Bilmediği müziği dinlemeyenlere

Güncelleme Tarihi:

Bilmediği müziği dinlemeyenlere
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2012 00:00

Salon İKSV Direktörü Bengi Ünsal, müzik camiasında internet üzerinden yeni bir akım başlattı; ‘Beng of the day’. Kısa notlarıyla müzik gruplarını tanıttığı bloguna mutlaka bir göz atın!

Haberin Devamı

Geçen ay, Salon İKSV Direktörü Bengi Ünsal yepyeni blog sitesiyle, bir sosyal soumluluk projesine imza attı. “Bilmediğin müziği sevemezsin” sloganıyla her gün bir gruptan ya da şarkıcıdan bir şarkıyı, betimleyici, samimi ve eğlenceli kısa notlarla beraber tanıtan bloga ‘Beng of The Day’ adıyla ‘Tumblr’ üzerinden erişilebilir.
Tarafımın da içinde bulunduğu küçük bir grubun bir Salon İKSV gecesi çıkışında (Portecho albüm lansmanı gecesiydi sanırım) kapı önünde gerçekleştirdiği bir ‘geyik muhabbeti’ sonucunda ortaya çıkan blog projesinin özünde Ünsal’ın Salon İKSV’nin yıllık programını oluştururken de aklında büyük yer tuttuğuna emin olduğum bir soru vardı: “İzleyiciler hangi konserlere gidiyor, kimleri sahnede izlemek istiyor ya da -başka bir deyişle- kim sahnede olursa sıcak evlerinden çıkıp, televizyon dizilerinden fedakarlık edip konsere gidiyorlar.”
Bu sorgulamalar sürecinde “Bu türlü dinleyici ancak bildiği müziğe gider,” dediğimiz noktada karşımıza “İyi müziği nasıl bildireceğiz” sorusu gelip dikiliyor, doğal olarak. Bengi Ünsal’ın ‘bu topa gireceğini’ vaad etmesiyle ‘Beng of the Day,’ önce İKSV’nin kendi iç e-mail sistemi üzerinde paylaşılan ve o gece orada olan birkaç kültür sanat yazarına iletilen e-mailler vasıtasıyla hayatımıza girdi. Tabii iyi müziği sadece bizim bilmemizle yetinemezdi Ünsal ve bir süre sonra blog projesini başlattı.
Salon İKSV’nin yıllık programını böyle oluşturmasa da blog’unda kendi sevdiği kendi dinlediği veya yeni keşfedip vurulduğu müziği bizlerle paylaşıyor. Tabii bu grupları bir gün Salon’da seyredemeyiz anlamına gelmiyor bu.
Kim bilir, belki yarın belki yarından da yakın olabilir. İyisi mi siz şimdiden hazırlığınızı yapın, ‘Beng of the Day’i takibe alın. Biz? Biz zaten takipteyiz.

Haberin Devamı

Beng of the day #12
DIIV, ‘Doused’

Bugün zorladı beni biraz bu ‘beng of the day’. Önce mutlu, çiçekli böcekli bir şeyler paylaşmak istedim. Malum hava güzel kasım ayı inadına.. Daha ne isteriz di mi? Sonra o mutlu şarkı beni kesmedi. Zulal’in paylaştığı yeni şahane bir kız grubu var. Aldım ondan da izni. Onu koyayım dedim. Olmadı. İçimde loop’lanmış gitarlar. Telefon susmuyor. E-mailler yağıyor. Yetişemiyorum. Koşuyorum. O sırada geldi buldu beni şarkı. Onun da bir koşanı var.

Haberin Devamı

Beng of the day #8
Crystal Castles, ‘Plague’

Yine yeni yeniden bir ‘beng of the day’. Yine yeni yeniden bir Kanadalı grup! (Kanadalıları ne çok sevdiğimi söylemiş miydim? Söyledim galiba. Yoksa söylemedim mi...) Bu grup yeni albümlerini çıkarttı geçenlerde. Vokalist Alice Glass’ın güzelliği dillere destan, konserleri yırtıcı ve evet çok satıyorlar. İndie’ler ama pahalılar. Masama peçete ile getir Bengi Salon’a notu bıraksanız da nafile olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!