BİLMECE - Nispeten kolay olanlar

Güncelleme Tarihi:

BİLMECE - Nispeten kolay olanlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2005 17:24

Şimdi de sıra İMZASIZ kitap ödüllü nispeten kolay bilmecelerde. Aynı kitap, ama bu kez imzasız... Her iki bilmeceye de doğru cevap vermek şart! ... (Dikkat: Herkes hem kolay, hem zor bilmeceye cevap verebilir tabii ki. Kurada ikisi aynı kişiye çıkarsa, sadece İMZALI kitabı alır, diğer kitap için tekrar kura çekerim.)

BİLMECE-1 :

Bir başçavuş komutasındaki bir manga askerin yoluna bir nehir çıkıyor. Hakkari’deler ve Zap Suyu’nun karşısına geçmeleri gerekiyor diyelim. (Bu detaya takılmayın. Sadece renk olsun diye söylüyorum.)

Elimizdeki bilgiler şöyle:

1- Köprü yok, askerler de yüzme bilmiyor... (Zaten Zap’ta yüzmek petka ister!)
2- Komutanın gözüne, içinde 2 çocuk bulunan bir teleferik çarpıyor. Teleferik ancak İKİ ÇOCUK veya BİR BÜYÜK taşıyabiliyor.
3- Teleferik karşıdan karşıya boş geçemiyor, içinde mutlaka bir insan olması gerekiyor.

Soru: Komutan 10 askerini nasıl karşıya geçirecek?

*

BİLMECE-2 :

Ahmet Siyah, Mehmet Kahverengi ve Hasan Yeşil adlı üç arkadaş bir lokantada karınlarını doyuruyorlar. Her birinin kravatı farklı renklerde: Biri kahverengi, biri yeşil, biri de siyah.

Derken, yeşil kravatlı olanı fark ediyor birden: ‘Dikkat ettiniz mi, kravatlarımız isimlerimizle aynı renkte, ama kimse kendi adına uygun bir kravat takmamış!..’

Ahmet Siyah da katılıyor ona: ‘Haklısın yahu, tesadüfe bak!’

Soru: Kim, hangi renk kravat takmış? (İsim + kravat rengi şeklinde cevap verin.)

*

YARIŞMA ŞARTLARI :

(1) Ödüllü bilmece yarışmamız 7 Nisan 2005 Perşembe günü, Türkiye saatiyle 16’da biter. (Bu saatten sonra verilen cevaplar geçersizdir ve yayımlanmaz.)
(2) Bilmeceye herkes cevap verebilir. Ancak SADECE TÜRKİYE’de bir adrese kitap gönderebiliyorum. (Tabii yurtdışından bir okur kazanırsa, Türkiye’deki bir adresine yahut bir eşine, dostuna gönderilmesini isteyebilir.)
(3) Doğru cevap verenler arasından KURAYLA BELİRLEYECEĞİM 1 KİŞİ hediye kitabı kazanır. Bu kitap İMZASIZ’dır.
(4) Cevabınızı bu sayfanın altındaki YORUMLAR bölümüne yazın. Ancak YORUMLAR bölümüne ev/iş adresinizi, telefonunuzu YAZMAYIN. Kazananlardan daha sonra rica edeceğim...
(5) Cevaplarınızı hemen ekranda göremezseniz merak etmeyin, topluca yayına koyacağım.

(Ek şart) Lütfen bana bir daha ‘Bütün sülelenin adına katılarak kazanma şansını artırma’ numarası yapmayın! Bilmem anlatabiliyor muyum?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!