Bir ayakkabı boyacısıyla bile aşk yaşayabilirim

Güncelleme Tarihi:

Bir ayakkabı boyacısıyla bile aşk yaşayabilirim
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2006 00:00

Televizyon ve sahne başarıları kadar Nihat Doğan aşkıyla da sık sık gündeme gelen Seda Sayan, geçtiğimiz günlerde bir röportaj için Deniz Akkaya ile buluştu. Ünlü sanatçı, Akkaya’nın yayın direktörlüğünü yaptığı Dishy dergisinin mart sayısında yer alan bu röportajında, özel hayatından selülit kabusuna kadar birçok konuda ilginç itiraflarda bulundu.

Hayatınızda değiştirmek istediğiniz bir şey var mı? Her şeyden memnun musunuz?

Değiştirmek istediğim hiçbir şey yok. Keşkelerim de olmadı bugüne kadar. Sadece geçtiğimiz günlerde ilk kez bir keşke çıktı ağzımdan. Keşke dedim, çocuğumun babasından boşandıktan sonraki evliliklerimi yapmasaydım da Nihat Doğan’la evlenseydim. Ama kabak maalesef onun başına patladı. Ben, çocuğumun babasından boşandıktan sonra sadece beraberlik olarak sürdürebileceğim ilişkilerimi gereksiz yere evlilikle noktaladım hep. Bu yüzden de sütten ağzım yandı. Bu da Nihat’a denk geldi. Ama aslında evlenilecek adam oymuş.

- Tekrar evliliği düşünmüyor musunuz?

Kafamda bazı doğrularım vardı belki de ve hep onu aradım. Şimdi de onu bulduğuma inanıyorum. Ama tekrar evlilik dersen, o kadar mutluyum, o kadar güzel şeyler yaşıyorum ki ya evlilik bozarsa diye korkuyorum.

- Evlilik aşkı öldürüyor mu sizce de?

Tam beş kere evlendim, hepsinde de severek evlendim. Ama ondan sonra yürümedi. Demek ki evlenmemek lazım! Ama bana kalsa ben yine evlenirim. Ben bu adamlarla evlenmesem, beş kere evlendi diyemeyeceklerdi benim için. Bir de hiçbir zaman büyük konuşmamak lazım. Herkes sonuna kadar birlikte olacağım insan diye başlar ama yolunda gitmeyen bir şeyleri taşımak zorunda değil kadın. Bence herkes hayatını hesapsız kitapsız yaşamalı. Evlenmek istiyorsa evlenir. Sadece nasıl istiyorsa onu yaşamalı kadın. Bir de erkeğin sana saygısının bittiğini hissettiğin an salla gitsin. Çocuğun varsa onu da düşünme, hiçbir şey olmaz. Çocuklar her şeyi o kadar güzel algılıyor ki.

- Biz sizi hiç çok nüfuz sahibi erkeklerin yanında görmedik. Bunu siz mi tercih ediyorsunuz?

Şimdi kadınca bir şey söyleyeyim mi? Bilmem ne holdinginin sahibi mutlaka evlidir zaten. Benim evli adamla kaybedecek hiçbir vaktim yok. Ben zaten çok kıskanç, asla erkeğini paylaşamayacak bir kadınım. Her şeyimi paylaşırım ama erkeğimi paylaşamam. Ayrıca onun karısını da üzemem, onun da canı var çünkü. Bilmem ne holdinginin sahibi için acaba hangisi boşanmış ona gideyim demem lazım. Adamları da bu saatten sonra karılarından boşatacak halim yok. Bilmem ne holdinginin sahibi kaç tane bekar erkek var? Aslında ben aşkı aramıyorum, bulduğum zaman, karşıma çıktığı zaman yaşıyorum. Bu da ayakkabı boyacısı mı, holding sahibi mi hiç fark etmez.

EN BÜYÜK RAKİBİM ŞİRİNLER

- En beğendiğiniz televizyon programcısı kim?

Okan Bayülgen’in programını çok beğeniyorum. Her telden çalmayı başarabiliyor. Programcılık bence böyle olmalı, her şeyi işleyebilmelisin. Türkiye’nin bir gerçeği daha var; O da Mehmet Ali Erbil. Türkiye’nin en büyük şovmeni bence. Eskiden Reha Muhtar’ı çok severdim ama artık beğenmiyorum çünkü kendini yenilemiyor. Tembelleşti galiba. Bir de en son yaptığı Ateş Hattı programlarında hep benim kendi programımda işlediğim konuları ele aldı. Reha Muhtar darılacak belki bana ama öyle maalesef.

- En sevdiğiniz şarkı?

"Bi tanesinden bi tanesine"... Çünkü bana yapılmış bir şarkı bu. Hayatımda ilk kez birisi bana şarkı yaptı.

- En sevdiğiniz Hababam Sınıfı?

Benim oynadığım. Çok iyi bir projeydi, çok da hasılat yaptı. Bana da uğurlu geldi. Ondan önceki bu kadar hasılat yapmamıştı. Bu da benim katkımdan olsa gerek.

- En sevdiğiniz çizgi film kahramanı?

Sevdiğim değil ama Şirinler’den nefret ediyorum. Benim programımın tam karşısına koymuşlardı. Reytinglerimi yiyordu o Şirinler.

Hülya çok talihsiz bir açıklama yaptı

- Kime aşık olur Seda Sayan?

Benim gönlümü kim titretiyorsa... Benim hiç kimsenin parasına ihtiyacım yok. Yıllardır çalışıyorum, kendime göre birikimim var. Her türlü maddi ihtiyacını kendisi karşılayan bir kadınım ben. Dolayısıyla karşı taraftan böyle bir beklentim de yok. Mühim olan bana gönlünü vermesi, yani dünyanın en büyük şeyini. Benim kalbimi o titretmiş. Genellikle diyorlar ki, bu adam bu kadına ne verir? Mesela Hülya Avşar geçenlerde "Nihat Doğan, Seda Sayan’a nasıl yetiyor" dedi. Çok talihsiz bir açıklamaydı. Ben de dedim ki, göndereyim nasıl yettiğini anlasın. Bir tek cevap veririm, bu kadar. Madem merak ediyor, onu mu kıracağım. O bile böyle bir şeyi yargılayabiliyor. Yani o bile derken, aşklar yaşamış kadınların daha düşünerek konuşması lazım.

Selülitlerim ayak bileklerime indi

- En çok kime gülersiniz?

Mehmet Ali Erbil’e çok gülerim. Gözlerim kırışıyor onun yanındayken. Çok seviyorum onu. Başka türlü bir hayat arkadaşı benim için.

- Seda Sayan’ın jönü kim?

Türkiye’de çok iyi jönler var bence. Mesela Timuçin Esen’i çok beğeniyorum. Ayrıca Şevket Çoruh, Ragıp Savaş, Nejat İşler, Halit Ergenç.

- Selülitiniz var mı?

Ayak bileklerime indi neredeyse? Rezil durumda yani!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!