza’da üstsüz güneşlenirken çatlak ve selülitlerini sergilemekten ya da Glastonbury Festivali’nde çamur deryasının içinde yuvarlanırken poz vermekten gocunmadı. Lakabını hak edecek biçimde, adı ‘Kusurlu kusursuzluk’tu.

Haberin Devamı

Moss’un moda dünyasına adım attığı günden bu yana, tam 25 yıl geçti. 2005’te yaşadığı kokain skandalını takip eden 5 aylık kısa dönem hariç, kariyeri hiçbir zaman düşüşe geçmedi.

Bu yıl 39 yaşına bastı. Ortada kalın kaşlı Cara Delevingne ve  Jourdan Dunn gibi  körpe modeller dururken yaz sezonunda aralarında Versace, Givenchy, Kerastase gibi markaların olduğu tam 10 farklı reklam kampanyasının yüzü olarak rekor kırdı. Kozmetik firması St. Tropez için çıplak pozlar verdi. Playboy’un Ocak 2014 sayısının kapak kızı olmayı kabul etti.

Derginin 60’ıncı yaş günü özel sayısı için,  ‘Tavşan Kız’ formatına uyan kıvrımlı Kate Upton yerine Moss gibi ikonik bir ismi seçmesinden, onun da kariyerine tezat giden bu projeyi kabulünden anladık ki, model meşhur özgüveninin doruğunda. Taa ki geçen haftaya kadar...

YENİ İKON NATALIE Mİ?

/images/100/0x0/55eaf712f018fbb8f8a225c2

Moss, ünlü mağaza zinciri Stuart Weitzman’ın reklam kampanyası için Londra sokaklarında üzerinde kürk manto ve uzun çizmelerle poz verdi. Sadece göğüs ve yüzüne yoğunlaşıldığı çekim sonrası, top model arabasına çekildi.

Haberin Devamı

Yerine, onunla tıpatıp aynı giysiyi giyen model Natalie Morris poz verdi. Fotoğrafçı Mario Testino da, ikisinin vücutlarını photoshop yardımıyla birleştirerek, markanın yeni reklam kampanyasını piyasaya sürdü. Sonuç, kusursuz.

NATALIE MORRIS FOTOĞRAFLARI

Peki kariyerinde ilk kez ‘vücut dublörü’ kullanan Kate Moss, neden Natalie Morris’i tercih etti? İngiliz Telegraph gazetesi’ne göre, seçimin nedeni benzerlik... Enrique Iglesias’ın ‘Finally Found You’ adlı klibinde rol alan Amerikalı modelin vücut yapısı, Moss’un gençlik yıllarındaki halinin neredeyse aynısı. Boyları modellik için kısa sayılan 173 santimetre, vücut ölçüleri ve ten renkleri birebir aynı. Arada bir fark var Morris Moss’tan tam 17 yaş küçük. Üstelik Facebook sayfasındaki bilgilere bakacak olursak, Moss gibi gece kulüplerini turlamak yerine, evinde köpeğiyle oynamayı seviyor.

Haberin Devamı

Sadece photoshop’la yetinmeyip, artık beden dublörü kullanmaya başlayan Moss’un kariyerinin sonu geldi mi? Moda uzmanlarına göre, hayır. New York Magazine’e göre model, artık her zamankinden daha güçlü: “Doksanların her türlü modası podyuma geri döndü. Tabii ki dönemin popüler modelleri de reklam kampanyalarını parselliyor. Demek ki, önümüzdeki yıl Kate Moss’tan başka bir şey göremeyeceğiz” Moss’un büyüsünü moda kraliçesi Anna Wintour şöyle özetliyor: “O tüm zamanların en önemli mankeni, fiziksel güzelliğin çok ötesinde bir gücü var.” İkon, moda dünyasının hâlâ sevgilisi olduğuna göre, Natalie Storm ve diğer beden dublörlerine gelir kapısı geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!